El Clásico : Έτσι θα παίξουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

El Clásico : Έτσι θα παίξουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

Δίχως «απώλειες» ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα ενόψει του Σαββατιάτικου Clásico. Υπολογίζει σε Ρονάλντο ο Ζιντάν, προλαβαίνει ο Άλμπα, το βάρος στη μεσαία γραμμή από τους δύο προπονητές.

Η Μπαρτσελόνα είναι στους 42 βαθμούς και την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division, η Ρεάλ Μαδρίτης στους 31 με παιχνίδι λιγότερο και την τέταρτη θέση, στο -5 από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης, στο -3 από την τρίτη Βαλένθια και στο +2 από την πέμπτη Σεβίλλη.

Στο Clásico του Σαββάτου (23/12, 14:00) διακυβεύονται πολλά. Με νίκη η Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει το πρώτο βήμα για να μπει ξανά δυνατά στην κούρσα του πρωταθλήματος, η ισοπαλία θα διατηρήσει αναλλοίωτη τη διαφορά, αν όμως η Μπαρτσελόνα φύγει με το διπλό από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου (όπως έφυγε πέρυσι και πρόπερσι), η κούπα θα έχει βαφτεί ουσιαστικά Μπλαουγκράνα από Δεκέμβρη μήνα.

Ζινεντίν Ζιντάν και Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα προβούν σε ακρότητες, ούτε σε απρόσμενες αλλαγές όσον αφορά τις ενδεκάδες. Θα πάνε με δοκιμασμένη συνταγή, με τον Γάλλο να έχει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν καθαρό απουσιολόγιο και τον Ισπανό να μην μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σάμουελ Ουμτιτί, Πάκο Αλκάθερ, στον ανέτοιμο ακόμη Ουσμάν Ντεμπελέ, στον Αρντά Τουράν που προπονείται μόνος του, ενώ Άλμπα, Ντεουλοφέου και Ραφίνια προπονήθηκαν κανονικά το τελευταίο διήμερο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μέσα από την Ισπανία, η Ρεάλ θα παραταχθεί με την ενδεκάδα που έπαιξε στον τελικό του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους, με μοναδική διαφορά την παρουσία του Ίσκο αντί του Γκάρεθ Μπέιλ. Το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο των Μαδριλένων δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον Ουαλό και ως εκ τούτου θα είναι η «σούπερ αλλαγή» στα πλάνα του Ζιντάν, ο παίκτης που θα μπορέσει δηλαδή να αλλάξει τις ισορροπίες με τη δύναμη και την ταχύτητά του στο τελευταίο μισάωρο.

Η πιθανότερη ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης

Εν αντιθέσει με τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ορισμένος αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Έχει μάθει όμως να ζει με αυτούς το τελευταίο διάστημα. Ο Σάμουελ Ουμτιτί είναι εκτός, ο Πάκο Αλκάθερ είναι εκτός, ο Αρντά Τουράν δεν υπολογίζεται και είναι επίσης εκτός. Μετά τη συντριβή στο ισπανικό Super Cup, το «Μυρμήγκι» όπως είναι το παρατσούκλι του άφησε τους πειραματισμούς (είχε παίξει με τρία στόπερ στον επαναληπτικό) και δημιούργησε ένα σύνολο που είναι αήττητο σε 24 παιχνίδια.

Στο ντέρμπι του Μπερναμπέου δεν θα παρεκκλίνει από το αγωνιστικό του πλάνο. Τέσσερις στην άμυνα, τέσσερις στη μεσαία γραμμή και το δίδυμο Μέσι – Σουάρες στη γραμμή κρούσης. Ο Βάσκος τεχνικός αμφιταλαντεύεται σχετικά με δύο θέσεις, αυτές του δεξιού οπισθοφύλακα (Σεμέδο ή Σέρτζι Ρομπέρτο, λογικά θα προτιμηθεί ο πρώτος καθότι είναι φύσει δεξιός μπακ και καλύτερος στον ανασταλτικό τομέα) και του αριστερού στόπερ, θέση που διεκδικούν ο μέχρι πρότινος παροπλισμένος Τόμας Βερμάλεν (έχει ξεκινήσει στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, είναι το φαβορί) και ο φευγάτος Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Ο εκπληκτικός φέτος Τερ Στέγκεν θα είναι κάτω από την εστία, ο Ζεράρ Πικέ δεξί στόπερ, αριστερά -εκτός πολύ συγκλονιστικού απροόπτου- ο Ζόρντι Άλμπα και στη μεσαία γραμμή ο Μπουσκέτς, ο κομβικότατος φέτος Παουλίνιο, ο Ράκιτιτς και ο Ινιέστα. Το βάρος στην επίθεση θα επιφορτιστούν φυσικά Μέσι και Σουάρες.

Η πιθανότερη ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ