Αλλά λέει (δημόσια) ο Κλάτενμπεργκ, άλλα κάνουν οι Ελληνες «σύμβουλοι» της ΚΕΔ…

Αλλά λέει (δημόσια) ο Κλάτενμπεργκ, άλλα κάνουν οι Ελληνες «σύμβουλοι» της ΚΕΔ…

«Δεν νιώθουν ασφαλείς οι διαιτητές της Θεσσαλονίκης να παίζουν ομάδες της πόλης τους» είπε ο Κλάτενμπεργκ, τρεις Θεσσαλονικείς έβαλαν οι Ελληνες «σύμβουλοι» της ΚΕΔ στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Κ19!

Σήμερα θα σας πω μια ιστορία. Μια ιστορία που δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουν τον θεό τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ειδικά στη διαιτησία. Πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και σε αυτά που λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μάρκους Κλάτενμπεργκ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, για να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται και πώς ορισμένοι είναι διατεθειμένοι να δηλητηριάζουν ακόμη και τα πρωταθλήματα υποδομών.

Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος Κ-19. Οι δύο ομάδες είναι οι μοναδικές αήττητες στη Super League, έχοντας 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μοιράζονται την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (οι Ελληνες… σύμβουλοι που έχουν μείνει να κάνουν αυτή τη δουλειά) επέλεξε να ορίσει τρεις Θεσσαλονικείς διαιτητές στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, πρώτος διαιτητής ορίστηκε ο Φώτης Τζίκας, γιος του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας, υπεύθυνου ανάπτυξης και επικεφαλής εκπαίδευσης ΕΠΣΜ, Γιάννη Τζίκα.

Πρώτος βοηθός ορίστηκε ο Αργύρης Ντάβελας (γιος του Απόστολου Ντάβελα, επί σειρά ετών προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης) και δεύτερος βοηθός ο Αθανάσιος Μποζαντζίδης. Και οι δύο Θεσσαλονικείς. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να τη «σπάει» μόνο ο παρατηρητής διαιτησίας, καθώς ορίστηκε ο Σημαιών Τσεσμετζής της «εξυγιαντικής» ΕΠΣ Σερρών.

Πού είναι το ενδιαφέρον σε όλα αυτά; Γιατί πρέπει να μας απασχολούν; Διαβάστε και θα καταλάβετε…

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αποκάλυψε ότι οι Θεσσαλονικείς διαιτητές φοβούνται να παίξουν τις ομάδες της πόλης τους, κάνοντας λόγο για πιέσεις και για καταστάσεις αρρωστημένες. Δεν το λέμε εμείς, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ το είπε.

«Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα στην 2η αγωνιστική είχαμε παράδειγμα να μην θέλουν να σφυρίξουν διαιτητές σε τοπικό ματς της Θεσσαλονίκης, να μην νιώθουν ασφαλείς. Πρέπει να γίνεται καταμερισμός για να βγαίνει το πρόγραμμα. Πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει και στο Λονδίνο όπου πολλές ομάδες μετέχουν στην Premier League», είπε χαρακτηριστικά ο Κλάτενμπεργκ. Αλλά παρά ταύτα, την επόμενη ημέρα της συγκεκριμένης δήλωσης, οι Ελληνες «σύμβουλοι» του Αγγλου στην ΚΕΔ, που είναι επιφορτισμένοι με τον ορισμό στα πρωταθλήματα υποδομής, έβαλαν τρεις Θεσσαλονικείς στο πιο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν φοβούνται και δεν επηρεάζονται από την ανασφάλεια που αισθάνονται άλλοι συνάδελφοί τους, είτε κάτι άλλο έχει συμβεί. Όπως και να έχει, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι οι υφιστάμενοι του Κλάτενμπεργκ, προχώρησαν σε μία τέτοια επιλογή, σε ένα τόσο «εκρηκτικό» παιχνίδι. Δείχνοντας πως ακόμη κι αν ο Αγγλος έχει πραγματικά καλές διαθέσεις απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ελληνική διαιτησία, κάτω από τη μύτη του, γίνονται «πραγματάκια». Περίεργα…

Για ποιον λόγο η ΚΕΔ να δώσει ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι σε τρεις Θεσσαλονικείς διαιτητές, όταν μπορούσε να στείλει ρέφερι από οπουδήποτε αλλού; Γιατί να τους θέσει σε κίνδυνο, όπως δημόσια παραδέχθηκε ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ; Κι αν κάνουν λάθος; Ποιος θα ευθύνεται; Οι ίδιοι που (κατά τον Κλάτενμπεργκ) θα σκέφτονται πώς θα γυρίσουν σπίτια τους στη Θεσσαλονίκη ή αυτοί που τους έβαλαν σε αυτή τη θέση; Ρητορικά ερωτήματα, σε παράλογες καταστάσεις…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ