Θέλει η Κυβέρνηση το «Athens Alive», αλλά πρέπει να το οχυρώσει

Θέλει η Κυβέρνηση το «Athens Alive», αλλά πρέπει να το οχυρώσει

Στην τοποθέτηση η Κυβέρνηση δεν κάνει λόγο για το 0,6 του συντελεστή δόμησης και στέλνει μήνυμα για περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, ώστε να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις.

Η επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης δεν μας έκανε σοφότερους. Γνωρίζαμε ότι η επιθυμεί να εξυπηρετήσει τα πλάνα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συμπαικτών του, ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ «Athens Alive».

Θέλει, λοιπόν, αλλά το ζητούμενο είναι κι αν μπορεί να το οχυρώσει από τυχόν προσφυγές Η κοινοπραξία είχε ζητήσει την αύξηση του συντελεστή δόμησης σε 0,8 από 0,4 που είναι τώρα. Αυτό στις όποιες επαφές έγιναν μεταξύ των ομάδων εργασίας των δύο πλευρών, αλλά και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γιαννακόπουλο ξεκαθαρίστηκε ότι είναι αδύνατο. Γι’ αυτό και ο Μαρκ Αλεξάντερ, ο νομικός εκπρόσωπος της Redstone, η οποία αναμένεται να εξασφαλίσει τα κεφάλαια για το έργο –εφόσον αυτό προχωρήσει- τόνισε ότι μπορούν να τα βρουν κάπου… στη μέση. Δηλαδή, στο 0,6. Ο συγκεκριμένος συντελεστής δόμησης πολλαπλασιάζεται με τα τετραγωνικά της έκτασης που θα παραχωρηθεί και έτσι προκύπτουν τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά δόμησης.

Η Κυβέρνηση, θέλει να το πάει στο 0,6, αλλά απέφυγε να το επισημάνει δημοσίως. Γι’ αυτό είπε ότι «θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης». Όπως ισχύει επίσης στην πολιτική, η διατύπωση είναι προσεκτική και κρύβει αρκετά… Δεν λέει αν στην κοινοπραξία παραχωρεί όλη την έκταση. Κάτι που θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση η ομάδα του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό δεδομένα συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα-Γιαννακόπουλου, ωστόσο, δεν έχει διαρρεύσει κάτι. Για παράδειγμα τι θα γίνει με το ΟΑΚΑ; Πως θα ικανοποιηθεί η ΕΟΕ και που θα προπονούνται οι αθλητές του στίβου. Τι θα γίνει με το ποδηλατοδρόμιο που έχει ζητήσει η ΚΑΕ ΑΕΚ για να κάνει γήπεδο μπάσκετ.

Στην τοποθέτηση επίσης γίνεται λόγος για περιορισμένες εμπορικές χρήσεις. Η κοινοπραξία δεν μιλάει για περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, αλλά για ένα πρότζεκτ από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Εκτός από χώρους άθλησης, περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εστιατόρια, συνεδριακά κέντρα για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση εμφανίζεται μετρημένη, γιατί ξέρει ότι υπάρχει κίνδυνος προσφυγών για τον συντελεστή δόμησης, αλλά και για την χωροθέτηση των εμπορικών χρήσεων. Θα το παλέψει, πάντως. Θέλει να δώσει μία ευκαιρία στο «Athens Alive». Αλλά, όπως αναφέραμε θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει και τη διάθεση να το οχυρώσει. Θα πρέπει, πλέον, όλες οι πλευρές να οπλιστούν με επιμονή και υπομονή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ