Όταν δεν υπάρχει απάντηση… (vid)

Γιατί από Κυριακή σε Κυριακή οι προκλήσεις είναι διαδοχικές; Γιατί φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να παίξουν ειδικά με την «υπομονή» του Ολυμπιακού; Απάντηση όμως μπορεί να προκύψει μόνο από την ΚΕΔ και τον Στιβ Μπένετ.

Με μπόλικο ενδιαφέρον η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητή της Κυριακής, στην αναμέτρηση των Ερυθρόλευκων με τη Λαμία.

Ενδιαφέρον όχι μόνο για το προφανές, το γεγονός δηλαδή ότι μέσω της επιστολής ζητείται η αντικατάσταση του συγκεκριμένου ρέφερι, όσο για τα επιχειρήματα με θέα σε αυτό το αίτημα. Ο Ολυμπιακός φέρνει στο προσκήνιο μια υπόθεση «καλοκαιρινή» που επιβεβαιώνει το αυτονόητο: Ότι η ΚΕΔ στα χέρια της ΕΠΟ είναι ένα μπάχαλο, σε σημείο που να μπορεί κάθε ΠΑΕ να βλέπει «παρασκήνιο» πίσω από τις επιλογές της.

Τι λέει ο Ολυμπιακός απευθείας στον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ; Πως τον Ιούλιο, όταν καταρτίστηκαν οι πίνακες ο Βρετανός σαν μέλος της ΚΕΔ είχε «κόψει» τον –περί ου ο λόγος διαιτητή- Κωνσταντίνο Κατοίκο.

Τον 31χρονο ρέφερι από την ΕΠΣ Αθηνών (του προκάτοχου του Τάκη Μπαλτάκου στην ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου) που η παρουσία του ως και αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με βίντεο σαν αυτό (το συγκεκριμένο είναι σε ματς Πανσερραϊκός-Αιγάλεω)…

 

Ο Μπένετ ήταν ακόμη ένας από τους στενούς συνεργάτες του προηγούμενου αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Στους πίνακες του Ιούλη υπάρχει η υπογραφή του. Ο ίδιος άνθρωπος λοιπόν κάποιες εβδομάδες μετά -και αφού πρώτα η ΕΠΟ με τρόπο πραξικοπηματικό αρνήθηκε το αίτημα των ομάδων της Super League να παραμείνει σε θέση αρχιδιαιτητή ο Κλάτενμπεργκ- ανέλαβε ως επικεφαλής της ΚΕΔ. Έγινε ο νέος αρχιδιαιτητής. Και τότε με έναν τρόπο «μαγικό» πάλι μια δική του υπογραφή επανέφερε τον Κωνσταντίνο Κατοίκο στους πίνακες της διαιτησίας. Ο Μπένετ λοιπόν είχε άλλη άποψη σαν μέλος της ΚΕΔ, και άλλη σαν πρόεδρος και ο Κατοίκος έτσι ξαφνικά έγινε ο πιο γρήγορα εξελισσόμενος διαιτητής στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Φυσικά ο συγκεκριμένος ρέφερι μπορεί όντως να είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και ο Μπένετ και η ΚΕΔ να έχει δει σε εκείνον κάτι σπουδαίο. Προς το παρόν όμως το ποδόσφαιρο και δη ο χώρος της διαιτησίας συζητά για κάποιον που δεν πέρασε καν τα απαραίτητα τεστ για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, έπειτα από το «μπλοκ» του Ιούλη.

Τον ίδιο που την Κυριακή βρέθηκε ξαφνικά με την ευθύνη να διευθύνει ένα από τα σημαντικότερα ματς ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League. Το ματς του Ολυμπιακού πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε μια περίοδο που οι Ερυθρόλευκοι παίζουν τα… ρέστα τους για την επιστροφή στη μάχη του τίτλου. Και βέβαια ένα από τα ματς της Λαμίας που πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να βρει τρόπο να κερδίσει κάποιους βαθμούς έχοντας πλέον μπει στη «ζώνη του υποβιβασμού».

Κερασάκι στην τούρτα; Ο ορισμός του Πέτρου Τσαγκαράκη στο ίδιο ματς, ως 4ος διαιτητής. Ο συγκεκριμένος σφύριξε τη Δευτέρα το ματς Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ. Μια παρτίδα που υποχρέωσε χθες την ΚΕΔ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Την αφορμή βεβαίως για αυτή τη συγγνώμη την έδωσε ο Θανάσης Τζήλος από το VAR (στο γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης στο 90΄+4΄). Και στον Τσαγκαράκη όμως αυτά τα 24ωρα έχει πέσει μπόλικο βάρος. Τόσο που το λογικό θα ήταν ο Μπένετ και η ΚΕΔ να τον αφήσουν έξω από το καλεντάρι της 23ης αγωνιστικής.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί από Κυριακή σε Κυριακή οι προκλήσεις είναι διαδοχικές; Γιατί φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να παίξουν ειδικά με την «υπομονή» του Ολυμπιακού; Ο καθένας μπορεί να δώσει την εκτίμηση του. Απάντηση όμως μπορεί να προκύψει μόνο από την ΚΕΔ και τον Στιβ Μπένετ. Και αυτοί έχουν μονίμως τα στόματα ερμητικά κλειστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε έπειτα από το ΑΕΚ-Άρης όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος εντελώς εξωθεσμικά μετατράπηκε στον… δικηγόρο τους. Η σχετική δήλωση του μάλιστα έγινε κάτι σαν σύντομο ανέκδοτο:

«Σχετικά με περιστατικό στο 52’ του χθεσινού αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ έλαβα μηνύματα και τηλεφωνήματα από διάφορες πλευρές με αντιτιθέμενα συμφέροντα. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα με την ΚΕΔ, αφού δεν μπορώ προσωπικά να εκτιμήσω μια αμφισβητούμενη φάση, ούτε είναι αυτός ο ρόλος μου. Από την ΚΕΔ έλαβα την απάντηση ότι δεν υπάρχει παράβαση σε βάρος της ΑΕΚ…» είπε κλπ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ… Γραφείο Τύπου της ΚΕΔ.

Θα ήταν για γέλια αν όλη αυτή η ιστορία δεν γεμίζει τοξικότητα και ερωτηματικά το ποδόσφαιρο. Η Super League το καλοκαίρι ομόφωνα –πλην της ΑΕΚ πιο σωστά- ζήτησε από την ΕΠΟ να παραμείνει στο πόστο του αρχιδιαιτητή ο Κλάτενμπεργκ. Την αγνόησαν, όπως αγνοούν και τον νόμο για την επαγγελματική διαιτησία. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Και εκείνοι που την έχουν μετατρέψει στον μεγαλύτερο αντίπαλο του ποδοσφαίρου. Με δεδομένο ότι φτάνουμε πια σε σημείο οριακό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος; Ποιος ξέρει άραγε τι άλλο θα δούμε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από