Ο Ολυμπιακός που φοβούνται επέστρεψε!

Ο Ολυμπιακός που φοβούνται επέστρεψε!

Ο τρόμος που νοιώθουν δύο δεκαετίες οι επίδοξοι πρωταθλητές για τον Ολυμπιακό επέστρεψε στο Αγρίνιο. Ο πραγματικός Ολυμπιακός είναι και πάλι εδώ και το ζητούμενο είναι να είναι η απαρχή της δυναμικής επιστροφής του.

Έως πότε Τάκη έγραφα μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα. Έως πότε δηλαδή ο Ολυμπιακός με το υλικό που έχει θα μπορέσει να αποδώσει επιτέλους ως πραγματικός Ολυμπιακός. Τα προβλήματα που παρέλαβε ο Λεμονής ήταν πολλά, προβλήματα για τα οποία δεν είχε ο ίδιος ευθύνη. Η βελτίωση ήταν το ζητούμενο μιας ομάδας που έβγαλε και σοβαρά προβλήματα στα αποδυτήρια. Η βελτίωση στον αγωνιστικό χώρο είναι δεδομένο πως θα φέρει και την ηρεμία που χρειάζεται συνολικά. Το ερώτημα που υπήρχε μέχρι και το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού ήταν κατά πόσον θα μπορούσε να βρει γρήγορα τις λύσεις, γιατί χρόνος δεν υπάρχει.

Πόσο γρήγορα δηλαδή θα μπορούσε να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό που θα τον φοβόντουσαν και πάλι οι συνδιεκδικητές του όπως δύο δεκαετίες τώρα.

Η πρώτη «απάντηση» του Ολυμπιακού ήρθε στο Αγρίνιο. Και ήρθε εμφατικά, εντυπωσιακά, πραγματικά Ολυμπιακά!

Ο Ολυμπιακός που είδαμε πριν λίγο κόντρα στον Παναιτωλικό είναι πραγματικά ο Ολυμπιακός που φοβούνται όλοι οι υπόλοιποι επίδοξοι πρωταθλητές – εξυγιαντές χρόνια τώρα. Ο Ολυμπιακός που δεν έβλεπαν μέχρι τώρα και είχαν αναθαρρήσει. Είχαν πιστέψει πως φέτος δεν θα έχουν τον «εφιάλτη» τους.

Στο Αγρίνιο όμως, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, λίγο πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, επιτέλους, έστειλε το πρώτο δυνατό μήνυμά του. Είναι εδώ, έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το «στέμμα» του.

Με τον Φορτούνη να κάνει μαγικό ματς και να σκοράρει δις, τον Καρίμ να είναι απολαυστικός με ασίστ και γκολ, τον Ρομαό «θωρηκτό» στον άξονα, και την ομάδα συνολικά να παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί πέρασε σαν «σίφουνας» από μια δύσκολη έδρα, θριάμβευσε με 4-1 και επέστρεψε στην κορυφή. Πιθανότατα για λίγο καθώς την Δευτέρα η ΑΕΚ φαίνεται πως θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Κέρκυρα.

Ο τρόμος όμως που προκάλεσε αυτός ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Σε ένα ματς που στράβωσε στο πρώτο ημίχρονο από το πουθενά από το γκολ (γκολάρα για την ακρίβεια) του Ένγκελς στα δίχτυα του Προτό και το ανέλπιστο 1-1.

Από την δυσκολία που έβγαλε το ρίσκο της επιλογής του Λεμονή να παίξει χωρίς άκρα στην επανάληψη, ρίσκο όμως που όπως στην Κέρκυρα (με διαφορετικά τότε δεδομένα όμως) του βγήκε και με το παραπάνω.

Το διπλό αυτό δεν είναι ένα απλό διπλό. Μπορεί κάλλιστα να είναι η απαρχή της επιστροφής του πραγματικού Ολυμπιακού. Του Ολυμπιακού που και το ρόστερ που πρέπει να έχει διαθέτει και μέσα στον Ιανουάριο θα ενισχυθεί τόσο ώστε ο τρόμος που θα φέρει στους απέναντι θα φαίνεται στα μάτια τους.

Αρκεί αυτή η εμφάνιση του κραταιού Ολυμπιακού να μην είναι εξαίρεση, αλλά να είναι ο κανόνας από εδώ και στο εξής. Γιατί αν ο Ολυμπιακός επιστρέψει για τα καλά, ότι και να σκαρφιστούν οι εξυγιαντές, τα πάντα θα εξαρτώνται από τον ίδιο και κανέναν άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ