Τα ΠΟΚεμον ήθελαν αλλαγή θανατικής ποινής, μετά την εκτέλεση 

Τα ΠΟΚεμον ήθελαν αλλαγή θανατικής ποινής, μετά την εκτέλεση 

Όπως η ΑΕΚ ζητούσε να μάθει την απόφαση του Κομίνη για να αποφασίσει αν φοβήθηκε, έτσι θέλει να εξασφαλίσει την ισχύ της πρωτόδικης ποινής, για να αποφασίσει αν θα θεωρήσει τη δίκη κανονική.

Ξεκινάω από το τέλος προς την αρχή, με αφορμή το σημερινό αίτημα της ΑΕΚ για εξαίρεση του Σκουτέρη από την εκδίκαση της αυριανής έφεσης. Σχολιάζοντας την αντίδραση του ΠΑΟΚ λοιπόν, η πρώτη διέγνωσε πανικό και αναρωτήθηκε από που προέρχεται.

Το χθεσινό μου κείμενο, έκλεινε με ΥΓ, που άρχιζε ως εξής: «Δεν πιστεύω να ζητήσει εξαίρεση του δικαστή η ΑΕΚ,….», που είναι προφανές πως δεν γράφτηκε τυχαία, αν γνώριζα αυτό που αγνοούσαν ακόμα και οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ, μάλλον θα πρέπει να τσεκάρουν τα στεγανά της εταιρίας τους.

Σε ελεύθερη μετάφραση, στον ΠΑΟΚ ήταν υποψιασμένοι πως η ΑΕΚ προτίθεται να ζητήσει εξαίρεση του εν λόγω δικαστή, οπότε δεν γίνεται να υπήρχε πανικός, η έννοια της λέξης αφορά πάντα κάτι αναπάντεχο, για το οποίο είσαι απροετοίμαστος, πανικός δεν υφίσταται όταν απλώς περιμένεις το τυπικό.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ λοιπόν νομίζεις πως βγήκε από φωτοτυπικό μηχάνημα, χρεώνει πανικό σε κάποιον που ήταν προετοιμασμένος και απλώς σχολίασε το αναμενόμενο γεγονός, τη στιγμή που αν υπάρχει κίνηση πανικού είναι η καθ΄αυτή εξαίρεση που ζητήθηκε. O ΠΑΟΚ δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να σχολιάσει μια κίνηση που δεν είναι και τόσο συνηθισμένη, η ΑΕΚ ήταν αυτή που προέβη στην κίνηση, οπότε είναι προφανές ποιος πανικοβλήθηκε..

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα επικεντρώθηκε στην ταύτιση απόψεων ΑΕΚ και Ολυμπιακού που πλέον είναι προφανής και δεν είναι τόσο η σύγκλιση απόψεων στο ζήτημα της απόφασης για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, είναι και το πρωτάθλημα στα χαρτιά για το οποίο έσκουζαν κάποτε, όσο και η τακτική που αμφότεροι ακολούθησαν, αρνούμενοι να αγωνιστούν στην Τούμπα. Η ΑΕΚ -για να μην την αδικούμε- αγωνίστηκε μέχρι που έφαγε το γκολ, μετά ανακάλυψε ότι τροκοκρατήθηκε, ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε καθόλου, αφού δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν θα έβρισκε αφορμή κοπάνας, σε περίπτωση που το κοντέρ άρχιζε να γράφει.

Συμπληρώνω μάλιστα πως στο ίδιο κάδρο πρέπει να τοποθετηθεί και η πράσινος της παρέας, η παρουσία του οποίου τεκμηριώνει απολύτως το προσωνύμιο ΠΟΚεμον που έχω δώσει στο πάλαι ποτέ παρεάκι που εσχάτως έσμιξε ξανά.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που ο Καραπαπάς είχε απαγγείλει αποφθέγματα Θωμαίδη, ενώ ο τελευταίος, ξεπερνώντας ακόμα και την γραμμή της ΠΑΕ ΑΕΚ, υποστήριξε χθες πως ο Σκουτέρης πρέπει να αυτοεξαιρεθεί!

Ως έγκριτος Αρεοπαγίτης ο Κυριάκος έχει αξιόπιστο λόγο εννοείται, θυμίζω όμως πως συνάδελφοι του -Αρεοπαγίτες- επικύρωσαν την απόφαση Σκουτέρη, οπότε λογικά θα έπρεπε να ζητήσουν κι εκείνοι αυτοεξαίρεση από το τριτοβάθμιο όργανο.

Από τους πέντε δικαστές μάλιστα, οι δύο ψήφισαν υπέρ της μη επικύρωσης του αγώνα στον Ολυμπιακό, λογικά αυτοί θα έπρεπε να εξοστρακιστούν από το δικαστικό σώμα και να μετατεθούν στο κυλικείο της Ευελπίδων για να ψήνουν καφέδες, ή να γίνουν floor managers στο κανάλι του Αλαφούζου.

Επειδή πάντως δε μου αρέσει να υπεκφεύγω και εκείνο που προσπαθούν όλοι να χρεώσουν στον Σκουτέρη δεν είναι η απόφαση που έβγαλε αλλά η χρόνος που την εξέδωσε, να επισημάνω τα εξής, χωρίς να είμαι σε θέση να ερμηνεύσω τις σκέψεις του.

Κατά πρώτον ο Σκουτέρης ήταν στην Τούμπα για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, οπότε είχε προσωπική άποψη για τα περισσότερα απ΄όσα συνέβησαν.

Κατά δεύτερον, δε θεωρώ καθόλου παράλογο να βγαίνει μια απόφαση όχι στη μια τα μεσάνυχτα αλλά ακόμα και την ώρα που ανοίγουν οι φούρνοι, όταν το διακύβευμα αφορά την απόδοση δικαιοσύνης.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε παραστεί σε ποινικά δικαστήρια, οι αποφάσεις εκεί βγαίνουν σχεδόν πάντα επιτόπου, που σημαίνει πως οι δικαστές επεξεργάζονται τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις τη στιγμή που ακούγονται. Στη χειρότερη περίπτωση, να πραγματοποιήσουν μια σύσκεψη 10-20 λεπτών της ώρας. Και μιλάμε για τις πιο απίθανες υποθέσεις που τις μαθαίνουν για πρώτη φορά, όχι για εκδίκαση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που ήταν πρώτο θέμα και σε ημερήσια διάταξη.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως λόγω της παρουσίας του στην Τούμπα αλλά και των τεκμηρίων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Σκουτέρης σχεδόν πείστηκε από την ακροαματική διαδικασία για το δίκαιο του ΠΑΟΚ, τι να έκανε άραγε;

Να έβγαζε απόφαση για μη τιμωρία της Τούμπας τη Δευτέρα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη δώσει αγώνα κεκλεισμένων των θυρών;

Ακούγεται λογικό αυτό στα δικά σας αυτιά;

Προκειμένου λοιπόν να σταθεί συνεπής στο λειτούργημα του και να αποδώσει δικαιοσύνη, εξέδωσε την απόφαση σε χρόνο που θα ανταποκρινόταν στην απόφασή του, σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θα ήταν σα να αποφάσιζε την μετατροπή πρωτόδικης ποινής σε θάνατο, μετά την εκτέλεση του καταδικασμένου.

Κι όμως, αυτό είναι που θεωρούν μεμπτό τα ΠΟΚεμον, ακόμα κι αν βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το πνεύμα του νόμου και το ρόλο των δικαστών.

Και τώρα αυτό ακριβώς επιθυμούν σε τελική, όπως ακριβώς η ΑΕΚ ζητούσε να μάθει την απόφαση του Κομίνη για να αποφασίσει αν φοβήθηκε, έτσι και ΄τώρα θέλει να εξασφαλίσει την ισχύ της πρωτόδικης ποινής, για να αποφασίσει αν θα θεωρήσει τη δίκη κανονική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ