Λάτσιο – Μίλαν 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

Λάτσιο – Μίλαν 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

Μετά από ένα στείρο 0-0 τόσο σε κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, Μίλαν και Λάτσιο έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι με τους ροσονέρι να είναι πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Italia κόντρα στη Γιουβέντους.

Το 0-0 του πρώτου ματς στο Μιλάνο, μας προϊδέαζε για ένα σφιχτό ματς στη Ρώμη μεταξύ Μίλαν και Λάτσιο, με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Italia. Όμως το βάρος του διακυβεύματος φαίνεται πως λύγισε και τις δύο ομάδες.

Στο Ολίμπικο είδαμε ένα ματς με πολύ λίγες φάσεις και το 0-0 της κανονικής διάρκειας έμοιαζε να μη… χαλάει καμία από τις δύο ομάδες. Ο Ιμόμπιλε στο 36’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λάτσιο, αφού είδε τον Ντοναρούμα με εκπληκτική επέμβαση να αποσοβεί το 1-0 μετά από κεφαλιά που έπιασε εντός περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά με τη Μίλαν να ψάχνει σε δύο φάσεις το γκολ αλλά οι Καλάμπρια (56’) και Τσαλχάνογλου (60’) έχασαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με το ματς να πηγαίνει στη διαδικασία της παράτασης.

Και εκεί όμως μία από τα ίδια αφού στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία. Κάπως έτσι κύλισε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη Μίλαν να χάνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να πάρει το ματς έστω και στην εκπνοή. Όμως ο Κάλινιτς (118’) σε τετ α τετ από το ύψος του πέναλτι και αμαρκάριστος σούταρε άουτ, με την εστία στον έλεός του, για να κριθούν όλα τελικά στη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί, η νευρικότητα στους πρώτους εκτελεστές ήταν έκδηλη. Μόνο ο Ιμόμπιλε κατάφερε να σκοράρει στα 5 πρώτα πέναλτι που εκτελέστηκαν. Στη συνέχεια όμως είδαμε μερικά χτυπήματα… χειρουργικής ακρίβειας, με τους Ντοναρούμα και Στρακόσια να μην μπορούν να κάνουν πολλά.

Τελικά στο έβδομο ζευγάρι πέναλτι, ο Ράμος της Λάτσιο λύγισε, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα, για να έρθει με τη σειρά ου ο αριστεροπόδαρος στόπερ, Αλέσιο Ρομανιόλι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να νικήσει τον Στρακόσια (που έπεφτε πολύ καλά και έπιασε δυο πέναλτι), για το τελικό 5-4 υπέρ της Μίλαν, δίνοντάς της το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Italia, εκεί όπου ήδη βρίσκεται η Γιουβέντους που απέκλεισε την Αταλάντα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του ματς και ολόκληρη την διαδικασία των πέναλτι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ