Οι μεθοδικές κινήσεις του Ολυμπιακού για Λισάντρο Λόπες

Οι μεθοδικές κινήσεις του Ολυμπιακού για Λισάντρο Λόπες

Πώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για συμφωνία με τον Λισάντρο Λόπες, τον εξ αρχής πρώτο στόχο για την άμυνα. «Σύμμαχος» η Μπενφίκα στις συζητήσεις!

Από το τέλος της προηγούμενης σεζόν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν θέσει ως βασικοί του προτεραιότητα την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Ενός παίκτη που θα μπορέσει να βοηθήσει τους νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο σύλλογος στη συγκεκριμένη θέση και παράλληλα θα προσδώσει ποιότητα, σταθερότητα και σιγουριά στα μετόπισθεν. Με τον Λισάντρο Λόπες να αποτελεί εξ αρχής τον δυσκολότερο, αλλά και τον ξεκάθαρο πρώτο στόχο των Πειραιωτών.

Το όνομα του Αργεντινού και τις συζητήσεις με την Μπενφίκα αποκάλυψε to10.gr εδώ και αρκετές ημέρες. Με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κινούνται με μεθοδικότητα και με συγκεκριμένη στόχευση, ώστε να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τη σπουδαία μεταγραφή. Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώνεται ότι η άφιξη του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα (την οποία επίσης αποκάλυψε to10.gr), δεν ήταν για διακοπές. Ο Λισάντρο ήρθε στη χώρα μας, είδε την Αθήνα, είτε το πιθανό νέο εργασιακό του περιβάλλον, μίλησε (και συνεχίζει να μιλάει) με αρκετούς πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, για να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή στη χώρα και τον σύλλογο.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλο αυτό το διάστημα τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με την Μπενφίκα. Οι πρόσφατες μετακινήσεις των Ντιόγκο Αλβες και Ζοάο Καρβάλιο από τους «Αετούς» στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ήταν ακόμη μία επιβεβαίωση ότι η συνεργασία των διοικήσεων είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η Μπενφίκα να λειτουργεί υποστηρικτικά στην κίνηση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Λισάντρο Λόπες. Αλλάζοντας τα δεδομένα της υπόθεσης και αυξάνοντας εντυπωσιακά τις πιθανότητες άφιξης του Αργεντινού στην Ελλάδα.

Εδώ και καιρό από την Ιταλία και την Ισπανία προέκυπταν ειδήσεις που ήθελαν τον Λισάντρο να βρίσκεται τη μία κοντά στην Τζένοα και την άλλη κοντά στην Μπέτις. Και οι δύο υποθέσεις έχουν βάση, καθώς και οι δύο ομάδες κινήθηκαν και ενδιαφέρονται για τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό της Μπενφίκα. Αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, ούτε με τον παίκτη ούτε με την ομάδα του. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που επαναλαμβάνουμε, έχει βρει σημείο επαφής με τους «Αετούς» και τώρα έχει επικεντρωθεί στο να πει το τελικό «ναι» ο Λισάντρο.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο Ολυμπιακός φαντάζει πιο κοντά από ποτέ στην προσθήκη του Λόπες στο ρόστερ του. Ενός παίκτη που αποτελεί διαχρονικό στόχο των Πειραιωτών και για τον οποίο στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες να «ντυθεί» στα ερυθρόλευκα. Με το οξύμωρο της υπόθεσης, ωστόσο, να είναι ότι η απόκτηση του Κριστιάν Λέμα –επίσης μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού- από την Μπενφίκα, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την άφιξη του Λισάντρο στο Μεγάλο Λιμάνι.

Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός έχει χειριστεί ιδανικά την υπόθεση, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προσφέρει μια πολύ δελεαστική συμφωνία και στην Μπενφίκα και στον Λόπες και περιμένει θετικές εξελίξεις. Χωρίς φυσικά να εφησυχάζει, καθώς στις μεταγραφές όλα μπορεί να ανατραπούν σε μερικές ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ