Βουλευτές που δεν έβγαζαν άχνα για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας θυμήθηκαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου της εκλογικής περιφέρειας Ξάνθης του Κινήματος Αλλαγής. Υπερασπιστής του μειονοτικού DEB και πρωτεργάτης για την αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας στην περιοχή της Θράκης και εσχάτως, δηλαδή χθες-προχθές, με μεγάλες και έντονες ανησυχίες για την νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο., ειδικά στο πρόσωπο του προέδρου της κ. Ηλία Γιαρένη, εφέτη εν ενεργεία για τον οποίο ακούστηκαν διάφορα ηθικοπλαστικά σε πασίγνωστη αθλητικο-εισαγγελικο-δικαστικο-τηλεοπτική εκπομπή.
Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν ενσωμάτωσε τις «αποκαλύψεις» αυτές, τις μετέτρεψε σε ανησυχίες, χωρίς «ωστόσο, προκύπτει θέμα ηθικής τάξης για το εν λόγω πρόσωπο, καθώς κατά τα όσα ειπώθηκαν βρίσκονται στο μικροσκόπιο οικογενειακές σχέσεις του νέου Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων με γνωστή ομάδα» και στη συνέχεια τις περιέλαβε σε ερώτηση προς την κα Μενδώνη, Υπουργό Πολιτισμού, την οποία ερωτά εάν: «α. Θα ερευνήσει αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί των Μ.Μ.Ε για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων; Και αν ναι, τι προτίθεται να πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να αποκαταστήσει ζητήματα ηθικής τάξης και διαφάνειας;
β. Προτίθεται να ενημερώσει τους πολίτες και τους φίλαθλους της Ξάνθης για την προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία επιλογής του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. αλλά και να εξετάσει αν αυτή τηρήθηκε;». Βεβαίως, πριν καταλήξει στη διατύπωση των ερωτημάτων, ο κ. Μπουρχάν Μπαράν φροντίζει να διαφυλάξει τα νώτα του και διευκρινίζει ( για τον φόβο των Ιουδαίων) «ότι δεν αμφισβητήθηκε από την εκπομπή ή από οποιοδήποτε άλλο μέσο η ακεραιότητα του δικαστή, ούτε φυσικά και από εμάς».
Παραβλέπω το ψιλοπαρανοϊκό γεγονός να μην αμφισβητείται η ακεραιότητα ενός δικαστή, αλλά να κατατίθεται ερώτηση για τον δικαστή, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός, ότι ο εν λόγω βουλευτής, Ξάνθης παρακαλώ, δεν έβγαλε άχνα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την μαύρη υπόθεση της αποδεδειγμένης, από δημόσια ανεξάρτητη αρχή, την Ε.Ε.Α., πολυιδιοκτησίας μεταξύ της ομάδας της εκλογικής του περιφέρειας και του Π.Α.Ο.Κ., η οποία ξεφτίλισε το ποδόσφαιρο.
Ο ίδιος βουλευτής δεν τοποθετήθηκε δημόσια, ούτε, όταν με τη συνέργεια της ομάδας της περιφέρειας του, ασκούνταν ακραίο bulling στα μέλη της Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. με την προηγούμενη σύνθεση της και οδηγούνταν σε διαδοχικές αραιτήσεις.
Το σημαντικότερο όλων; Εκφράζει ανησυχίες για την ακεραιότητα του νυν Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. ένας βουλευτής μιας εκλογικής περιφέρειας στην οποία δραστηριοποιείται μια ομάδα που, πλέον, δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας, καθώς ούτε στο C.A.S. προσέφυγε, ούτε δικαιούται επανεκδίκασης.
Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Μπουρχάν Μπαράν είναι σε γνώση της ειδικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ξάνθη, σχετικά με το μέλλον της υπόθεσης πολυιδοκτησίας με τον Π.Α.Ο.Κ., αν γνωρίζει ότι για την ομάδα της εκλογικής του περιφερείας ( την οποία κατά τον Κωνσταντάρα – Μαυρογιαλούρο πρέπει να προσέχει) δεν προκύπτει από πουθενά και για κανένα λόγο επανεκδίκαση, αν έχει υποπέσει στην αντίληψη του ότι το τότε αφεντικό της ο κ. Πανόπουλος εμφανίστηκε στην εκδίκαση ενώπιον του C.A.S.ως μάρτυρας του Π.Α.Ο.Κ. ( αφού πρώτα είχε φροντίσει να περάσει άπραγο το διάστημα που δικαιούνταν να προσφύγει και ο ίδιος στο C.A.S.), αν, τέλος πάντων, νομιμοποιείται να ερωτά για μια υπόθεση στην οποία η ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας δεν έχει κανένα συμφέρον, εκτός αν…..
Θα συμφωνήσει και ο ίδιος ο κ. Μπουρχάν Μπαράν ότι είναι κομματάκι ψιλοπαρανοϊκό να καταθέτει ερώτηση για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, στηριγμένος σε, δήθεν, αποκαλύψεις γνωστότατου για τη σχέση του εργοδότη του με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΜΜΕ, ένας βουλευτής Ξάνθης για μια ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Αν κάποιος ή κάποιοι είπαν ψέματα στον κ. Μπουρχάν Μπαράν και τον οδήγησαν σε μια ανεπίτρεπτη δημόσια παρέμβαση στο χέρι του είναι να τους ψάξει και να τους εγκαλέσει που τον έβαλαν σε κοινοβουλευτικές περιπέτειες να ρωτάει ως μη όφειλε την Υπουργό Πολιτισμού για ένα θέμα «αλλού γι’ αλλού».
Εκτός, αν έχει άλλες δεσμεύσεις ή γνωρίζει ότι εξακολουθούν να επιβιώνουν σχέσεις και διασυνδέσεις που οι υπόλοιποι αγνοούμε…
Υ.Γ. Για το δεύτερο των ερωτημάτων του δεν κάνει, αυτός, ένας κοτζάμ βουλευτής να ρωτάει την Υπουργό. Ας ανοίξει το νόμο Κοντονή του 2015 να διαβάσει τα άρθρα για τη διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής Εφέσεων και των άλλων δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου, ώστε να μην εκτίθεται τόσο βάναυσα στην κοινή κριτική! Είναι κατάσταση αυτή, επιστήμων άνθρωπος να μην μπορεί να διαβάσει ένα νόμο;
Και κάτι τελευταίο. Αν θέλει να μάθει «αν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκλογή της Επιτροπής Εφέσεων» να ρωτήσει τον Γραμμένο, τον Γιαννάκη και τον Μάκη. Αν δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί, δεν πειράζει, ας ρωτήσει τον Πανόπουλο να του πει.