Βράνιες – Πρίγιοβιτς : Δικέφαλοι μπελάδες!

Βράνιες – Πρίγιοβιτς : Δικέφαλοι μπελάδες!

Ο ένας κοντοκουρεμένος, ο άλλος με κοτσίδα. Ο ένας αμυντικός, ο άλλος επιθετικός. Ο ένας στον Βορρά και ο άλλος στον Νότο. Κι όμως, Όγκνιεν Βράνιες και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τις τελευταίες ημέρες είναι τόσο ίδιοι...

Σε μια εποχή όπου τα στρατόπεδα των ομάδων που διεκδικούν τους εγχώριους τίτλους βρίσκονται σε θέση μάχης για το καθοριστικό επόμενο δίμηνο, υπάρχουν δυο κακά σπυριά που μοιάζουν να χαλάνε την εικόνα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Την αγωνιστική εικόνα ίσως την χαλάσουν μετά. Αλλά πάντως, για την ώρα, χαλάνε την εικόνα των διοικήσεων, που ίσως να θέλουν, αλλά να μην μπορούν. Και αυτή η περίοδος δεν είναι για να μην μπορεί καμία από τις διοικήσεις των τριών διεκδικητών.

Το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό για την απόκτηση του Βράνιες και του Πρίγιοβιτς, βάζει σοβαρά διλήμματα στις διοικήσεις των δύο Δικέφαλων. Διότι ναι, ένα θέμα είναι το αγωνιστικό. Και πώς, εφόσον γίνουν οι μεταγραφές, το κενό καλύπτεται. Το άλλο, όμως, είναι το οικονομικό και ένα τρίτο είναι πια τι θέλουν και οι δύο ποδοσφαιριστές. Το τελευταίο ίσως να είναι και καθοριστικό.

Πάντως, αφενός υπάρχει το δεδομένο της πίεσης από τους κανονισμούς του οικονομικού fair play, από τους οποίους δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν ομάδες με περιορισμένα έσοδα, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, όσα και να θέλουν να ξοδέψουν τα αφεντικά τους. Αφετέρου υπάρχει η αγωνιστική πραγματικότητα που δείχνει ότι οι δύο ποδοσφαιριστές ενώ θα έπρεπε να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, έχουν ή είχαν περιθωριοποιηθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα. Όλα αυτά μαζί, κάνουν τις υποθέσεις πώλησης του Βράνιες από την ΑΕΚ στην Αντερλεχτ και του Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ στη Ρεν σε θέμα των ημερών.

Με τις δύο υποθέσεις μάλιστα, να έχουν και πολλές ομοιότητες μεταξύ τους:

– Είναι και οι δύο από χώρες της άλλοτε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Ο μεν Βράνιες Βόσνιος, ο δε Πρίγιοβιτς Σέρβος.

– Και μάλιστα, είναι και οι δύο διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους, που σημαίνει ότι υπολογίζουν πολύ στους σταθμούς της καριέρας τους.

– Εχουν διαφορά ηλικίας μόλις έξι μηνών. Ο μεν Βράνιες γεννήθηκε τον Οκτώβριο του ’89, ο δε Πρίγιοβιτς τον Απρίλιο του ’90. Σε εξαιρετική ηλικία και οι δύο για μεταγραφή.

– Αγωνίζονται και οι δύο σε ομάδες με σήμα τον Δικέφαλο.

– Είναι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι γαλλόφωνων ομάδων του εξωτερικού. Ο μεν Βράνιες της Άντερλεχτ, ο δε Πρίγιοβιτς της Ρεν. Άλλωστε, βελγικό και γαλλικό πρωτάθλημα δεν έχουν και μεγάλες διαφορές.

– Μολονότι φυσιολογικά θεωρούνται βασικοί στις ομάδες τους, είναι παραγκωνισμένοι από τους προπονητές τους, ο Βράνιες τον τελευταίο καιρό, ο Πρίγιοβιτς πριν τις γιορτές και από το περιβάλλον τους βγαίνει «γκρίνια».

– Ήταν στο ίδιο πρωτάθλημα και την περίοδο 2014-2015. Στην Τουρκία. Ο μεν Βράνιες στην Ελαζίγκσπορ, ο δε Πρίγιοβιτς στην Μπολούσπορ.

– Όσο για την επόμενη ημέρα, οι αντικαταστάτες τους στο ρόστερ των ομάδων τους δεν είναι σε καμία περίπτωση ισάξιοί τους. Με δεδομένες μάλιστα τις ανάγκες που υπάρχουν το προσεχές δίμηνο στη μάχη για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη (για την ΑΕΚ) η πιθανή πώλησή τους θα δημιουργήσει τρύπα που φαντάζει αδύνατο να καλυφθεί. Εκτός κι αν επενδυθεί μέρος των χρημάτων για απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Αλλιώς η ΑΕΚ θα μείνει με Τσιγκρίνσκι – Λαμπρόπουλο και τον εύθραυστο Τσόσιτς στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο ΠΑΟΚ με Κουλούρη και Μακ στο κέντρο της επίθεσης.

– Κοινό σημείο ότι και οι διοικήσεις των δύο ομάδων δείχνουν ανένδοτες στο ενδεχόμενο πώλησης των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Ωστόσο οι πιέσεις απ’ το εξωτερικό αυξάνονται. Η ΑΕΚ μετά και την ανταρσία του Βράνιες, παζαρεύει περισσότερα και πιο άμεσα οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ ο ΠΑΟΚ που διαφημίζει τις νέες επαφές του υψηλού επιπέδου με μεγαλοατζέντηδες περιμένει πρόταση που τουλάχιστον να πλησιάζει τη ρήτρα των 8 εκατ. ευρώ που έχει βάλει στον διεθνή επιθετικό του. Αλλά τέτοια λεφτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ