Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 80-60

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 80-60

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μπάσκετ μόλις για 7 λεπτά και ηττήθηκε εύκολα με 80-60 στο τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκας – Την Πέμπτη (26/04) οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν ή αποχαιρετούν το όνειρο του φάιναλ φορ.

Παίζοντας μπάσκετ μόλις για 7 λεπτά δεν γίνεται να πιστεύεις πως μπορείς να κερδίζεις. Όντας κακός εντός και εκτός παρκέ για τα υπόλοιπα 33’ είναι δεδομένο πως θα διασυρθείς απέναντι σε μία ομάδα με όμικρον κεφαλαίο όπως η Ζαλγκίρις, σε μία έδρα που «έβραζε» από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στις δάφνες του δεύτερου παιχνιδιού στο ΣΕΦ. Το τεχνικό τιμ ήταν σε κακή μέρα, τα βασικά ατού των «ερυθρόλευκων», παρά την αυτοθυσία, ήταν σε κακή βραδιά και το 80-60χ της Ζαλγκίρις παρουσιάζει την διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ. Η σειρά έγινε 2-1 υπέρ των Λιθουανών, ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του, να καταλάβει ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα αλλά και να παίξει ΜΠΑΣΚΕΤ. Πάνω από όλα χρειάζεται τα καθαρό μυαλό. Στον πάγκο και στο παρκέ. Το 2-1 μπορεί να γίνει 2-2 και η σειρά να επιστρέψει στο ΣΕΦ.

Για άλλη μία φορά για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κορυφαίος ήταν ο Μπράντον Ντέιβις με 18 πόντους, την ώρα που στον Ολυμπιακός ο Σπανούλης είχε 14 πόντους και ο Ρόμπερτς των 9 πόντων στην πρώτη περίοδο, παροπλίστηκε στον πάγκο και σταμάτησε στους 11 ποντους.

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

O Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και ΜακΛίν με τον τελευταίο να δίνει σκορ για την ομάδα του Πειραιά με ντράιβ για το 0-2.

Ο Σπανούλης από τις βολές πραγματοποίησε το 2-4 και οι Παπαπέτρου και Ρόμπερτς έδωσαν γρήγορα αέρα 6 πόντων τους «ερυθρόλευκους» (4-10) που μπήκαν γερά στο παρκέ. Η αδράνεια της άμυνας, έφερε ένα ελεύθερο τρίποντο για τον Πάνγκος, στο οποίο απάντησε απευθείας ο Ρόμπερτς για το 7-13. Ο Αμερικανός γκαρντ μπήκε… καυτός το ματς με 3/3 σουτ και 7 πόντους, με την Ζαλγκίρις να μειώνει με ένα 4-0 για το 11-13. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν μέσα στην λογικη της αναμέτρησης ως εκείνο το σημείο, ο Ρόμπερτς συνέχισε από τις βολές και έπραξε το 13-16 αλλά δύο κακές άμυνες και ισάριθμα χαμένα ριμπάουντ απέφεραν το 17-16 του Ούντριχ.

Οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στους πάγκους με το σκορ στο 21-19, με τον Τιλί προσωρινά να έχει φέρει με τρίποντο το ματς στα ίσα.

ΑΦΑΝΤΟΣ ΣΤΟ Β ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Γιανκούνας έδωσε το πρώτο δίποντο στην Ζαλγκίρις στο δεύτερο δεκάλεπτο για το 23-19 σε ένα γήπεδο που δεν μπορούσες ούτε την ανάσα σου να ακούσεις από την φοβερή ακουστική του.

Ο Στρέλνιεκς κέρδισε ο φάουλ σε τρίποντο και με τρεις βολές μείωσε στον πόντο και ο ΜακΛίν από κοντά διαμόρφωσε το 25-24. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε μπάσκετ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σημαδεύουν το «ζωγραφιστό» είχαν 12/14 δίποντα και με τον Ντέιβις (γκολ φάουλ) πέρασαν με έξι πόντους με 6:27 για το τέλος του ημιχρόνου (30-24). Με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη ανενεργούς και τον Σάρας να «χτυπάει» στο ποστ, το σκορ πήγε στο 33-24 από έμμεσο τρίποντο του Ουάιτ.

Μαλιστα η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους (37-24) για τους Λιθουανούς (δίποντο Πάνγκος και βολές Μίσιτς) με το σερί να πηγαίνει στο 12-0. Η ομάδα του Σάρας έπαιζε σεμιναριακού επιπέδου επιθέσεις, ο Πάνγκος από τα 6,75μ έγραψε το 42-26 αυξάνοντας το επιμέρους σκορ της ομάδας του στο 17-2! Ο Σπανούλης μείωσε με ντράιβ αυτοθυσίας σε 42-28 και 44-30 αλλά ο Πάνγκος… οργίαζε και έκανε ότι ήθελε, με αποτέλεσμα να διαμορφώσει το 46-30 με ένα σουτ από τα 4 μέτρα.

Ο Μιλουτίνοφ με γκολ φάουλ μείωσε σε 47-33 και ο Μάντζαρης με τρίποντο ροκάνισε λίγο ακόμα την απόσταση για την ομάδα του Πειραιά, που μπήκε στο ημίχρονο με 11 πόντους πίσω στο σκορ (47-36).

Η Ζαλγκίρις έκλεισε το 20λεπτο με το εντυπωσιακό 16/19 δίποντα και με 14 τελικές πάσες!

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν τις επιτυχημένες πικ εν ρολ επιθέσεις ο Ντέιβις σκόραρε για το 49-36, ο Παπαπέτρου μείωσε σε 49-39, η είσοδος όμως του Μπράουν έκανε περισσότερο κακό από καλό στον Ολυμπιακό. Κακός στην άμυνα, υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ στο 51-39 επανω στον Πάνγκος και το ματς πήγε στο 53-40.

Ο Πρίντεζης με μία προσπάθεια αυτοθυσίας κέρδισε τουλάχιστον τις βολές για το 53-41,ενώ με τρεις βολές έπειτα από φάουλ ψηλά και τεχνική ποινή στον Καβαλιάουσκας ο Σπανούλης έγραψε το 53-44. Έμοιαζε λοιπόν να έχει σφυγμό ο αρχηγός και με ένα δίποντο μείωσε στους εφτά πόντους (53-46), η Ζαλγκίρις όμως δια χειρός Γιανκούνας αντέδρασε και με 4 σερί πόντους του προσπέρασε με 58-46. Τέσσερα πικ εν ποπ των γηπεδούχων κατέληξαν στον Λιθουανό φόργουορντ ο οποίος «σκότωνε» τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο και έφτασε το παιχνίδι στο 62-47. Χωρίς σκορ δεν είχε ελπιδες το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου, οι επιθέσεις ήταν κάκιστες και η τελευταία περίοδο έμοιαζε ως διαδικαστική με τον Τουπάν να στέλνει το ματς με τριποντο στο 67-50.

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Βλέποντας τον Ρόμπερτς στο παρκέ μετά από 20 λεπτά, ο Αμερικανός ήταν ξεκάθαρα εκτός ρυθμου και εκτός ματς. Το 69-50 έγινε από τον Μίτσιτς με δύο βολές, ο Ρόμπερτς υπέπεσε στο τρίτο συνεχόμενο του λάθος, και ο Ολυμπιακός ήταν αποσυντονισμένος σε κάθε σημείο του παρκέ. Εντός και εκτός αυτού, με τον πάγκο να έχει τεράστιες ευθύνες διαχείρισης στο ρόστερ του και τον Τουπάν να βάζει ένα τρελό τρίποντο και φάουλ για το 74-52, οι «ερυθρόλευκοι» με 6:18 για τη λήξη απλά σκεφτόντουσαν το ματς της Πέμπτης. Δύο καλές άμυνες και δύο θετικές προσπάθειες στην επίθεση διαμόρφωσαν το 75-56, οι παίκτες της Ζαλγκίρις όμως πάτησαν εκ νέου το γκάζι και κατέκτησαν μία ακόμα νίκη, όντας πλέον ένα θετικό αποτέλεσμα πριν το Final 4 του Βελιγραδίου.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-36, 67-50, 80-60

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ