Μπάρι ΜακΚέι: Το «αστέρι» της Σκωτίας που θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός από την Νότιγχαμ (pics, vids)

Μπάρι ΜακΚέι: Το «αστέρι» της Σκωτίας που θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός από την Νότιγχαμ (pics, vids)

To10.gr αναλύει την ιδιαίτερη περίπτωση του Μπάρι ΜακΚέι, του αστεριού του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και εξτρέμ της Νότιγχαμ Φόρεστ, που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Το ποδοσφαιρικό… ταίρι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου αναζητούν στον Πειραιά έχοντας πολύ ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα έναν Σκωτσέζο διεθνή βιρτουόζο εξτρέμ της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι φίλοι του αγγλικού συλλόγου τον αγαπούν ιδιαίτερα. Λατρεύουν τον συνδυασμό ρυθμού, τεχνικής και πάσας που διαθέτει. Τον τρόπο που κινείται με την μπάλα. Το ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν ήταν τέτοιο (σκόραρε στο ντεμπούτο του, είχε 2 γκολ και 4 ασίστ στις επτά πρώτες του συμμετοχές) που ανάγκασε πολλούς σκάουτερ της Premier League να περάσουν μια βόλτα από το City Ground (όπως αναφέρουν βρετανικά Μέσα).

Ο λόγος για τον Μπάρι ΜακΚέι. Ο 23 ετών διεθνής ακραίος επιθετικός μετρά μια συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (έχοντας παραστάσεις και από τις μικρές εθνικές ομάδες της Σκωτίας) είναι γέννημα- θρέμμα των Ακαδημιών της Ρέιντζερς, ενώ από πέρυσι το καλοκαίρι αγωνίζεται για την Νότιγχαμ Φόρεστ ομάδα της ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στέκεται το ίδιο καλά και στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ φέτος στην Championship είχε συνολικά 28 συμμετοχές, 5 τέρματα και 7 ασίστ (σε 1.781 λεπτά συμμετοχής)!

Εδώ οι αντιδράσεις των φίλων της Νότιγχαμ:

«Ω Μπάρι ΜακΚέι, Μπάρι ΜακΚέι
Απλά δεν νομίζω ότι καταλαβαίνετε
Είναι ο άνθρωπος του Γουόρμπαρτον, καλύτερος από τον Ζιντάν
Ω Μπάρι ΜακΚέι»

Η «έλευση» του Αϊτόρ Καράνκα και οι προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη στην ομάδα μείωσαν τα λεπτά συμμετοχής του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά (το συμβόλαιό του λήγει το 2021). Ο Βρετανός δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα της Νότιγχαμ, Paul Taylor, σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε τα εξής:

«Ο Μπάρι είχε συνηθίσει να βρίσκει το όνομά του ψηλά στα φύλλα αγώνα της ομάδας του. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έπρεπε να δουλέψει πιο σκληρά για να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει μια θέση στην εντεκάδα. Βέβαια για τον ίδιο το γεγονός ότι δεν έχει όσο χρόνο συμμετοχής επιθυμεί πολύ πιθανό να τον οδηγήσει να αναζητήσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Αν στη Νότιγχαμ θελήσουν να τον πουλήσουν θα το κάνουν για περισσότερα από 500.000 ευρώ» (τόσα χρήματα εκταμίευσαν για να τον κάνουν δικό τους από την Ρέιντζερς)

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι στην Σκωτία το γεγονός ότι οι «Προτεστάντες» τον παραχώρησαν μόνο έναντι μισού εκατομμυρίου προκάλεσε αίσθηση, αφού θεωρείται ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα της χώρας. Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι ξεκίνησε τα τμήματα υποδομής της Κιλμάρνοκ (2005-2011) και σε εκείνα της Ρέιντζερς (2011-2012). Το 2012 προβιβάστηκε στη μεγάλη ομάδα μετρώντας συνολικά 140 συμμετοχές, 20 τέρματα και 39(!) ασίστ. Παραχωρήθηκε δύο φορές ως δανεικός, στην Γκρίνοκ Μόρτον (18 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ) και στη Ρέιθ Ρόβερς (25 συμμετοχές, 3 γκολ συν 5 ασίστ). Το καλοκαίρι του 2017 έκανε το πρώτο βήμα εκτός Σκωτίας και τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο. Εκείνο εκτός Ηνωμένου Βασιλείου…

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ