Κι όμως: Η ΑΕΚ είναι χειρότερη από πέρσι (vids)

Κι όμως: Η ΑΕΚ είναι χειρότερη από πέρσι (vids)

Η ΑΕΚ την σεζόν 2020-21 ήταν απογοητευτική, για αυτό και έκανε ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι, όμως εντέλει κατάφερε κάτι μοναδικό. Να είναι χειρότερη από πέρσι.

Η ΑΕΚ βρίσκεται για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Ένωση γνώρισε κι άλλη ήττα στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά από τον Βόλο με 2-1 και δείχνει και πάλι ομάδα παρατημένη. Παρότι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο έκαναν ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι για να αλλάξει η απογοητευτική εικόνα της περασμένης σεζόν, η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στα στάνταρ της χρονιάς 2020-21, έχοντας χάσει και πάλι το «τρένο» των επιτυχιών.

Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με μεγάλες βλέψεις τη φετινή σεζόν, μιλούσαν ακόμη και για πρωτάθλημα στις αρχές της, όμως μετά και την 20η αγωνιστική (η ΑΕΚ έχει 19 παιχνίδια λόγω κορωνοϊού) η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είναι στην τρίτη θέση, στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και με ένα πρόγραμμα-βουνό στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας της Superleague.

Τι κι αν έγιναν 12 μεταγραφές το καλοκαίρι για την ΑΕΚ, τι κι αν θεωρητικά άλλαξαν τα πάντα στον σύλλογο, αυτό που μετράει είναι η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και η Ένωση δείχνει και φέτος «άρρωστη». Οι μεγάλες βλέψεις πήγαν περίπατο πάλι, ενώ και στατιστικά η ΑΕΚ έχει καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο. Να είναι μετά από 19 αγωνιστικές στη Superleague σε χειρότερη κατάσταση από πέρσι, που τυπικά ήταν μια από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της.

Η ΑΕΚ στο ίδιο διάστημα τη χρονιά 2020-21 είχε 37 βαθμούς συγκομιδή και ήταν στην τρίτη θέση, ενώ φέτος είναι στην τρίτη θέση μεν, αλλά έχει μαζέψει σε 19 ματς 36 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι συγκριτικά με πέρσι έχει πάρει έναν λιγότερο βαθμό. Σε ένα πρωτάθλημα που έχει 26 αγωνιστικές μάλιστα η ΑΕΚ είχε τελειώσει πέρσι την κανονική διάρκεια με 48 βαθμούς ως τρίτη, ενώ φέτος με 7 ματς να μένουν θέλει 12 βαθμούς για να πιάσει έστω την περσινή συγκομιδή.

Ωστόσο, το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών μόνο ευνοϊκό δεν είναι για την ΑΕΚ, η οποία έχει 4 ντέρμπι, καθώς παίζει με Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός έδρας, αλλά και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνει κανείς ότι και στατιστικά μοιάζει όλα να πήγαν και φέτος λάθος στην ΑΕΚ και μάλιστα χειρότερα από πέρσι, όπου είχε καταφέρει από τα 8 ντέρμπι που είχε δώσει σε 26 αγωνιστικές να κερδίσει μόλις ένα. Αυτό με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-0.

Φέτος, τουλάχιστον έχει πάρει ήδη δυο νίκες σε ντέρμπι (Άρης και Παναθηναϊκός εντός), ενώ έχει να δώσει και τα 4 ντέρμπι του δεύτερου στις εναπομείναντες αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου

Άρης-ΑΕΚ
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός-ΑΕΚ
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης

Η ήττα από τον Βόλο

H ήττα από τον Παναιτωλικό

Η ήττα από τον ΟΦΗ

Η ήττα από τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ