Ρώσικη Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως Part III

Ρώσικη Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως Part III

Έκτακτο. Μελισσανίδης-Σαββίδης, έβγαλαν τα μαχαίρια για τους ορισμούς των διαιτητών κι ο Κώστας Καίσαρης περιγράφει το νέο επεισόδιο στη μάχη της ζούγκλας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΜΑΧΗ Ρώσικης Αρκούδας-Τίγρεως (που αποκάλυψε to10.gr) είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πριν ακόμα μπουν οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα για το δεύτερο γύρο, βγήκαν τα μπιστόλια. Ο ένας έκανε επίδειξη δύναμης στον άλλον για τους ορισμούς των διαιτητών, ενώ και οι δύο έβαλαν τις φωνές. Ότι ο ένας «έστησε» τον άλλον, όπως εύστοχα επεσήμανε το ρεπορτάζ, «λες κι ο Γιαννάκης έκανε τους ορισμούς».

Ο Τίγρης λοιπόν κάνει επίδειξη δύναμης. Στέλνει τον Βάτσιο, που έδωσε νταηλίκι τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ στο ματς με τη Λαμία, στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός. Και στέλνει ταυτόχρονα και το μήνυμα: οι δικοί μας, ακόμα κι αν κάνουν λάθος, δεν σφυρίζουν στα τρένα. Σφυρίζουν στην Τούμπα. Πρόκληση μες τη φωλιά της Αρκούδας. Όμως και η Αρκούδα δεν κάθεται φρόνιμα. Διαιτητής, παρατηρητής και βοηθοί στο ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό είναι φίλοι της Αρκούδας. Ο στόχος κοινός: να περάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ποιος είναι το αφεντικό.

ΚΑΙ, ιδού λοιπόν ο σουρεαλισμός. Και οι δύο να είναι συνιδιοκτήτες στην ΕΠΟ, με ποσοστό 50%, και να εμφανίζονται αδικημένοι και παραπονούμενοι. Ο Τίγρης, που έδωσε και κέρδισε τη μάχη να φύγουν οι γκρανκάσες από το ποδόσφαιρο, δυσφορεί, για τους ορισμούς στο Αγρίνιο. Η «δημοσιογραφική προσέγγιση» του εκφραστή της επίσημης γραμμής της ΠΑΕ το πρωί της Πέμπτης ήταν εξόχως κατατοπιστική:

«Μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο λοιπόν. Και επειδή πλέον μέρα που περνάει δεν ξαναπερνάει που λέγαμε και στον στρατό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Και από τους διαιτητές φυσικά. Κι από την ΚΕΔ. Για παράδειγμα στο Παναιτωλικός – ΑΕΚ το Σάββατο, διαιτητής είναι ο Καραντώνης και παρατηρητής διαιτησίας ο Δαγκλής. Θα μπορούσε η ΚΕΔ να προσέξει λίγο αυτό τον ορισμό γιατί είναι γνωστό πως και οι δύο είναι κολλητοί φίλοι του Σαραϊδάρη.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Σαραϊδάρη, μάλιστα ήταν ο μόνος που πάλευε στα τελευταία της εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας ως μέλος της επιτροπής ορισμών για να έρθει πιο γρήγορα η αλλαγή. Όμως είναι υπάλληλος του ΠΑΟΚ. Και καλά κάνει ο άνθρωπος. Αλλά επειδή η καχυποψία είναι στο αίμα όλων των Ελλήνων που ασχολούνται με την μπάλα είναι καλό να αποφεύγεται από την ΚΕΔ να μπαίνει δίδυμο παρατηρητή – διαιτητή κολλητών με υπάλληλο του ενός εκ των διεκδικητών. Τόσα άλλα παιχνίδια υπάρχουν να πάει ο ένας από τους δύο καθόλα άξιων και καθαρών αυτών ανθρώπων. Γιατί μαζί; Μπορεί να έρθουν σε δύσκολη θέση και είναι κρίμα. Όλος ο κόσμος ξέρει για αυτή την σχέση, δεν μπορεί να την αγνοεί η ΚΕΔ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λοιπόν».

Η ΡΩΣΙΚΗ Αρκούδα πήρε το μήνυμα και απάντησε το βραδάκι. Ο ΠΑΟΚ δηλαδή, που έχει δικό του πρόεδρο τον Γραμμένο στην ΕΠΟ, δυσφορεί για τον ορισμό του Βάτσιου στο ματς με το Λεβαδειακό. Και εδώ η «δημοσιογραφική προσέγγιση» από τον πλέον αξιόπιστο εκφραστή της επίσημης γραμμής της ΠΑΕ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

«Γίνεται με το καλημέρα του 2018 μία κουβέντα για τους ορισμούς. Από την πλευρά μου θεωρώ πως η ΚΕΔ μπορούσε να αποφύγει τον ορισμό του Βάτσιου στο ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός. Δεν θα το πάω παρασκηνιακά γιατί θα μπορούσα να γράψω πολλά, ούτε έχω κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο. Όμως δεν μπορώ να ξεχάσω πως είναι ένας διαιτητής που έκανε το μεγαλύτερο – μαζί με τον Ευαγγέλου στη Νέα Σμύρνη – λάθος του πρωταθλήματος, το οποίο έφερε σε αμηχανία όλη την προσπάθεια εξυγίανσης που γίνεται. Και έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του την καριέρα. Στον δεύτερο γύρο, η παραμικρή αλλοίωση αποτελέσματος μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Καλό θα ήταν η ΚΕΔ να μελετά τους ορισμούς της καλύτερα».

ΙΔΟΥ λοιπόν ο σουρεαλισμός για δεύτερη φορά. Οι δύο σύμμαχοι, οι δύο εγγυητές για ένα καθαρό και αξιόπιστο πρωτάθλημα, καταγγέλλουν την ΕΠΟ, που οι ίδιοι συνέστησαν και συγκρότησαν εξ ημισείας. Ο ένας βγάζει στη σέντρα  τον άλλον. Ότι ο ένας έβαλε δικούς του στο παιχνίδι του άλλου.

Το αφήγημα για τους δύο πόντιους που έδωσαν τα χέρια για να φτιάξουν το ποδόσφαιρο διαψεύδεται πανηγυρικά. Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά αυτό που έχει πει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος το μακρινό 1998: «στο πρώτο ανάποδο πέναλτι, η συμμαχία θα διαλυθεί». Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε καν ένα πέναλτι. Η Συμμαχία, η λυκοφιλία θα ήταν το σωστό και το ακριβές, είχε σπάσει πριν τον Τελικό του Βόλου και τον Καλφόγλου. Οι αγκαλιές και τα φιλιά του Δημήτρη με τον Ιβάν δεν κράτησαν για πολύ. Ανήκουν πλέον οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Η Ρώσικη Αρκούδα και ο Τίγρης είναι στα χαρακώματα. Κατά τα άλλα, (ειδικά αυτό) το πρωτάθλημα παίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μείνετε συντονισμένοι. Τα καλύτερα έρχονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ