Ο Ολυμπιακός απάντησε με επιστολή-φωτιά στην ΕΠΟ, για την απίστευτη ανθελληνική και επιθετική μεθόδευση

Ο Ολυμπιακός απάντησε με επιστολή-φωτιά στην ΕΠΟ, για την απίστευτη ανθελληνική και επιθετική μεθόδευση

Ο Ολυμπιακός απαίτησε να ολοκληρωθεί η σεζόν όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του στο Europa League, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Το πρωί της Παρασκευής to10.gr αποκάλυψε την απίστευτη μεθόδευση της ΕΠΟ, να ολοκληρώσει τη τρέχουσα σεζόν στις 31 Ιουλίου, προκαλώντας τεράστιο θέμα στον Ολυμπιακό, λόγω της Ευρωπαϊκής του συνέχειας. Και ουσιαστικά αναγκάζοντας τους Ερυθρόλευκους να μην έχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές τους (Ομάρ, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Αβραάμ) στην Ευρωπαϊκή τους λίστα. Μια μεθόδευση που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Ερυθρόλευκους.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, απαιτώντας να αλλάξει η πρωτοφανής απόφαση που ήθελε να πάρει η Ομοσπονδία. Και ζητάει να οριστεί ως τέλος της σεζόν 2019-20 η ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων. Κάτι που αυτομάτως θα διευκολύνει την ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού. Οπως θα έκανε κάθε Ομοσπονδία που σέβεται τις ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα της. Κάθε Ομοσπονδία που δεν δηλητηριάζει με τις αποφάσεις και τις μεθοδεύσεις της μία ομάδα που προσπαθεί να σώσει (ό,τι σώζεται) από το ευρωπαϊκό προφίλ της Ελλάδας.

Η επιστολή του Ολυμπιακού αναγνώστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που διεξάγεται αυτή την ώρα. Με το ύφος του επίσημου εγγράφου που έστειλαν οι Πειραιώτες να είναι πολύ σκληρό και ανάλογο της επιθετικής και ανθελληνικής απόφασης που προσπάθησε να περάσει η ΕΠΟ.

Η αποκάλυψη του θέματος από to10.gr για την απίστευτη γκέλα (ο καθένας μπορεί να αποφανθεί εάν έγινε επίτηδες ή… κατά λάθος) της ΕΠΟ, προκάλεσε άμεση αντίδραση και αμέσως από την Ομοσπονδία άρχισαν να μαζεύουν τα ασυμμάζευτα. Μάλιστα, μετά και την επιστολή του Ολυμπιακού, από την Ομοσπονδία σημειώθηκε ότι «δεν υπήρχε ή δεν υπάρχει περίπτωση να μην βοηθηθεί μία ελληνική ομάδα». Κάτι, βεβαίως, που στην περίπτωση της ΕΠΟ, ακούγεται ως ανέκδοτο, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει την… αγάπη της προς τον Ολυμπιακό, ακόμη και ορίζοντας παιχνίδια Κυπέλλου, κολλητά σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πειραιωτών.

Η επιστολή των Πειραιωτών σήκωσε σκόνη στην ΕΕ της ΕΠΟ, με τους τόνους να ανεβαίνουν και τα μέλη της «Εξυγίανσης» να εμφανίζονται έως και… ενοχλημένοι από την επιστολή. Παρά το γεγονός ότι το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν, είναι να ζητήσουν συγνώμη για το λάθος που έκαναν. Και από τον Ολυμπιακό, αλλά και από την UEFA, η οποία έχει δώσει ρητές εντολές.

Υπενθυμίζουμε. Εάν η ΕΠΟ επέμενε να ανακοινώσει ότι η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου, αυτομάτως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανέναν από τους Ομάρ, Γκασπάρ, Αβραάμ, Τοροσίδη (βάσει συμβολαίων, είτε μένουν ελεύθεροι είτε λήγει ο δανεισμός) στον επαναληπτικό με τη Γουλβς ούτε στα επόμενα παιχνίδια του Europa League, σε περίπτωση πρόκρισης. Καθώς δεν θα μπορούσε να κάνει χρήση της ειδικής οδηγίας FIFA, UEFA, για επέκταση αυτών των συμβολαίων όσο η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη! Ωμή προβοκάτσια σε μία ελληνική ομάδα. Τη μοναδική ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, από τον Αύγουστο και μετά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ