Παναθηναϊκός : Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα…

Παναθηναϊκός : Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα…

Έρχεται καύσωνας στον Παναθηναϊκός, το θέμα είναι να φύγει… η σκόνη. Οι ενδείξεις φανερώνουν ότι το θερμόμετρο θα ανέβει επικίνδυνα, αλλά στο τέλος πρέπει να επικρατήσει ο καθαρός ουρανός κι ο άνεμος αισιοδοξίας.

Στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός, η πρώτη σκέψη στο μυαλό είναι ότι «αυτό το καλοκαίρι θα είναι καυτό».

Σε λίγες  μέρες συμπληρώνω αισίως 15 χρόνια στο ρεπορτάζ κι έχω δει πολλά. Μετά τη ντροπή της Ριζούπολης οι ρεπόρτερ λέγαμε ότι το καλοκαίρι του 2003 θα είναι καυτό. Ήταν. Ακολούθησε νταμπλ και ξανά μιζέρια. Το 2008 ήταν πραγματικά καύσωνας… Μετά το συλλαλητήριο εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη ήρθε η πολυμετοχικότητα. Το ίδιο το 2009, μπάχαλο με τη διάλυση κι επιστροφή της πολυμοχικότητες το καλοκαίρι του 2010. Το 2011 ο Παναθηναϊκός έμεινε Αύγουστο μήνα εκτός Ευρώπης. Το 2013 ξανά εκτός Ευρώπης επειδή δεν πήρε άδεια από την ΟΥΕΦΑ κι έγινε το περιβόητο το περιβόητο restart με Νταμπίζα, Αναστασίου. Το οποίο διεκόπη βίαια από το καλοκαίρι του 2015 απότομα και φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Θερμό και το περασμένο καλοκαίρι με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών και τις αφίξεις αρκετών άλλων.

Ε, σαν αυτό που έρχεται μπορεί να μην είναι κανένα προηγούμενο. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει τα κύματα, δείχνει να αποφεύγει τα βράχια και θα φανεί αν θα προσαράξει σε ερημικό νησί ή σταδιακά θα βρει ένα ασφαλές λιμάνι για να επανέλθει στην κανονικότητα. Με τα έως τώρα δεδομένα, όπως λένε και οι μετεωρολόγοι, οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα. Ο Αλαφούζος λειτουργεί σαν να μην υπάρχει «Pan Asia». Οφείλει να το κάνει, διότι ναι μεν είναι πιθανό, αλλά όχι σίγουρο το deal. Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος. Συγγνώμη, αλλά αν θες να αγοράσεις κάτι κι έχεις κάνει ήδη ραντεβού με τον πωλητή διερευνώντας τις προθέσεις του που είναι να φύγει, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα είχες κανονίσει είναι η εταιρία που θα κάνει τον έλεγχο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί.

Η χαλαρότητα με την οποία κινείται η «Pan Asia» δεν συνάδει με την αγωνία εκατομμυρίων φίλων της ομάδας. Γνώριζαν όταν ενδιαφέρθηκαν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον γκρεμό, ότι δεν παίρνει άδεια και πλέον στις 23 Μαϊου που θα συνεδριάσει η ΕΠΟ για να επικυρώσει την αλλαγή της ποινής, θα επιβληθούν σκληρά αντίποινα για τη μη εξασφάλιση της άδειας. Εννοείται, ότι για να αγοράσεις τον Παναθηναϊκό ειδικά με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη δεν είναι και το πιο απλό. Αλλά διακρίνεται μία άνευ προηγούμενου άνεση…

Ο Αλαφούζος, λοιπόν, προσέλαβε τον Νταμπίζα κι ετοιμάζεται να φέρει τον Δώνη για τον πάγκο. Το πλάνο για το δίδυμο το είχαμε αναφέρει μέσα από to10.gr από τις 28 Φεβρουαρίου. Ας πάρουμε τα δεδομένα. Ο Τζακ Σρίσουμριντ, συνεργάτης του Πιεμπονγκσάντ συναντήθηκε με τον Νταμπίζα το περασμένο Σάββατο. Από το περιβάλλον του Ταϊλανδού, όμως, διέρρεε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε ή να αποφασίσουμε την πρόσληψη κάποιου στην ομάδα πριν τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου όταν και θα υπάρξει μία εικόνα για το αν θα αναλάβει η «Pan Asia» τον Παναθηναϊκό. Είναι θέμα του Αλαφούζου». Συναίνεσε ή όχι ο Πιεμπονγκσάντ για τον Νταμπίζα; Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν παίρνει κανείς το θάρρος να ενημερώσει τον κόσμο. Ο Νταμπίζας, παράλληλα, δεν έχει καλές σχέσεις με τον Ουζουνίδη, αλλά έχει με τον Γιώργο Δώνη. Θα ήθελε να τον έχει προπονητή. Το ίδιο, όπως επίσης έχουμε τονίσει εδώ και μέρες, θέλει και ο Αλαφούζος. Ο Πιεμπονγκσάντ θέλει; Εύλογα αναρωτιόμασταν πριν λίγες μέρες τι θα γίνει αν θελήσει να φέρει δικό του προπονητή. Ή τι θα συμβεί αν δεν πάρει τώρα τεχνικό ο Παναθηναϊκός και δεν προχωρήσει το deal σε έναν μήνα. Το τοπίο είναι θολό. Λες κι έχει καλύψει η αφρικανική σκόνη τα πάντα.   

Τη στιγμή που έρχεται ο Νταμπίζας, εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο η «Redstone». Ένας από τους ισχυρούς συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ζητάει πακέτο τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κι όχι διαμελισμό… Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο τέθηκε από την Κυβέρνηση στις επαφές που έχουν γίνει, ώστε να ξεπεραστούν οι νομικές δυσκολίες. Στη συνέχεια ο νομικός της σύμβουλος Μαρκ Αλεξάντερ με τιτίβισμα στο twitter επισήμανε ότι όσοι απαρτίζουν το «Athens Alive» είναι πρόθυμοι να μιλήσουν με τον νέο ιδιοκτήτη, ώστε να δημιουργηθεί ένα υπέροχο νέο σπίτι για τον Παναθηναϊκό. Που; Στο ΟΑΚΑ ή στον Βοτανικό; Ή, στη Λεωφόρο; Την οποία έχει ως εναλλακτική λύση ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος ούτε καν σκέφτεται τον Βοτανικό.

Θα προχωρήσει το «Athens Alive» το επόμενο διάστημα και θα ζητήσουν συνεργασία με την «Pan Asia» για γήπεδο στο ΟΑΚΑ; Θα θελήσει ο Πιεμπονγκσάντ κι όποιοι είναι μαζί του; Θα επιδιώξουν οφέλη κι από το υπόλοιπο πρότζεκτ. Διότι διαρρέει ότι και οι Ασιάτες έχουν στο μυαλό τους ξενοδοχεία κι εμπορικούς χώρους στον Βοτανικό.

Μέσα σ’ όλα αυτά ο Γιαννακόπουλος σκέφτεται να πάρει τον Ερασιτέχνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εμπλοκή σε γηπεδικά θέματα. Επιπλέον, σε ΜΜΕ επιρροής του, την Παρασκευή ανέφερε ότι δεν υιοθετεί, αλλά δημοσιεύθηκε ότι ακούγονται σενάρια που κυκλοφορούν «δεξιά», «αριστερά» και στα social media, πως ο Πιεμπονγκσάντ είναι… μπροστινός του Αλαφούζου και θέλει να πάρει την ΠΑΕ για να ζητήσει λεφτά αργότερα από τον Γιαννακόπουλο, εφόσον προχωρήσει το «Athens Alive». Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην επένδυση του Πιεμπονγκσάντ. Αυτό ζητάει και ο κόσμος χρόνια τώρα. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Μετά τον καύσωνα που έρχεται και τη σκόνη που έχει θολώσει τα πάντα, να αντικρίσουν όλοι καθαρό ουρανό.

ΥΓ.: Με όσα γίνονται ελάχιστοι συνεχίζουν να δίνουν σημασία στο αγωνιστικό. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μείνουν Λουτσιάνο, Μουνιέ, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης και φυσικά και οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης. Έχουν αποχωρήσει ήδη Βλαχοδήμος, Κάτσε, Μυστακίδης, όλα δείχνουν ότι φεύγει και ο Λουντ και κάθε άλλη απώλεια από τον βασικό κορμό δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Θα καταφέρει ο Νταμπίζας να τους κρατήσει; Ή έστω τους περισσότερους;

ΥΓ1.: Κουμάντο στη ζωή μας κάνουν οι ξένοι, αλλά καμιά φορά αναρωτιέσαι ποιοι είναι χειρότεροι; Αυτοί ή τα ελληνικά υποχείριά τους. Μακράν το δεύτερο πιστεύω. Τώρα και στο ποδόσφαιρο φέραμε ξένο διαιτητή. Απόδειξη της αναξιοπιστίας, αλλά θα διαφωνήσω με τις αντιδράσεις. Με Έλληνα ρέφερι ο χαμένος κάτι θα έβρισκε να πει. Με ξένο, ακόμα κι αν κάνει εγκλήματα, τι θα πει ο ηττημένος; Ότι τον έβαλε η ΕΠΟ να τον αδικήσει; Ή ότι ο Ισπανός ήταν από μικρός ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ; Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια…

ΥΓ2.: Το ποδόσφαιρο μας με τον ξένο διαιτητή γύρισε δεκαετίες πίσω, λένε. Δεν θα σχολιάσω ότι κάποιοι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ζήτησαν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Απλώς θα αναφέρω ότι όσοι έζησαν εκείνες τις εποχές, λένε, ότι τότε το ποδόσφαιρο ήταν αγνό, ότι δεν υπήρχαν εγκλήματα. Δεν τις έζησα, αλλά η ιστορία δείχνει πολλά… Ας γυρίσουμε εκεί λοιπόν. Όλοι εξελίσσονται. Εμείς, αφού δεν θέλουμε (διότι μπορούμε), ας πρωτοπορήσουμε κι ας γυρίσουμε πίσω τον χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ