Τα διάτρητα μυαλά της «εξυγίανσης» και ο Κλάτενμπεργκ

Τα διάτρητα μυαλά της «εξυγίανσης» και ο Κλάτενμπεργκ

Στο σημάδι ο Βρετανός αρχιδιαιτητής από την… ανεξάρτητη δημοσιογραφία, που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει».

Απτόητος ο σκληρός πυρήνας της εξυγίανσης «πρωί-μεσημέρι-βράδυ» ασχολείται να βρει τρόπο να οδηγήσει τον Μάρκ Κλάτενμπεργκ, είτε να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ με δική του πρωτοβουλία, είτε να δώσει την ευκαιρία που ψάχνουν όλοι οι διαιτητοπατέρες για να τον «παραιτήσουν», ώστε στη συνέχεια να τον αντικαταστήσουν με τους «αγαπημένους -όπουλους» του συστήματος.

Δεν είναι δα είδηση πως όλο οι «–όπουλοι» αυτής της χώρας περιμένουν στη σειρά να φύγει ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ, να αναλάβουν οι ίδιοι ( αυτές είναι οι υποσχέσεις που έχουν λάβει) και να διοικήσουν αυτοί την διαιτησία, ο Άγγλος είναι «κακό σπυρί» και φέτος τα καταλαβαίνει (και τα προλαβαίνει όσο μπορεί) όλα.

Τελευταία ανακάλυψη των εργολάβων της εξυγίανσης «ο διάτρητος πίνακας Παρατηρητών Διαιτησίας», « ο παράνομος πίνακας» εννούν, την ευθύνη για τον οποίο έχει ο κ. Κλάτενμπεργκ, άρα ο Άγγλος παρανομεί, εμπρός να τον εκδιώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γιατί είναι διάτρητος ο πίνακας των παρατηρητών της πρώτης κατηγορίας; Επειδή, όπως γράφει «ο ειδικός», περιλαμβάνει στη λίστα και «βοηθούς διαιτητές» ( οχτώ στον αριθμό) κι αυτό είναι αντίθετο με κάποια «οδηγία» της UEFA σύμφωνα με την οποία «παρατηρητής ορίζεται μόνο κάποιος που υπήρξε στο παρελθόν διαιτητής και όχι βοηθός» και γιατί εννιά μόνο από τους Παρατηρητές, που περιλαμβάνονται στον πίνακα, «είναι οι μόνοι που έχουν τα αξιολογικά κριτήρια ώστε να κάνουν αυτή τη δουλειά».

Αναρωτιέσαι (και δικαίως) « ρε μπας κι έχει δίκιο το δημοσίευμα και ο πίνακας των παρατηρητών διαιτησίας που η ΚΕΔ έχει επιλέξει και αναρτήσει είναι διάτρητος;» Αρχίζεις την έρευνα «στα γραφάς» της διαιτησίας, ξεκινάς από τον Κανονισμό Διαιτησίας της FIFA, περνάς στη Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA καταλήγεις στον Κανονισμό Διαιτησίας της ΕΠΟ (έκδοση 2020, φέτος έγιναν μόνο δύο ανεπαίσθητες προσθήκες) και τι ανακαλύπτεις;

Τόσο στον Κανονισμό Διαιτησίας της FIFA όσο και στην Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA ως «διαιτητής ή αξιωματούχος αγώνα είναι το πρόσωπο που έχει πλήρη εξουσία να εφαρμόζει τους Κανόνες του Παιχνιδιού στον αγώνα για τον οποίο έχει ορισθεί. Κάθε αναφορά σε διαιτητές στον παρόντα Κανονισμό ισχύει για άνδρες και γυναίκες, όπως επίσης για βοηθούς διαιτητές, 4ους διαιτητές, διαιτητές VARβοηθούς διαιτητές VAR, διαιτητές ποδοσφαίρου Σάλας και διαιτητές ποδοσφαίρου στην άμμο».

Ψάχνεις τον Κανονισμό Διαιτησίας της ΕΠΟ και τι ανακαλύπτεις; Στο Προοίμιο ρητώς αναφέρονται τα εξής: « Η Κεντρική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση υπ΄ αριθμόν 40 της 21 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της βάσει του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Κανονισμών για την Οργάνωση της Διαιτησίας στις Ομοσπονδίες Μέλη της FIFA και της Σύμβασης Διαιτησίας της UEFA (έκδ. 2020) ενέκρινε τον παρόντα Κανονισμό Διαιτησίας …».

Προηγουμένως, στην εισαγωγή του ίδιου Προοιμίου διατυπώνεται η εξής αναφορά: « Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση τη Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA, με ημερομηνία 3 Απρίλιου 2019 και την επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA κας Fatma Samoura με ημερομηνία 16 Ιουλίου 2019 …»

Πας παρακάτω, στο κεφάλαιο «Έννοια των Όρων», ανατρέχεις στο λήμμα « Διαιτητής ή αξιωματούχος αγώνα» και διαβάζεις ό,τι ακριβώς γράφουν ο Κανονισμός για την Οργάνωση της Διαιτησίας της FIFA και η Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA.

Συνεχίζεις στο λήμμα «Παρατηρητής Διαιτησίας» και διαβάζεις: « Το πρόσωπο που αξιολογεί και αποτιμά την απόδοση των διαιτητών, παρέχει συμβουλές και σχόλια προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη των διαιτητών, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί ένα σύστημα βαθμολόγησης». Πουθενά δεν αναφέρεται αν αυτό το πρόσωπο χρειάζεται να ήταν αποκλειστικά διαιτητής, άρα απορρίπτονται οι βοηθοί διαιτητές κ.λ.π.

Αρχίζεις και ψιλοτρελαίνεσαι επειδή είναι κομματάκι παρανοϊκό να αντιλαμβάνεσαι ότι ένας Κανονισμός Διαιτησίας που ορίζει τα προσόντα και την διαδικασία επιλογής των Παρατηρητών Διαιτησίας σύμφωνα με όσα ορίζουν ο αντίστοιχος Κανονισμός της FIFA και η Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA και έχει συνταχθεί σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA και την επιστολή της κυρίας Samoura, «κατηγορείται» ( o Κανονισμός και ο συντάκτης του, δηλαδή ο κ. Μάρκ Κλάτενμπεργκ) ότι έχει περιλάβει ένα λάθος ορισμό για τους Παρατηρητές Διαιτησίας, συνεπώς μπορεί να είναι «διάτρητος».

Το άλλο μέρος του «κατηγορητηρίου» για « τα αξιολογικά κριτήρια» που «μόνο εννιά τα διαθέτουν» δεν είναι ούτε για απάντηση, είναι χάσιμο χρόνου από την ώρα που για να επιλεγεί κάποιος ως Παρατηρητής Διαιτησίας χρειάζεται να διαθέτει τα τυπικά προσόντα και τα κριτήρια του άρθρου 30 του ισχύοντος Κανονισμού Διαιτησίας και να έχει περάσει με επιτυχία τα προβλεπόμενα τεστ.

Ηρεμείς, όταν αντιλαμβάνεσαι πως όλα στον Κανονισμό Διαιτησίας της ΕΠΟ έχουν γίνει σύμφωνα «με τας γραφάς», σύμφωνα με όσα οι Κανονισμοί της FIFA και της UEFA επιβάλλουν, αλλιώς θα είχαν ακυρωθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες που τα ενέκριναν, άρα θέμα κανένα, νάχαμε να λέγαμε για να είναι στην επικοινωνιακή πίεση ο Κλάτενμπεργκ και να φτιάχνεται το κατάλληλο κλίμα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να τον διώξουμε και κατηγορούμενο από πάνω.

Και το λένε αυτό στην ΕΠΟ, που είναι η μοναδική Ομοσπονδία μέλος της FIFA και της UEFA που δεν κατήργησε το εκτός έδρας γκολ!!!!! Φτύνουν… και νομίζουν ότι βρέχει ….

Η σεμνή τελετή του «διάτρητου πίνακα» έλαβε τέλος, «τα διάτρητα μυαλά της εξυγίανσης» δεν τελειώνουν ποτέ, εργολαβία είναι αυτή και την έχουν αναλάβει κατ΄αποκοπή, άρα ετοιμαστείτε και για νέα επεισόδια, ανάλογα με το πώς θα πάει το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ