Παναθηναϊκός : Γι’ αυτό τους θέλουν μαζί

Παναθηναϊκός : Γι’ αυτό τους θέλουν μαζί

Το να υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού δεν είναι και το πιο απλό πράγμα. Ούτε μπορεί να γίνουν όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ, αλλά με χρέη, σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα. Είναι εύλογο ο κόσμος κι όλοι όσοι περιστρέφονται γύρω από τον σύλλογο να βιάζονται, ν’ ανυπομονούν για να… […]

Το να υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού δεν είναι και το πιο απλό πράγμα. Ούτε μπορεί να γίνουν όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ, αλλά με χρέη, σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.

Είναι εύλογο ο κόσμος κι όλοι όσοι περιστρέφονται γύρω από τον σύλλογο να βιάζονται, ν’ ανυπομονούν για να… ξημερώσει μία νέα μέρα και να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από τη μιζέρια. Εδώ και μέρες έχουμε τονίσει ότι υπάρχει Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος μεσολαβεί για να μπει ξένος επενδυτικός όμιλος στο «τριφύλλι». Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για Άγγλους, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, ή, Κινέζους, Άραβες, Αμερικάνους… Ακούγονται, άλλωστε, τόσα σενάρια για διαφορετικές περιπτώσεις. Ποια είναι σοβαρή και αν όντως υπάρχει προοπτική θα φανεί έως το τέλος της σεζόν.

Το σίγουρο είναι επίσης ότι κανείς αλλοδαπός επενδυτής δεν αγάπησε ξαφνικά τον Παναθηναϊκό ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Ο καθένας έχει τας συμφέροντά του. Κι αυτά είναι οι επενδύσεις εκτός ποδοσφαίρου. Επίσης, είναι άγνωστο αν έχουν στόχο το ΟΑΚΑ, εμπορικά κέντρα, καζίνο, βιομηχανίες κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φέρει σημαντικό κέρδος. Για όλα αυτά απαιτούνται και πολλές συζητήσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση. Άρα και χρόνος. Αλλά αν υπάρχει θέληση και κεφάλαια, όλα γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Όσοι εμπλέκονται, λοιπόν, σε συγκεκριμένη υπόθεση επενδυτή (μία απ’ όσες ακούγονται), διοχετεύουν ότι στην επόμενη μέρα θέλουν να δουν στον Παναθηναϊκό τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο και τον Νίκο Νταμπίζα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή. Είναι επιθυμία και δεν υπάρχει κάτι οριστικό, διότι δεν υφίσταται κι εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό. Αλλά αν προκύψει, όπως πιστεύουν οι μεσολαβητές, τότε αυτό θα είναι, εκτός απροόπτου, το νέο δίδυμο.

Οι λόγοι που θέλουν τους δύο άνδρες μαζί είναι αρκετοί. Πρώτον, έχουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους (συνυπήρξαν και στη Λάρισα). Και η χημεία μεταξύ ανθρώπων σε δύο τόσο καίρια πόστα είναι απαραίτητη. Ο Γιώργος Δώνης, παράλληλα, ξέρει την Παναθηναϊκή νοοτροπία. Είναι ικανός κι έχει περάσει από τον πάγκο μεγάλων ομάδων. Γνωρίζει την πίεση του πρωταθλητισμού, έχει γράψει ιστορία στο «τριφύλλι» κι επειδή σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είχε το τέλος που θα ήθελε, στον Παναθηναϊκό θα δώσει ό,τι μπορεί για να είναι διαφορετική η εξέλιξη. Είναι φιλόδοξος, με έντονη προσωπικότητα κι επίσης αποδεκτός από τον κόσμο. Όπως είναι, άλλωστε, τώρα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Νίκος Νταμπίζας επίσης είναι έντονη προσωπικότητα. Έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό σε εποχή που πάλι απαιτήθηκε restart και με χαμηλό μπάτζετ έφτιαξε με τον Αναστασίου, μία ομάδα, η οποία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κι έφερε ένα κύπελλο στον σύλλογο. Ήταν, παράλληλα, ανεπιθύμητος στις τάξεις των οπαδών, αλλά με τη δουλειά του κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου. Απέδειξε ακόμα ότι μπορεί να κρατήσει τα αποδυτήρια. Η συμβολή του σε αυτό το κομμάτι ήταν σημαντική και μαζί με τον Δώνη έχουν τα φόντα να φτιάξουν μία ομάδα-οικογένεια με στόχο την κορυφή. Αν και χρειάζονται πολλά ακόμα στοιχεία εκτός από τις ικανότητες των δύο. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι πρόκειται για επιθυμία και απαιτείται ακόμα αρκετός δρόμος και υπομονή μέχρι να γίνει πράξη αυτό το σενάριο. Προέχει, άλλωστε, κάτι πιο σημαντικό. Να υπάρξει νέος ιδιοκτήτης για να μην ξαναζήσει ο Παναθηναϊκός τη φετινή περιπέτεια και φυσικά για να δοθεί όραμα στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ