Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός : Βρίσκεται πια στο καναβάτσο

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός : Βρίσκεται πια στο καναβάτσο

Ο Γιανκούνας έκανε πάρτι, ο Σφαιρόπουλος απέσυρε τον Ρόμπερτς και τον ξέχασε, που θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας που λέγαμε και τέλος επέτρεψε στους Λιθουανούς να τρέξουν και να ξεχαρβαλώσουν κάθε σύστημα του Έλληνα προπονητή.

Οι Λιθουανοί έκαναν πριν από λίγο επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ολυμπιακό παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 στη σειρά. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική αφού μετά την πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι επέβαλλαν απόλυτα το ρυθμό τους.

Ο Ολυμπιακός πρακτικά εξαφανίστηκε από το γήπεδο πληρώνοντας την κακή αμυντική του παρουσία που ήταν αποτέλεσμα του ελλείμματος ενέργειας που εμφάνισε σχεδόν σε όλο το ματς. Το 47-36 του ημιχρόνου μάλλον κολακεύει τους ερυθρόλευκους, αφού σε αυτό φτάσαμε με ένα 6- 0 της ελληνικής ομάδας στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου.

Στην ανάλυση που κάναμε το πρωί λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να έχει τύχη απόψε θα έπρεπε να κάνει τρία πράγματα. Πρώτον, να βρει εύκολα καλάθια. Δεύτερον, να περιορίσει την Ζαλγκίρις κάτω από τους 75 πόντους. Τρίτον, να βρει έναν ακόμα ήρωα και να κρατήσει για ένα ακόμα ματς σε ρηχά νερά τον Γιανκούνας. Τι έκανε από όλα αυτά; Τίποτα! Ο Γιανκούνας έκανε πάρτι, ο Σφαιρόπουλος απέσυρε τον Ρόμπερτς και τον ξέχασε, που θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας που λέγαμε και τέλος επέτρεψε στους Λιθουανούς να τρέξουν και να ξεχαρβαλώσουν κάθε σύστημα του Έλληνα προπονητή.

Ο Σάρας έκανε τα αυτονόητα. Πίεσε, έτρεξε, κούρασε τους ήδη ενεργειακά κενούς αντιπάλους του και χτύπησε στο ζωγραφιστό γνωρίζοντας τη λειψανδρία του Ολυμπιακού εκεί. Οι φανερά ανέτοιμοι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Παπανικολάου έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Σάρας. Ο Σπανούλης ήταν άστοχος (0/6 τρίποντα), σκορ από τους ψηλούς δεν πήρε, οπότε η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Το μέγεθός της δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού είτε με έναν χάσεις, είτε με 20, αυτό που μετράει είναι η νίκη.

Το επόμενο ματς σε 48 ώρες αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των περσινών φιναλίστ της διοργάνωσης να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους σε ένα ακόμα Final Four. Το ερώτημα είναι, μπορούν; Όπως είπαμε και στην ανάλυση για το σημερινό η κατάθεση ψυχής δεν αρκεί, όταν απέναντί σου έχεις έναν διψασμένο αντίπαλο, μία καυτή έδρα και εσύ τόσα προβλήματα.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε με κάτω τα χέρια σήμερα, σε ένα βράδυ όπου οι γηπεδούχοι είχαν τραγικά ποσοστά στο μακρινό σουτ. Πλέον, το άγχος μεταφέρεται απόλυτα στην ελληνική ομάδα, η οποία καλείται να παίξει ένα ματς χωρίς αύριο, άδεια από ενέργεια, λύσεις και βοήθεια από τον κόσμο της. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ