Ολυμπιακός : Aπ’ τον Θεό παιδεύεται και τον Θεό παιδεύει…

Ολυμπιακός : Aπ’ τον Θεό παιδεύεται και τον Θεό παιδεύει…

Λένε για τον Ολυμπιακό ότι θα συμβιβαστεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την κορυφή;

Θα μπορούσε ποτέ να «παραδοθεί» στην… εξυγίανση ο Ολυμπιακός; Σε καμία των περιπτώσεων. Κι αυτό που πάει να κάνει θα του κοστίσει πολύ περισσότερο από ότι αν καθότανε στα… αβγά του, ωστόσο ποτέ δεν ακολουθεί την «κοινή λογική» για αυτό και μετράει τόσα τρόπαια, όσα δεν έχουν κατακτήσει όλοι μαζί στη σούμα οι αντίπαλοί του.

Κι αυτή η «οργή» του Μαρινάκη ίσως να αποτελεί και την καλύτερη παρακαταθήκη για το αύριο της ομάδας. Ποιος θα είχε άλλωστε τη διάθεση να τα αλλάξει όλα από την αρχή, όταν έχει πετύχει επτά συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων κι όταν όλο το σύστημα είναι απέναντί του;

Απλά, ο Ολυμπιακός και ο ηγέτης του προφανώς και συμβολίζουν κάτι το διαφορετικό και δεν μπαίνουν στη σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους. Από το θεό παιδεύεται και το θεό παιδεύει, όπως λένε και οι Πυξ Λαξ. Δεν ηρεμεί ποτέ αυτή η ομάδα ούτε και πρόκειται να τη δείτε σε τέτοια κατάσταση, ότι κι αν έχει συμβεί την προηγούμενο μέρα, καλό ή άσχημο.

Δεν πλήττεις ποτέ στον Ολυμπιακό, είτε είναι Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά (θυμάστε την ώρα που «έσκασε» το θέμα Γκαρθία από την Ισπανία, έτσι;) είτε είναι Πάσχα ή Δεκαπενταύγουστος. Ο Ολυμπιακός θα τα φέρει όλα άνω κάτω προκειμένου να πετύχει το στόχο του και δεν θα συμβιβαστεί με την άποψη «ας πάρουν και οι άλλοι κανένα κύπελλο».

Το νέο στοίχημα στο λιμάνι είναι να φτιαχτεί μία γερή ομάδα και στα γρήγορα. Όχι βιαστικά, αλλά γρήγορα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά δεν φαντάζει και ακατόρθωτο. Θέλει να «παίξεις» και λίγο με το ημερολόγιο και κυρίως να προσπεράσεις τις Συμπληγάδες των προκριματικών του Γιουρόπα τον Αύγουστο, καθώς μετά ο χρόνος θα γίνει σύμμαχος.

Κατά τη δική μας αίσθηση οι ερυθρόλευκοι δεν θα ψάξουν να βρούνε τούτη τη φορά τα αστέρια που… πέφτουν. Χρειάζεται να ανακαλύψουν αυτά που ανεβαίνουν και θέλουν να πάρουν τη δική τους θέση στον ουρανό της μπάλας. Συνεπώς, πολλά θα εξαρτηθούν από το «υλικό» που υπάρχει και στην ατζέντα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και σε αυτήν του Φρανσουά Μοντεστό.

Ο Πορτογάλος προπονητής ίσως να έχει να μας πει κάτι παραπάνω στην επίσημη παρουσίασή του (μεσημέρι Τρίτης) στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας. Βεβαίως και στις «εξαγγελίες» τους όλοι είναι καλοί, άρα θα πρέπει να τον δούμε και να τον τσεκάρουμε σε δύο πράγματα. Από το σκεπτικό με το οποίο θα συγκροτήσει το νέο πλήρωμα και το πώς θα λειτουργήσει στην πίεση των αγώνων από την άκρη του πάγκου. Κλασικά εικονογραφημένα δηλαδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ