Άλεκ Πίτερς: Το νέο κλειδί του Μπαρτζώκα είναι…παλιό(ς)

Άλεκ Πίτερς: Το νέο κλειδί του Μπαρτζώκα είναι…παλιό(ς)

Ο Άλεκ Πίτερς έβαλε 19 πόντους με τη Ζαλγκίρις και έδειξε αυτό που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κατά νου από… καιρό.

Απαραίτητη υπενθύμιση: Τον Άλεκ Πίτερς ο Ολυμπιακός τον απέκτησε στις 10 Ιουλίου του 2022 και σε μια συγκυρία που κανείς ακόμη δεν γνώριζε το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ. Διότι μπορεί ο Βούλγαρος να έφυγε τελικά έναν χρόνο μετά για το ΝΒΑ, και έναν χρόνο πριν όμως η κουβέντα γύρω του ήταν τέτοιο που ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τα μέτρα του. Και να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδας του ίσως ότι πιο… κοντινό υπάρχει στην κοψιά του κορυφαίου φόργουορντ.

Και ενώ πέρσι με τον Βεζένκοφ, αυτονόητα ο Αμερικανός φόργουορντ με το παρελθόν σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ανατολού Εφές και Μπασκόνια έμεινε στο περιθώριο με μόλις 13΄συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και αναπόφευκτα 4,6 ανά ματς; Έναν χρόνο μετά είναι όλα διαφορετικά. Και οι ανάγκες του Ολυμπιακού. Και η ευκαιρία που προσφέρεται στον ίδιο.

Χθες στο φιλικό με τη Ζαλγκίρις ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έστειλε στο γήπεδο με την βασική 5άδα σε μια κίνηση με νόημα και ο 28χρονος αν μη τι άλλο έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά: 19 πόντοι και 8 ριμπάουντ επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός το νίκησε στους 75!

Ο Πίτερς που πήρε χρόνο συμμετοχής και στο «3», έδειξε πως είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της ιδέας του προπονητή με την ικανότητα του να σουτάρει από μακριά και να ανοίγει το γήπεδο στον Μιλουτίνοφ (χθες ο Φαλ έμεινε εκτός) που με τη σειρά του ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό με double-double (11πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Ο Πίτερς είναι ένας από του καλύτερους ψηλούς σουτέρ της Euroleague. Με καριέρα 42.8% στο τρίποντο (30/73 στην περσινή πρώτη του σεζόν στο λιμάνι), εξαιρετικό ποσοστό από τις βολές (90.1%) και ηλικία που τον ενδιαφέρει να παίξει για το επόμενο συμβόλαιο του. Χρειάζεται χώρο, χρόνο και ψυχολογία. Η επιλογή του Μπαρτζώκα να προσθέσει στο ρόστερ του έναν παίκτη σαν τον Λουκ Σίκμα του τα προσφέρει σε αυτή την αφετηρία. Και τα υπόλοιπα είναι φυσικά στο χέρι του.

Η καλύτερη του σεζόν στην Euroleague ήταν την περιόδο 2020-21 με τη Μπασκόνια όταν σε 23 λεπτά συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση είχε: 12,5 πόντους- 44,6% με 63 εύστοχα τρίποντα- 4 ριμπάουντ παρότι έρχονταν από τον πάγκο. Βασικός δεν ήταν ποτέ και πουθενά. Μήπως αυτό το «κλικ» είναι που θα κάνει και τη διαφορά;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ