Πιο original γαύρος από τον Πειραιώτη

Πιο original γαύρος από τον Πειραιώτη

Η επίκληση της υπόθεσης Βάλνερ είναι εκτός πραγματικότητας, ο Ολυμπιακός δεν προσέφυγε τότε στα δικαστήρια επικαλούμενος ψέματα, ούτε σκηνοθέτησε κάτι για να αποκομίσει όφελος.

Το διάστημα κορύφωσης του αγώνα της ΑΕΚ για μετατροπή του πρωταθλήματος σε χάρτινο ώστε να το κατακτήσει -επειδή δε μπορούσε αν παιζόταν κανονικά-, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας τη χρονιά που είχαν χάσει το πρωτάθλημα λόγω της υπόθεσης Βάλνερ.

Μην περιμένετε να δείτε τις εικόνες αυτές να κοσμούν τις ΠΟΚεμον ιστοσελίδες, διότι απλά αποδεικνύουν την κυβίστηση του αιώνα. Πιο βολική ήταν η φωτό του οπλοφόρου Σαββίδη, που έκανε ότι θα έκανε κάθε άνθρωπος βλέποντας να τον κλέβουν μέσα στο σπίτι του. Μόλις λίγες εβδομάδες μάλιστα, μετά από μια προηγούμενη εν ψυχρώ κλοπή..
Εμείς απαγορεύεται να αντιδρούμε όταν μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, οι άλλοι μπορούν να κάνουν θέατρο, να παριστάνουν τους τραυματισμένους, τους τρομαγμένους, και σε τελική να γελοιοποιούν τους εαυτούς τους!

Αν είσαι ΠΟΚεμον, έχεις το ακαταλόγιστο…

Ο ορισμός του «κερδίζω πρωτάθλημα στα χαρτιά», είναι πολυδιάστατος, η στοιχειώδης λογική επιβάλλει να μην είσαι δογματικά ούτε υπέρ, ούτε κατά. Κάθε περίπτωση, είναι ξεχωριστή. Η περίπτωση Βάλνερ για την οποία έσκουζε η ΑΕΚ κάνοντας κηρύγματα περί τίτλων που πρέπει να κρίνονται στο χόρτο και όχι στα χαρτιά, ήταν ξεκάθαρη, ουδείς αμφισβήτησε πως ο ποδοσφαιριστής ήταν τιμωρημένος. Τα υπόλοιπα που επικαλείται η ΑΕΚ, χρήζουν τεκμηρίωσης…

Πριν από χρόνια ο ΠΑΟΚ έχασε Ευρωπαϊκό αγώνα στα χαρτιά, επειδή χρησιμοποίησε τιμωρημένο παίκτη, τότε λοιπόν ξεσπαθώσαμε κατά στελεχών της ομάδας μας, δε μας έφταιγαν ούτε η Ουέφα, ούτε οι αντίπαλοι. Δικοί μας άνθρωποι έκαναν τη γκέλα, δεν είχαμε δικαίωμα να χρεώσουμε τη δική μας ανεπάρκεια, αφέλεια ή ανικανότητα, σε τρίτους. Εμείς φταίγαμε, γι αυτό κάναμε τουμπεκί.

Αν πχ το Σάββατο που παίζουμε με τον Πανιώνιο οι φιλοξενούμενοι μας πάρουν βαθμό βάζοντας δυο τερματοφύλακες, εννοείται πως ως ΠΑΕ οφείλουμε να διεκδικήσουμε τον αγώνα στα χαρτιά, για τον απλούστατο λόγο πως ο αντίπαλος θα αποκομίσει όφελος, κάνοντας παραβάσεις επί χόρτου.

Το ίδιο είναι υποχρεωμένος να κάνει και ο Πανιώνιος, σε περίπτωση που επειδή δε μπορούμε να σκοράρουμε, ο Λουτσέσκου βάλει μέσα δυο επιθετικούς και παίξουμε με δεκατρείς παίκτες. Τι θα λέμε σε αυτήν την περίπτωση άραγε, θα βρίζουμε τον Πανιώνιο επειδή έκανε το αυτονόητο, προσπαθώντας να προστατευτεί από κλοπή; Όταν λοιπόν υπάρχουν παραβάσεις στο χόρτο εκεί δηλαδή που πρέπει να κρίνονται οι αγώνες και ο αντίπαλος ξεκινάει τις κλοπές, καμμία ομάδα δε πρέπει να έχει αναστολές έτσι και η τύχη τους αποφασιστεί στα δικαστήρια. Ίσα ίσα, είναι επιβεβλημένο

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, δεν υπάρχει παράβαση που να τεκμηριώνει την παραπομπή της υπόθεσης στα δικαστήρια, αυτό συνέβη επειδή η ΑΕΚ αρνήθηκε να επιτρέψει και να αγωνιστεί και στην προσπάθειά της αυτή σκηνοθέτησε Χολιγουντιανή παραγωγή… Προκειμένου να καλύψει λοιπόν την αλήθεια επιδόθηκε σε ψεύδη και κατασκευή άλλοθι, τα οποία δεν είναι δικής μου εφεύρεσης, ο Κονέ δήλωσε αμέσως μετά πως «ζητούσαμε από το διαιτητή να μας ανακοινώσει αν μετράει το γκολ, πριν βγούμε στη σέντρα». Κι ο Χιμένεθ επίσης, υποστήριξε πως «ο πρόεδρος μας είπε να μην επιστρέψουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Σα να λέμε δηλαδή, πως «αγνάντευα το world trade center στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μέχρι που τηλεφώνησε η μαμά μου να μου πει πως κινδυνεύω και πρέπει να τρομοκρατηθώ». Ποια είναι η παράβαση του ΠΑΟΚ άραγε, που να δικαιολογεί το γεγονός πως η τύχη του αγώνα κρίνεται στα δικαστήρια;

Η εισβολή Σαββίδη προβλέπει τιμωρίες για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον ίδιο, δε συνιστά λόγο διακοπής και παραπομπής της τύχης του αγώνα εκτός αγωνιστικού χώρου. Πόσο δε όταν δεν υπάρχει ούτε δείγμα μαρτυρίας πως απείλησε ή πως είδε κάποιος το όπλο. Ακόμα και τα στελέχη-ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ομολογούν πως το όπλο το είδαν σε φωτογραφία στα αποδυτήρια…

Καταλήγουμε λοιπόν πως δε μπορεί να υπάρξει σύγκριση των περιπτώσεων Βάλνερ με την αντίστοιχη που συζητάμε σήμερα, στην πρώτη ο «ένοχος-παραβάτης» ήταν ξεκάθαρος, στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι επίσης προφανές πως εκείνος που κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά, δεν έκανε κάτι έστω και παράτυπο. Άρα, η επίκληση της υπόθεσης Βάλνερ για να καταδείξουμε την κυβίστηση της ΑΕΚ είναι εκτός πραγματικότητας, ο Ολυμπιακός δεν προσέφυγε τότε στα δικαστήρια επικαλούμενος ψέματα, ούτε σκηνοθέτησε κάτι για να αποκομίσει όφελος.

Η ΑΕΚ το πράττει σήμερα, κάτι που σημαίνει πως δεν κάνει μόνο αυτό που κάποτε στιγμάτιζε, αλλά το ξεπερνά, γεγονός που της προσφέρει επάξια τον τίτλο όχι του Ολυμπιακού της Φιλαδέλφειας, αλλά του πιο original γαύρου, ακόμα και από εκείνον που κατοικοεδρεύει στον Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ