Ολυμπιακός – Απόλλων 3-1

Ολυμπιακός – Απόλλων 3-1

Δεν βλέπεται ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή που ζει το δράμα των ανατροπών απο ματς σε ματς. Με το ζόρι, 3-1 τον Απόλλωνα με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 80΄.

Το σοκ το γλίτωσε και πάλι. Χρειάστηκε να γυρίσει το ματς με τα γκολ του Ανσαριφάρντ στο 80΄και το 94΄για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα (3-1) και να επιστρέψει στην κορυφή. Όλα καλά; Όχι βέβαια! Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή δεν βλέπεται, παίζει κορώνα-γράμματα σε κάθε ματς και «φωνάζει» πως έχει σοβαρά θέματα. Συνεχόμενα λάθη στην άμυνα, κακή λειτουργία και καρδιοχτύπια σε ματς που υπό νορμάλ συνθήκες για κανονικό Ολυμπιακό θα ήταν περίπατοι. Ο Λεμονής βρήκε λύσεις στο ματς τελικά με τα γκολ του Ανσαριφάντ που έβαλε στο ματς στη θέση του Τζούρτζεβιτς όμως αυτός ο Ολυμπιακός δεν πείθει.

Ο Καρίμ «καθάρισε» και έσωσε την κατάσταση για τον Ολυμπιακό με το γκολ στο 80΄ (2-1) και το «κερασάκι στην τούρτα» στο 94΄ (3-1) αλλά τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την ανατροπή.

Σαφέστατα ο φετινός Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα για τα περισσότερα από τα οποία δεν ευθύνεται ο Λεμονής όμως η βελτίωση που θα έπρεπε να έχει η ομάδα, σε αυτούς τους δύο μήνες και κάτι, που την έχει αναλάβει δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Το αγωνιστικό πρόβλημα (αλλά και το εξωαγωνιστικό των αποδυτηρίων) φέρνει τον Ολυμπιακό συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, όπως συνέβη και απέναντι στον Απόλλωνα. Όπως συνέβη και την προηγούμενη αγωνιστική στην Κέρκυρα, όπως συνέβη και την προπροηγούμενη με τον Λεβαδειακό. Και το θέμα είναι έως πότε ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή θα παίζει με τη φωτιά; Έως πότε ο Ολυμπιακός που θέλει να μείνει κυρίαρχος και να πάρει το 8ο πρωτάθλημα θα έχει την πολυτέλεια να κάνει μπρος-πίσω σε κάθε παιχνίδι; Ερωτήματα βεβαίως που ο Λεμονής και οι παίκτες του οφείλουν να «απαντήσουν» στο γήπεδο. Γιατί τώρα είναι το εύκολο πρόγραμμα. Στη συνέχεια που θα αρχίσουν και πάλι τα δύσκολα ματς, έτσι θα συνεχίσει;

Καλό ξεκίνημα αλλά 0-1 με… Σισέ

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ χωρίς αποτέλεσμα. Το γκολ όμως τελικά ήρθε για τον Απόλλωνα μετά την «ευγενική προσφορά» του Σισέ με τον Ελμπάζ στο 23΄να πλασάρει σωστά και να κάνει το 0-1 φέρνοντας ζόρια (για άλλη μια φορά, έκτη που ο Ολυμπιακός έμενε πίσω στο σκορ σε αγώνα πρωταθλήματος) στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ομάρ το ίσιωσε γρήγορα

Το καλό για τον Ολυμπιακό ήταν πως η απάντηση ήρθε γρήγορα. Ο Ρομαό στο 31΄έβγαλε έξοχα τον Ομάρ απέναντι στον Τσόβιτς με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά και να κάνει το 1-1. Ο Ολυμπιακός πίεσε για να το γυρίσει αλλά δεν βρήκε τον τρόπο.

Η μεγάλη ευκαιρία του Τζούρτζεβιτς και η λύτρωση της αλλαγής του

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στην επανάληψη να βρει ρυθμό και να αποτινάξει το άγχος με ένα γρήγορο γκολ όμως ο Τζούρτζεβιτς στο 54΄έχασε την τεράστια ευκαιρία να το προσφέρει στην ομάδα του. Ο Λεμονής αποφάσισε στη συνέχεια να τον βγάλει για να βάλει τον Ανσαριφάρντ (και όχι να παίξει με δύο επιθετικούς), έβαλε μετά και τον Πάρντο και η εικόνα βελτιώθηκε με τον Ανσαριφαρντ να φέρνει στην λυτρωση στο 80΄. Μέχρι να σκοράρει και πάλι ο Ιρανός ο Ολυμπιακός έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με την παρουσία του Πάρντο να είναι καταλυτική, εκτός του Καρίμ βεβαίως.

Το κλειδί: Ο Καρίμ έβαλε τα γκολ, ο Πάρντο όμως έδωσε ζωντάνια στο κομμάτι της σύνδεσης της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης. Ο Κολομβιανός μπήκε στο ματς αντί του Σεμπά και από την δεξιά πλευρά πλαγιοκόπησε ουκ ολίγες φορές, φέρνοντας μια από αυτές την ασίστ στο 2-1.

Το 10αρι: Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος. Ο Καρίμ σκόραρε δύο φορές και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα (και την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα τον Κόντε) και «σπάζοντας» την γκίνια που είχε στα τελευταία παιχνίδια.

Στον πάγκο: Με διαφορά ο Σισέ. Ο νεαρός άσος που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις κράταγε το χειρότερο για το ματς με τον Απόλλωνα. Έκανε τραγικό λάθος στο 0-1 ενώ λίγο μετά κόντεψε να «προσφέρει» και δεύτερο γκολ στους φιλοξενούμενους.

Γιατί κόουτς: Το ερώτημα βεβαίως πάει στον Λεμονή. Ξαναλέμε, σε καμία περίπτωση δεν είναι δικιά του ευθύνη τα προβλήματα που έχει αυτή η ομάδα. Είναι όμως δικιά του ευθύνη το γεγονός ότι στο διάστημα που την έχει αναλάβει δεν έχει καταφέρει να την βελτιώσει, έστω στα ματς που οφείλει ο Ολυμπιακός να μην καρδιοχτυπά. Με τον Απόλλωνα αποφάσισε και πάλι να μην παίξει με δύο επιθετικούς, ακόμη και όταν έψαχνε την ανατροπή. Στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε όμως η ομάδα πάλι δεν έπεισε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 3-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-1

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Τζοβάρας
Βοηθοί: Φωτόπουλος, Κουντουρέλης
Γκολ: 23΄Ελμπάζ, 31΄Ελαμπντελαουί, 80΄, 94΄Ανσαριφάρντ
Κίτρινες κάρτες: 42΄Τσόβιτς, 66΄Χουάρεζ, 72΄Μάριν, 72΄Κονέ, 81΄Ανσαριφάρντ

Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46 Ένγκελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66΄Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62΄Ανσαριφάρντ)

Απόλλων (Ζ. Βούλιτς): Τσόβιτς, Κούρος, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κοντοές, Χουάρες, Αλμπάνης (71΄Μάατσι), Ανιέτε (84΄Μενδρινός), Κονέ (91΄Κιταμπάλα) Ελμπάζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ