Η χυδαιότητα της «εξυγίανσης» απειλεί με μπουρλότο το Γουλβς-Ολυμπιακός

Η χυδαιότητα της «εξυγίανσης» απειλεί με μπουρλότο το Γουλβς-Ολυμπιακός

Η ΕΠΟ έπρεπε να καμαρώνει για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Τα συναισθήματα όμως αποδεικνύονται διαφορετικά. Και οι χειρισμοί της επίσης! Σε σημείο που να τοποθετούν «βόμβα» πριν από τη ρεβάνς με τους Άγγλους.

Δεν θα το βρεις σε κάποιον «τίτλο». Δεν πρόκειται άλλωστε για θέμα «εμπορικό». Και όμως η συγκεκριμένη υπόθεση ίσως είναι η πιο «χαρακτηριστική» φωτογραφία της στιγμής για όσα πραγματικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διοίκηση του.

Στο ποδόσφαιρο που προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι πάνω από την… άμμο, μετά το σχεδόν καταστροφικό lockdown.

Στο ποδόσφαιρο που ζητά την μεσολάβηση της UEFA για το «αυτοδιοίκητο» των εκλογών.

Στο ίδιο ποδόσφαιρο που η χάρη του έφτασε προ ημερών ως τη Βουλή με την εισαγγελία διαφθοράς να ζητά την άρση ασυλίας δύο πρώην υπουργών (Παππάς, Βασιλειάδης) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας κατά συναυτουργία σε εγκληματική οργάνωση.

Σε αυτό το «χρεωκοπημένο» ποδόσφαιρο υπάρχει σήμερα μια ακόμη Εκτελεστική Επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Βαγγέλη Γραμμένου. Ίσως του πιο αποτυχημένου προέδρου (και αυτό θέλει προσπάθεια αν σκεφτείς τους προηγούμενους) στην ιστορία της ΕΠΟ.

Κάποιου που από τη πρώτη στιγμή εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως «δικός μας» ενός ιδιοκτήτη και που τρία χρόνια τώρα, δεν έκανε ποτέ την παραμικρή προσπάθεια να ξεφορτωθεί αυτή τη ρετσινιά. Αντίθετα οι χειρισμοί του δημιουργούν την αίσθηση πως μάλλον «καμαρώνει» για αυτό. Και ελπίζει μήπως η συγκεκριμένη «στρατηγική» του δώσει το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος. Για μια ακόμη περήφανη τετραετία στο πάρκο Γουδή: Στον…ζωολογικό κήπο με τις πάπιες και τα golden boys.

Στον… τόμο με τα κατορθώματα του Μακεδόνα παράγοντα: Δεδομένα και η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Εκείνης που αναμένεται να ψηφίσει την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν στις 31/7. Στο χρονικό σημείο δηλαδή που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγχώριες διοργανώσεις. Και το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Τελειώνει όμως στις 31/7 η φετινή σεζόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Προφανώς όχι. Ακόμη και στην ΕΠΟ που τέλος πάντων τα «συναισθήματα» για τον Ολυμπιακό είναι συγκεκριμένα προφανώς γνωρίζουν ότι μια ελληνική ομάδα είναι ανάμεσα στις 28 που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης. Η ομάδα που έγινε -με την πρόκριση της επί της Άρσεναλ- ο μοναδικός λόγος για να ασχοληθούν έξω από τα σύνορα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ίδια που κόντρα στη Γουλβς μέσα στον Αύγουστο θα διεκδικήσει την παρουσία της στους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Και αν όντως οι Πειραιώτες τα καταφέρουν; Και αν στις 17 Ιουνίου η UEFA υλοποιήσει την ιδέα final-8 με τόπο διεξαγωγής για την Αθήνα; Δεν είναι όλα αυτά υποθέσεις που αφορούν άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο άρα και την ΕΠΟ; Δεν αφορούν στη σεζόν 2019-20; Πως γίνεται λοιπόν μια Ομοσπονδία να είναι τόσο αδέξια, τόσο άτσαλη σε τέτοιους χειρισμούς;

Και δεν είναι το θέμα μόνο «τυπικό». Είναι απολύτως ουσιαστικό. Μια υπόθεση που μπορεί να ρίξει τους Πειραιώτες στα… βράχια. Διότι αν η σεζόν ολοκληρωθεί στις 31/7 ολοκληρώνονται και τα συμβόλαια στις 31/7. Άρα ο Ολυμπιακός τον Αύγουστο δεν θα μπορεί να έχει στη διάθεση του, ούτε τον Ομάρ, ούτε τον Τοροσίδη, ούτε τον Αβραάμ που μένουν ελεύθεροι 1/8.

Ούτε βεβαίως τον –δανεικό- Γκασπάρ. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του Μαρτίνς! Αν η ΕΠΟ πάρει μια τέτοια απόφαση επί της ουσίας «διαλύει» το Ερυθρόλευκο ρόστερ πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Γουλβς. Και όπως καταλαβαίνεται μια τέτοια απόφαση δεν θα την έπαιρνε ούτε η Αγγλική Ομοσπονδία ποδόσφαιρου, όχι οποιαδήποτε διοίκηση της Ελληνικής.

Ενώ πριν μια εβδομάδα είχε εισακουσθεί το αίτημα της Σούπερ Λιγκ, και είχε αποφασισθεί η λήξη της αγωνιστικής περιόδου να είναι το τελευταίο επίσημο ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όποτε η UEFA αποφασίσει να είναι αυτό. Και έτσι να μεταφέρεται και η λήξη των συμβολαίων για τότε. Αυτό ακριβώς έχει ζητήσει η Σούπερ Λιγκ από την ΕΠΟ. Από ότι φαίνεται όμως στην Ομοσπονδία δεν δίνουν και πολύ σημασία.

«Μήπως τελικά το κάνουν επίτηδες, ο Γραμμένος και η παρέα του;» εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί. Η σωστή ερώτηση όμως είναι άλλη: «Μήπως υπάρχει περίπτωση να μην το κάνουν επίτηδες». Και όλα αυτά για τον Ολυμπιακό. Ενός κλαμπ που σε ετήσια βάση προσφέρει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το ποσό των 4-5 εκατ ευρώ, δηλαδή το 40%-50% των συνολικών της εσόδων μέσα (φόροι από μεταγραφές κλπ).

Πραγματικά δεν έχει λογική όλο αυτό. Αλλά τι έχει λογική στους καιρούς της «εξυγίανσης»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ