Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 6-4

Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 6-4

Θρύλος και στη Γένοβα! Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός νίκησε με 6-4 την Μπαρτσελονέτα και προκρίθηκε στον τελικό του Len Champions League. Οι Ερυθρόλευκοι με όπλο τους τη «γρανιτένια» άμυνά τους έκαμψαν την αντίσταση των Καταλανών και πλέον απέχουν ένα βήμα από την κατάκτηση του τροπαίου! Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου απέδειξε περίτρανα […]

Θρύλος και στη Γένοβα! Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός νίκησε με 6-4 την Μπαρτσελονέτα και προκρίθηκε στον τελικό του Len Champions League. Οι Ερυθρόλευκοι με όπλο τους τη «γρανιτένια» άμυνά τους έκαμψαν την αντίσταση των Καταλανών και πλέον απέχουν ένα βήμα από την κατάκτηση του τροπαίου!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και πλέον επικεντρώνεται στον τελικό με την Προ Ρέκο (9/6, 21:30)! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι έτοιμοι να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης και να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ την live εξέλιξη της αναμέτρησης

Σκληρές μάχες

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο παιχνίδι και προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Μπούσλιε. Οι Πειραιώτες εκδήλωσαν υποδειγματική επίθεση στον παίκτη παραπάνω και πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στην αναμέτρηση. Οι Καταλανοί απάντησαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 1-1 με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μαγιαρακ. Οι άμυνες των δύο ομάδων λειτουργούσαν εξαιρετικά, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

Πήρε προβάδισμα, αλλά…

Στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης περιόδου οι νταμπλούχοι Ελλάδας κυριάρχησαν στην πισίνα, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει και να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και λίγο αργότερα προηγήθηκε 3-1 με τέρμα του Γούνα. Όμως και πάλι οι Καταλανοί είχαν τις απαντήσεις στις «ερυθρόλευκες» ερωτήσεις. Ο Ορτέγκα αρχικά μείωσε σε 3-2 και ο Περόνε ισοφάρισε σε 3-3, με το οποίο οι δύο αντιπάλοι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

«Μίλησαν» οι άμυνες

Στην τρίτη περίοδο έγιναν ομηρικές μάχες μπροστά στις δύο εστίες, με τους πορτιέρο των δύο ομάδων να πραγματοποιούν εξαιρετικές αποκρούσεις. Οι δύο τερματοφύλακες είχαν κατεβάσει… ρολά και ο χρόνος κυλούσε με το σκορ κολλημένο στο 3-3. 1:22’ πριν τέλος του τρίτου οκταλέπτου ο Μπούσλιε έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας της Μπαρτσελονέτα και έκανε το 4-3. Η χαρά των Πειραιωτών, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Βρίλιτς ισοφάρισε σε 4-4.

Βρήκε τις λύσεις και βγήκε νικητής

Πλέον θα κρινόντουσαν στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο. Το πάθος ξεχείλιζε στις δύο ομάδες, με τους παίκτες να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις. Τα πρώτα δύο λεπτά της περιόδου πέρασαν χωρίς γκολ, με το παιχνίδι να είναι στην απόλυτη ισορροπία. Ο Ολυμπιακός, όμως, στο κρίσιμο σημείο αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και με πρωταγωνιστές του Φουντούλη και Ομπράντοβιτς έφτασε στη μεγάλη νίκη. Ο Ελληνας άσος 4:41’ πριν το τέλος έκανε το 5-4 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, την οποία «σφράγισε» ο 32χρονος Κροάτης. Οι Ερυθρόλευκοι μετά από μία επική μάχη, πήραν τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπούσλιε (π/π, 3:50), 1-1 Μάγιαρακ (π/π, 3:10)

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Γενηδουνιάς (π/π, 6:45), 3-1 Γούνας (κόντρα, 5:04), 3-2 Γρανάδος (περιφέρεια, 2:18), 3-3 Περόνε (περιφέρεια, 1:00)

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μπούσλιε (κόντρα, 1:22), 4-4 Βρλιτς (π/π, 0:47)

4ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (π/π, 4:41), 6-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 0:09)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Μπαρτσελονέτα (Χ. Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουναρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Π. Γκαρσία, Φερνάντεθ, Ταούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες.

*Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (09/06) η ιταλική Προ Ρέκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ