Ο ΜακΚέι μέσα από τους αριθμούς (του)

Ο ΜακΚέι μέσα από τους αριθμούς (του)

To10.gr αναλύει την εντυπωσιακή χρονιά που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Σκωτσέζος εξτρέμ, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Η ποδοσφαιρική ζωή εντός Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται ότι κάνει τον κύκλο της για τον Μπάρι ΜακΚέι, τον 23χρονο εξτρέμ της Νότιγχαμ Φόρεστ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Αλλά μιας και οι αριθμοί είναι η πιο καθάρια γλώσσα και πολλές φορές οδηγούν σε βαθύτερη γνώση της πραγματικότητας, ας γνωρίσουμε τον Σκωτσέζο ακραίο επιθετικό μέσα από τους αριθμούς του.

Ο ΜακΚέι αποκτήθηκε από τον αγγλικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2017. Ο τότε τεχνικός της ομάδας, Μαρκ Γουαρμπάρτον, του έδωσε φανέλα βασικού στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στην Μίλγουλ κι εκείνος ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη. Σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (1-0). Την επόμενη αγωνιστική, στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ, στην εκτός έδρα νίκη της Νότιγχαμ με 4-3, αγωνίστηκε για 72 λεπτά και είχε μία ασίστ. Κόντρα στην Μπάρνσλεϊ, δημιούργησε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στην ήττα με 2-1. Την τέταρτη αγωνιστική, με αντίπαλο την Μίντλεσμπρο βρήκε και πάλι δίχτυα συμβάλλοντας στο 2-1 της Φόρεστ. Με ένα… διάλειμμα συνεισφοράς στο ματς με τη Λιντς (ήττα με 2-0 της ομάδας του) για την πέμπτη αγωνιστική, τόσο απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ, όσο και απέναντι στην Σάντερλαντ είχε ισάριθμες ασίστ.

Ανακεφαλαίωση: Επτά αγωνιστικές, 2 τέρματα, 4 ασίστ σε 513 λεπτά συμμετοχής.

Κόντρα στην Γουλβς και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν στον πάγκο. Με αντίπαλο την Ντέρμπι Κάουντι ήταν στο χορτάρι για 60 αγωνιστικά λεπτά, κι ύστερα την 13η αγωνιστική κόντρα στην Μπάρτον σκόραρε και έδωσε ασίστ για το 2-0 της Νότιγχαμ. Κόντρα στην Χαλ δημιούργησε το ένα, από τα τρία τέρματα της ομάδας του (3-2), στο παιχνίδι με την Ρέντινγκ πήρε… άδεια από τη σημαία, με αντίπαλο την ΚΠΡ είχε γκολ και ασίστ σε σχεδόν 90 λεπτά συμμετοχής (86′) στην εμφατική νίκη με 4-0 της Φόρεστ.

Ανακεφαλαίωση: Επτά αγωνιστικές (πέντε συμμετοχές), 2 τέρματα, 3 ασίστ σε 379 λεπτά συμμετοχής.

Από την 17η ως και την 20η αγωνιστική δεν έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στην 21η με αντίπαλο την Μπόρτον βρήκε δίχτυα σε 63′ συμμετοχής συμβάλοντας στο 3-2 της ομάδας του. Κι ύστερα κάπου χάθηκε στη μετάφραση… Σε 23 αγωνιστικές, σε 14 παιχνίδια ήταν εκτός αποστολής. Σε 2 βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας και χρησιμοποιήθηκε μόλις σε 7 παιχνίδια (380 λεπτά).

Γενική ανακεφαλαίωση: Ο ΜακΚέι μέτρησε 26 συμμετοχές στην Championship (εκ των οποίων στις 22 ως βασικός). Βρήκε δίχτυα πέντε φορές και μοίρασε επτά ασίστ. Είχε επιπλέον μία συμμετοχή στο κύπελλο Αγγλίας και μία ακόμα στο EFL Cup.

Σε 1.704 λεπτά παρουσίας στο χορτάρι με τη φανέλα της Νότιγχαμ ο νεαρός εξτρέμ είχε συμμετοχή (άμεσα ή έμμεσα) σε 12 τέρματα της ομάδας του. Κοινώς χρειάζεται 142 λεπτά για να σκοράρει ή να ετοιμάσει ένα γκολ για τους συμπαίκτες του. Εξ’ αυτών των 26 συμμετοχών, οι επτά ήταν ως δεξί εξτρέμ, οι δεκαεπτά ως αριστερό, δύο φορές έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός και μία ως βασικός σέντερ φορ. Σκόραρε τόσο ως αριστερό εξτρέμ (τρεις φορές), όσο και ως δεξί (μία φορά). Βρήκε δίχτυα και όταν αγωνίστηκε πίσω από τον επιθετικό της ομάδας (μία φορά). Όσον αφορά τη δημιουργία, μοίρασε «ασίστ» στους συμπαίκτες του από όλες τις θέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ