Μάρκο Λιβάγια: Από την αμφισβήτηση στην… ανανέωση

Μάρκο Λιβάγια: Από την αμφισβήτηση στην… ανανέωση

Ήρθε, «ξόρκισε» την αμφισβήτηση, μπήκε στις καρδιές των οπαδών και η ΑΕΚ αποφάσισε ότι τον θέλει στην οικογένειά της. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάγια.

Το καλοκαίρι η έλευσή του πέρασε στα… ψιλά γράμματα, λόγω της επιστροφής του Σέρχιο Αραούχο. Αν γίνονταν αφίσα οι δυό τους ο ένας θα έμπαινε μπροστά – μπροστά με μεγάλα γράμματα και ο άλλος παραπλεύρως, θα κάλυπτε το 1/4 της επιφάνειας. Σύντομα, όμως, βρήκε τον τρόπο να πρωταγωνιστήσει, να ενώσει την τρέλα του με εκείνη των οπαδών της ΑΕΚ κι έτσι οι δυό πλευρές υπέγραψαν ένα… άτυπο συμβόλαιο αμοιβαίας εκτίμησης. Ο λόγος για τον 24χρονο Κροάτη φορ Μάρκο Λιβάγια τον οποίο η Ένωση αποφάσισε να κρατήσει κοντά της μέχρι το 2021 ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς του από την Λας Πάλμας.

Πριν από κάποιους μήνες, σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της Κροατίας, ερωτηθείς για την παρουσία του στην ΑΕΚ τόνισε: «Αν και ήμουν λίγο σκεπτικός πριν έρθω στην Ελλάδα, τελικά εδώ βρήκα τον εαυτό μου». Κάπως έτσι σκέφτηκε κι η ίδια η Ένωση. Αν και λίγο επιφυλλακτική στην αρχή, λόγω της επιθετικής δυστοκίας του τους πρώτους μήνες (σκόραρε στο 11ο παιχνίδι του με την κιτρινόμαυρη) και της ταμπέλας του «κακού παιδιού» που κουβάλαγε μαζί του, τελικά βρήκε τον εαυτό της σε εκείνον.

Τα γκολ του κόντρα σε Αούστρια Βιέννης (δις), ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Πλατανιά, Λεβαδειακό είχαν δώσει υπερπολύτιμους βαθμούς στην Ένωση, τότε που έκανε τα πρώτα της βήματα τόσο ευρωπαϊκά, όσο και προς την κορυφή του πρωταθλήματος. Και δεν ήταν μόνο το σκοράρισμα του Λιβάγια που τον έκανε να ξεχωρίζει. Ήταν ότι «βρήκε τον εαυτό του» μέσα στην Κιτρινόμαυρη φανέλα. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε ρεκόρ καριέρας, πετυχαίνοντας συνολικά 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (καλύτερη επίδοση καριέρας ήταν τα 7 τέρματα με τη φανέλα της Λας Πάλμας). Μετά από περιπλάνηση ετών σε: Χάιντουκ Σπλιτ, Ίντερ, Λουγκάνο, Τσεζένα, Αταλάντα, Ρούμπιν Καζάν, Έμπολι και Λας Πάλμας, βρήκε πρόσφορο έδαφος να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Το οποίο έφερε πάντα μέσα του, αλλά κάπου έφευγε από το προσκήνιο. Όταν έχανε την ψυχραιμία του και το μάλλον εκρηκτικό του ταμπεραμέντο έσερνε… εκείνο τον χορό.

Ο Κροάτης επιθετικός στο φετινό πρωτάθλημα έβρισκε δίχτυα ανά 5.8 τελικές προσπάθειες. Το δυναμικό του ξεκίνημα στη σεζόν ξορκίσε κάθε «αμφισβήτηση» και η ΑΕΚ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Κροάτης ήταν ο τρίτος πιο δεινός της σκόρερ μετά τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που μετακόμισε στον Πειραιά και τον Σέρχιο Αραούχο που όπως φαίνεται θα επιστρέψει στην Ισπανία, αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω του.

Το στοίχημα με την κιτρινόμαυρη κερκίδα το έχει κερδίσει. Χάρη στην ικανότητά του στη δημιουργία, χάρη στον τρόπο που κινείται εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα, χάρη στην προσπάθειά του να κρατήσει τα εκρηκτικά στοιχεία του χαρακτήρα του μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Στην ΑΕΚ έμαθε να νιώθει σημαντικός και απαραίτητος. Έμαθε να παθιάζεται κι να αφήνεται στα συναισθήματα που γεννά ο ίδιος στους οπαδούς της Ένωσης. Οι Κιτρινόμαυροι τον αντάμειψαν αποφασίζοντας ότι θα βαδίσουν μαζί του για τα επόμενα τρία χρόνια. Τοποθετώντας τον σε περίοπτη θέση στην αφίσα της σεζόν 2018-2019!

https://www.youtube.com/watch?v=70i0PMsGrPw

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ