Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-2

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-2

Ο εξαιρετικός Πανιώνιος φρέναρε τον «δικέφαλο» που έμεινε για έκτο ματς χωρίς νίκη μακριά από την Τούμπα, σώζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στο 93' (2-2).

Ο Πανιώνιος έβαλε φρένο στον ΠΑΟΚ, με το παιχνίδι των δύο ομάδων να λήγει ισόπαλο 2-2, αλλά οι κυανέρυθροι έχασαν τη νίκη μέσα απ’ τα χέρια τους, καθώς ο Μάτος ισοφάρισε για τον «δικέφαλο» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο λαβωμένος Πανιώνιος έκανε το μεγάλο κόλπο κόντρα στον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε μάλιστα να έχει πάρει τη νίκη, αλλά δέχθηκε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Όπως και να χουν όμως τα πράγματα ήταν μια παλικαρίσια εμφάνιση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες.

Δεν κερδίζει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ απ΄την άλλη πλευρά μπορεί να έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Μάτος στο 93′, ωστόσο δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση μ’ αυτό το 2-2. Ο «δικέφαλος» έμεινε για ένα ακόμα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη (συμπλήρωσε έξι αγώνες) και όταν μια ομάδα που θέλει να πάρει πρωτάθλημα, δεν μπορεί να κερδίσει μακριά απ’ την έδρα της, τότε έχει μεγάλο θέμα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πάντως αυτός που είχε καλύτερα πατήματα με την έναρξη του ματς, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν κυκλοφορία μπάλας, τόσο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής όσο και από την αριστερή πλευρά, με τα κατεβάσματα του Βιεϊρίνια.

Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος προσπαθούσε να βρει τρόπους για ν’ αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που είχε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Απ’ τη μία πλευρά η απουσία του Σιώπη επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανασταλτική λειτουργία των κυανέρυθρων κι επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Απ’ την άλλη πλευρά οφείλει να σταθεί κάποιος και στην απουσία του Μασούντ.

Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή, αδυνατούσε να δημιουργήσει με κόντρες και είναι ξεκάθαρο πως κανείς άλλος παίκτης του Πανιωνίου δεν μπορεί ν’ αναλάβει το ρόλο του 33χρονου μέσου.

Το μεγάλο λάθος του Γκιοατά

Παρά την υπεροχή του πάντως ο ΠΑΟΚ, δεν είχε τις πολλές φάσεις στην εστία του Κότνικ. Υπήρχε η ευκαιρία του Κουλούρη στο 14’, με την επέμβαση του γκολκίπερ των «κυανέρυθρων», αλλά και δύο – τρία μακρινά σουτ.

Ο «δικέφαλος» βρήκε όμως τρόπο να σκοράρει, σ’ ένα διάστημα που η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειχνε να ισορροπεί το ματς. Το πολύ μεγάλο λάθος όμως του Γκιοατά (κακή πάσα στον Κότνικ) έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κερδίσει πέναλτι στο 41’ . Πέναλτι με το οποίο ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η απάντηση του Πανιωνίου

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς ο Σπιριντόνοβιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 48’ κι αυτό το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στους κυανέρυθρους.

Ο Πανιώνιος έκλεισε τους διαδρόμους στον άξονα της μεσαίας γραμμής, καθώς ο Πινιώτης βελτίωσε σημαντικά την απόδοση του. Ο νεαρός μέσος μπήκε σαν αλλαγή στο 18’ και χρειάστηκε ένα διάστημα για να βρει τα πατήματα του. Στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός, με καλά τρεξίματα και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του. Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους.

Την ίδια στιγμή ο Σπιριντόνοβιτς πήρε πρωτοβουλίες, αναλαμβάνοντας το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού για την ομάδα της Νέας Σμύρνης κι έτσι ο Πανιώνιος «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε τρόπο να βγάλει κόντρες στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή δεν είχε πετύχει στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μάλιστα πέτυχαν και το 2-1 σε μια τέτοια επίθεση (με τον Γεσίλ στο 86′) αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τους τρεις πόντους. Ο Μάτος ισοφάρισε στο 93′, αλλά το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία.

 

Το κλειδί:  Ο νεαρός Πινιώτης πέρασε στο ματς σαν αλλαγή στο 18′ και ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τον Πανιώνιο, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία των κυανέρυθρων.

Το 10άρι: Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αποδεικνύοντας πως είναι παίκτης με ικανότητες και ηγετικά χαρακτηριστικά. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και απ’ τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Στον πάγκο: Ο Μακ κινήθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι σε ρηχά νερά. Ο Λουτσέσκου περίμενε περισσότερα από τον Σλοβάκο και σωστά τον αντικατέστησε στα μέσα του δεύτερου μέρους. Ίσως θα μπορούσε να τον βγάλει και νωρίτερα.

Γιατί κόουτς: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται ν΄απαντήσει στο πιο κομβικό ερώτημα για την ομάδα του τη φετινή σεζόν. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας. Μέχρι στιγμής πάντως ούτε ο Ρουμάνος τεχνικός έχει βρει την απάντηση.

 

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-2

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Αλεξέας, Γκάγκας.

Γκολ: 48’ Σπιριντόνοβιτς, 86’ Γεσίλ – 41’ Κουλούρης, 93’ Μάτος.

Κίτρινες κάρτες: 40’ Κότνικ, 87’ Γεσίλ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Ταπόκο (18’ Πινιώτης), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (69’ Κάργας), Μασούρας, Ντουρμισάι (78’ Γεσίλ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (62’ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος (84’ Λημνιός), Καντουρί, Μακ (66’ Πρίγιοβιτς), Κουλούρης.

 

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ