Ας είναι πιο μετρημένοι οι διάφοροι αυτόκλητοι δικαστές και εισαγγελείς

Ας είναι πιο μετρημένοι οι διάφοροι αυτόκλητοι δικαστές και εισαγγελείς

Η λεπτομέρεια που "ξεχνούν" για την πρωτοβουλία Κοντονή να ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο των μελών του δικαστικού συμβουλίου που έβγαλαν το βούλευμα για τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Για μια υπόθεση που έχει δρόμο και με λίγη τύχη θα μας κάνει σοφότερους για ένα τμήμα από τα «κακώς κείμενα» του ποδοσφαίρου, αλλά που το πιο πιθανό είναι να τους διαψεύσει ως προς τις προσδοκίες τους…

Όπως έγραψα ξανά, το γεγονός ότι βγήκε το βούλευμα για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο από μόνο του είναι θετικό, γιατί επιτρέπει να τεθεί επιτέλους η υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις να φτάσει μπροστά στο ακροατήριο και ίσως να μάθουμε κάποιες πτυχές της αλήθειας.

Και βέβαια αποδείχτηκε ότι οι τελικές κατηγορίες διαψεύδουν το αφήγημα που πήγε να στηθεί γύρω από αυτή την υπόθεση, με κομβική αιχμή την όλη μυθολογία περί «εγκληματικής οργάνωσης», εκβιασμών, εκρήξεων κ.λπ.

Όμως, αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε διάφορους προς την κυβερνητική πλευρά αλλά και στα διάφορα ΜΜΕ διαπλεκόμενα με επιχειρηματικούς κύκλους. Από τη μια είχαμε τις διάφορες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που ως αυτόκλητος εισαγγελέας όχι μόνο προανήγγειλε το ποιος θα μπει στη φυλακή και ποιος όχι αλλά και έσπευσε να στιγματίσει ολόκληρο τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Φαίνεται, όμως, ότι και άλλοι κύκλοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το βούλευμα τους χαλάει το αφήγημα. Ένας από αυτούς είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ένας υπουργός που –καλό είναι να μην το ξεχνάμε– όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να προχωρήσει πραγματικά σε κάθαρση και σε τομές μέσα στο ποδόσφαιρο, προτίμησε απλώς να επιλέξει ως συνομιλητές δημοσιογράφους και παράγοντες που κατά βάση ορίζονταν με βάση την επιθυμία τους να «κοντύνουν» τον Ολυμπιακό.

Ένας υπουργός που –ούτε αυτό είναι καλό να το ξεχνάμε– ως υπουργός Δικαιοσύνης όταν αποκάλυψα τις αποδείξεις για την εμφανή προσπάθεια να στηθεί μια σκευωρία για την υπόθεση Noor-1 προτίμησε να δώσει πλήρη κάλυψη σε αυτούς τους χειρισμούς και προφανώς και προς τον Πάνο Καμμένο.

Τώρα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παρήγγειλε πειθαρχικό έλεγχο των μελών του δικαστικού συμβουλίου που έβγαλαν το βούλευμα για τα στημένα στο ποδόσφαιρο επειδή καθυστέρησαν πάρα πολύ να το εκδώσουν.

Βέβαια, αυτό που δεν αναφέρουν τα δημοσιεύματα αυτά είναι ότι η παραγγελία είχε γίνει πριν την έκδοση του βουλεύματος και αφορούσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι «καθυστερεί» και δεν βγαίνει στο σωστό χρόνο. Τώρα το βούλευμα έχει βγει οπότε η αναζωπύρωση του όλου θέματος μάλλον αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος και συνολικά πίεσης προς το δικαστικό σώμα.

Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή έχουμε τα δημοσιεύματα που ήδη από τώρα προαναγγέλλουν την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στόχο να μπουν κατηγορίες τελικά ακόμη πιο σκληρές και κοντινές στο αφήγημα περί της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ωστόσο, καλό θα είναι οι διάφοροι αυτόκλητοι δικαστές και εισαγγελείς να είναι πιο μετρημένοι. Η υπόθεση έχει δρόμο, θα βγάλει στοιχεία, με λίγη τύχη θα μας κάνει σοφότερους για ένα τμήμα από τα «κακώς κείμενα» του ποδοσφαίρου, αλλά το πιο πιθανό είναι να τους διαψεύσει ως προς τις προσδοκίες τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ