Ρεάλ Μαδρίτης : «Δεν κρίνεται τίποτα με την Μπαρτσελόνα, έτοιμος ο Ρονάλντο» είπε ο Ζιντάν

Ρεάλ Μαδρίτης : «Δεν κρίνεται τίποτα με την Μπαρτσελόνα, έτοιμος ο Ρονάλντο» είπε ο Ζιντάν

Ένα σημαντικό και όμορφο παιχνίδι που δεν θα κρίνει όμως τίποτα οριστικά σχετικά με το πρωτάθλημα χαρακτήρισε ο Ζινεντίν Ζιντάν το Σαββατιάτικο (23/12) Clasico με την Μπαρτσελόνα. Τι είπε για Ρονάλντο, Μπέιλ, pasillo και οπαδούς.

Η αλήθεια είναι ότι το Clásico του Σαββάτου (23/12, 14:00) θα κρίνει πολλά όσον αφορά την κούπα του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα είναι στους 42 βαθμούς, η Ρεάλ στους 31 με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τη Λεγκανές που αναβλήθηκε λόγω του ότι οι Μερένχες ήταν στο Άμπου Ντάμπι για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ενδεχόμενη νίκη τον Καταλανών στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα τους δώσει έναν βαθμολογικό αέρα που δύσκολα θα τους γυρίσει κόντρα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν όμως θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την προπόνηση – πρόβα τζενεράλε της ομάδας του, τόνισε πώς θα είναι ένα όμορφο και σημαντικό παιχνίδι, υποστήριξε ωστόσο ότι δεν θα κρίνει τίποτα οριστικά σχετικά με την κούπα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζινεντίν Ζιντάν

– Για τον Ρονάλντο και τις φήμες ότι θέλει αναπροσαρμογή στους όρους του συμβολαίου του για να γίνει και πάλι ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο: «Ο Ρονάλντο είναι εκατό τοις εκατό έτοιμος και αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Δεν πρόκειται να μπω σε τέτοιες διαδικασίες πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν είναι δικό μου θέμα. Αυτό που πρέπει είναι να σκέφτεται το παιχνίδι και αυτό ισχύει για όλους. Με ότι έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει αξίζει τον σεβασμό όλων, όμως μονάχα όταν οι υποχρεώσεις τελειώσουν και υπάρχει διακοπή θα μπορεί να συζητηθεί ένα τέτοιο ζήτημα. Τώρα μιλάμε μόνο για το αυριανό (23/12, 14:00) παιχνίδι».

– Για το παιχνίδι και το αν ενδεχόμενη ήττα θα σημάνει ουσιαστικά την πρόωρη απώλεια του πρωταθλήματος: «Ό,τι και να συμβεί θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Η σεζόν είναι μεγάλη και αυτοί είναι τρεις βαθμοί. Γνωρίζουμε τη σημασία και τη σημαντικότητα του να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, δεν έχουμε όμως κάτι να χάσουμε. Δεν υπάρχει άγχος για τη νίκη, δεν χρειάζεται να κοιτάμε τη διαφορά στη βαθμολογία. Είναι το δυσκολότερο και ομορφότερο παιχνίδι της σεζόν, για εμάς όμως, είναι αυτό που αγαπάμε. Οι παίκτες ζουν για τέτοιου είδους παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε μπροστά μας το Clásico».

– Για την αγωνιστική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, τη διαφορά και το αήττητο σερί που τρέχει μετά την απώλεια του Super Cup: «Δεν έχει σημασία αν η Μπαρτσελόνα παίζει καλά ή άσχημα. Είναι και θα παραμείνει στην κορυφή, ό,τι και αν συμβεί αύριο. Εμείς είμαστε πίσω βαθμολογικά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε λίγο την ψαλίδα. Το ξέρουμε και το ξέρουν όλοι πως αν παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο».

– Για την άρνηση της Μπαρτσελόνα να κάνει pasillo έπειτα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων: «Να σας πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Το μόνο που ενδιαφέρει εμένα και τους παίκτες μου, είναι το αυριανό (23/12) παιχνίδι. Τίποτα άλλο από εκεί και πέρα».

– Για την ετοιμότητα του Γκάρεθ Μπέιλ και τη δήλωση ότι θέλει να είναι βασικός: «Εμπιστεύομαι πάντα όλους τους παίκτες μου, η αμφίδρομη επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πάντα τους ρωτάω αν είναι εκατό τοις εκατό έτοιμοι να παίξουν. Δεν εμπιστεύομαι λιγότερο τον Γκάρεθ. Πέρυσι είχε αρκετούς τραυματισμούς, όμως αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Θα δούμε αν θα ξεκινήσει».

– Για τους -υπέρ το δέον- απαιτητικούς οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης: «Για εμάς οι οπαδοί μας είναι ένα τεράστιο συν, είναι καιρός να μας υποστηρίξουν. Δεν θα κερδίσουμε το παιχνίδι μέσα σε 15 λεπτά, αλλά με υπομονή και πίστη στο πλάνο. Θα χρειαστεί χρόνο και τους θέλουμε μαζί μας μέχρι το τέλος».

Θυμηθείτε 

Προπονήθηκε και παίζει στο Clasico ο Ρονάλντο 

Έτσι θα παίξουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα για το Clásico

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ