Νις – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Νις – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Ένα ακόμα βήμα προς την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία νίκησε με ανατροπή (2-1) τη Νις στην Κυανή Ακτή και διεύρυνε στα δώδεκα παιχνίδια το εντός των συνόρων αήττητο σερί.

Πριν το παιχνίδι, ο Μάριο Μπαλοτέλι θέλησε να προκαλέσει την Παρί Σεν Ζερμέν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι μια ομάδα στο επίπεδο της Γκινγκάμπ και τίποτα παραπάνω. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι απάντησαν μέσα στο γήπεδο και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ έφυγαν με το τρίποντο από την Κυανή Ακτή.

Στο 14′ ο Καβάνι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Άλαν Σεν-Μαξιμίν που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Αλφόνς Αρεολά, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 14 παιχνιδιών δίχως γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα, με τον Άνχελ ντι Μαρία να βγαίνει στην κόντρα μετά από πάσα του Γιούρι Μπερσίς, να «σκάει» ποδιά στον Ντάντε και να τελειώνει τη φάση με το εξωτερικό, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έφθασε τα 14 γκολ μέσα στο 2018, έχοντας μόλις τέσσερα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβρη.

Την ανατροπή υπέγραψε στο 82′ ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος πήρε σέντρα ακριβείας από το πόδι του Αντριέν Ραμπιό και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου μπακ στο γαλλικό πρωτάθλημα (έχει έξι ασίστ) και το πέμπτο συνολικά τη φετινή σεζόν σε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έφθασε έτσι τους 83 βαθμούς και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ διεύρυνε στα εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος το αήττητο σερί της (δώδεκα μαζί με το Κύπελλο), ισοφαρίζοντας το καλύτερο σερί που έχει τρέξει σε μια σεζόν.

Μετς – Ναντ 1-1

Μια ισοπαλία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου καταδικαστική παραχώρησε στην Ναντ η Μετς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12′ με τον Ρου, στο 23′ όμως η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ισοφάρισε με τον Ρονζιέρ, έτσι οι Grenats έμειναν στο -8 από τη σωτηρία και ο υποβιβασμός τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, μοιάζει σχεδόν βέβαιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ