Η «καψούρα» του Μαρινάκη

Η «καψούρα» του Μαρινάκη

Το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού άρχισε, όχι με το ξεκαθάρισμα, αλλά με την απόφαση για το νέο «εκλεκτό» για τον πάγκο του. Ο Πέδρο Μάρτινς είναι η επιλογή έχοντας τις πιθανότητες υπέρ του για να αποδειχθεί ο κατάλληλος που ψάχνει καιρό ο Ολυμπιακός.

«Γκρέμισμα» και «χτίσιμο» από την αρχή αποφάσισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικές. Λίγες ώρες μετά την «εκρηκτική» του ομιλία στο Ρέντη ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ πέρασε από τα λόγια στις πράξεις. Οφόε και Σεμπά τέθηκαν εκτός ομάδας, θα ακολουθήσουν και άλλοι στο «γκρέμισμα», όχι μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και σε άλλους τομείς.

Το «χτίσιμο» άλλωστε είναι αυτή την στιγμή αυτό που προέχει. Το «χτίσιμο» είναι το δύσκολο και το κρίσιμο για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αφήσει πίσω του τη φετινή προβληματική αγωνιστική εικόνα και να φτιάξει ξανά την ομάδα που πρέπει να έχει, την ομάδα που θα τον οδηγήσει και πάλι στην κορυφή.

Το Α και το Ω είναι ο προπονητής. Ο άνθρωπος που γύρω του θα μπορέσει να «χτίσει». Ο Ολυμπιακός το έκανε και τις δύο προηγούμενες χρονιές που απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα σε αυτά τα 21 τελευταία χρόνια. Το 2004 ήταν ο Μπάγεβιτς, το 2010 ο Βαλβέρδε.

Τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει τον Πέδρο Μάρτινς να είναι αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να πάρει στα χέρια του τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο και να τον οδηγήσει ξανά στην κορυφή μετατρέποντας σε παρένθεση την φετινή σεζόν της… εξυγίανσης αλλά και των σοβαρών αγωνιστικών προβλημάτων.

Αυτό που οφείλει άλλωστε να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να ισχυροποιήσει την ομάδα του και πάλι σε τέτοιο βαθμό που οι… εξυγιαντές δεν θα μπορούν να τον πλήξουν. Ο Μαρινάκης άλλωστε στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον πόλεμο που δέχθηκαν οι Πειραιώτες αλλά οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές τον… παρατηρούσαν αδιάφοροι και με την αγωνιστική τους συμπεριφορά έδιναν το δικαιώμα στους υπερασπιστές της «εξυγίανσης» να κουκουλώνουν και να αποπροσανατολίζουν. Όπως άλλωστε κάνουν και τώρα, όπως θα συνεχίσουν να κάνουν πάντα. Το θέμα της… εξυγίανσης όμως είναι όπως έχω πει και στο παρελθόν η μια πλευρά του νομίσματος, πολύ σημαντική και ιδιαίτερα δύσκολη. Η άλλη πλευρά όμως είναι ικανή, αν απο τα αγωνιστικά προβλήματα περάσουμε στην ισχυρή ομάδα, να τα ξεπεράσει όλα.

Με έναν προπονητή πρωτίστως που θα μπορέσει να βάλει την ομάδα στην σωστή τροχιά. Όπως ο Νο1 εκλεκτός του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μάρτινς. Ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι βεβαίως ένα όνομα που έρχεται στο προσκήνιο από το πουθενά. Αποτελεί την «καψούρα» του Βαγγέλη Μαρινάκη που από πέρσι το καλοκαίρι, λίγο πριν τελικά καταλήξει στον Μπέσνικ Χάσι, ήθελε να φέρει στον Ολυμπιακό.

Τότε το συμβόλαιο που είχε με την Γκιμαράες δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φέρει στην Ελλάδα τον Πέδρο Μάρτινς, τον οποίο μάλιστα επιχείρησε και πάλι να πάρει όταν έψαχνε τον αντικαταστάτη του Λεμονή.

Τώρα όμως ο Πέδρο Μάρτινς είναι ελεύθερος (από τις 19 Φεβρουαρίου) και ο δρόμος είναι ανοικτός για να έρθει στο μεγάλο λιμάνι και να αναλάβει αυτός τον ρόλο του προπονητή που θα φέρει την αγωνιστική ανάταση του Ολυμπιακού.

Προπονητής με στοιχεία που ταιριάζουν σε αυτά που θέλουν στον Ολυμπιακό, με «δίψα» για διάκριση, με επιθετική φιλοσοφία, λάτρης του 4-2-3-1 που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Σε αυτόν θέλει να επενδύσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Προπονητή που εδώ και ένα χρόνο έχει περάσει από «κόσκινο» στις συνεχόμενες άλλωστε προσπάθειες που έκανε για να τον φέρει στον Πειραιά.

Έχοντας βεβαίως την διάθεση να τον «οχυρώσει» με μια ομάδα που δεν θα… κατακλύζεται από παίκτες που αδιαφορούν για τον Ολυμπιακό, όπως αποδείχτηκε πως συνέβη φέτος, αλλά από παίκτες που διψούν για διάκριση και για θέληση να προσφέρουν στον σύλλογο.

Παίκτες που θα τιμούν τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια και όλες τις ανέσεις επιπέδου μεγάλων ευρωπαικών συλλόγων που προσφέρει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια.

Ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός διοικητικά και οικονομικά, διάθεση τεράστια υπάρχει και το έδειξε και ο ίδιος ο Μαρινάκης, αυτό που χρειάζεται είναι σωστό πλάνο, και κυρίως οι σωστοί άνθρωποι που θα το καταρτίσουν και θα το εφαρμόσουν.

Ο Πέδρο Μάρτινς είναι η επιλογή που έχει τις πιθανότητες υπέρ του για να αποδειχθεί ο κατάλληλος που ψάχνει καιρό τώρα για τον πάγκο του ο Ολυμπιακός.

Στην φετινή αποτυχημένη χρονιά ο Ολυμπιακός ξόδεψε όσα όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί, τα συμβόλαια που έχουν οι παίκτες του είναι τετραπλάσια από τους περισσότερους συναδέλφους της ΑΕΚ που ετοιμάζεται να πάρει πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν πως δεν έγιναν επενδύσεις αλλά πως ξοδεύτηκαν σε άκρως αποτυχημένες επιλογές!

Έγιναν τόσες και τόσες προσθήκες στο ρόστερ και μόνο για τον Προτό έχουμε να λέμε! Το ζητούμενο λοιπόν για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να επαναληφθούν παρόμοια λάθη είναι οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν στην επόμενη μέρα τον Ολυμπιακό. Αυτοί που θα είναι δίπλα στον Μαρινάκη, οι ποδοσφαιράνθρωποι που μαζί με τον νέο προπονητή θα αρχίσουν από το μηδέν.

Με ηρεμία, με σεβασμό στο ποδόσφαιρο, με πλάνο και κινήσεις που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει γρήγορα ξανά τον δρόμο του. Και στο αποκλειστικά δικό του κομμάτι να είναι όσο πιο «οχυρωμένος» περισσότερο γίνεται.

Χρήματα, διάθεση και δυνατή διοίκηση υπάρχουν. Ο Μαρινάκης άνοιξε λοιπόν τον χορό για την αντεπίθεση και μέσα σε ελάχιστες ώρες πέρασε απο τα λόγια στις πράξεις. Ο Πέδρο Μάρτινς είναι ο προπονητής που θέλει να επενδύσει ο Μαρινάκης κάνοντας για άλλη μια φορά αυτό που έκανε και όταν πρωτοανέλαβε την ομάδα. Να «χτίσει» και να τον οδηγήσει στην κορυφή, να δώσει και πάλι αυτό που αξίζει στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ