Αυτός είναι ο Πέδρο Μάρτινς

Αυτός είναι ο Πέδρο Μάρτινς

Ο Πέδρο Μάρτινς έχει ζήσει μια προπονητική ζωή αποκλειστικά εντός Πορτογαλίας. Πλέον είναι μία ανάσα μακριά από το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ποιος είναι ο ενδεχομένως επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού;

Ο πρώην προπονητής της Βιτόρια Γκιμαράες, Πέδρο Μάρτινς, (η συνεργασία τους λύθηκε στις 19 Φλεβάρη), δεν είναι ένα όνομα άγνωστο για τον Ολυμπιακό. Απασχόλησε το σύλλογο τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και τον περασμένο Γενάρη. Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα σε συζητήσεις που είχαν με την Γκιμαράες το περασμένο Καλοκαίρι πρότειναν να καλύψουν μεγάλο κόμματι της ρήτρας, μα οι Πορτογάλοι αρνήθηκαν. Ήταν τότε που είχε βρεθεί στα ραντάρ της Πόρτο και της Μπέρμιγχαμ. Ο 47χρονος κόουτς είναι μία από τις πλέον αξιόπιστες προπονητικές προσωπικότητες στη χώρα του και αναζητά το μεγάλο βήμα στην καριέρα του…

Δημοσίευμα της A Bola τον περασμένο Ιανουάριο, ανέφερε ότι στις επαφές που έλαβαν χώρα μεταξύ Ολυμπιακού και Γκιμαράες, η διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας αξίωνε να πληρωθεί η ρήτρα αποδέσμευσής του για να λυθεί το συμβόλαιό του. Ήτοι, να πληρώσει ο Ολυμπιακός 1.000.000 €! Τότε, όμως, προέκυψε ο Όσκαρ Γκαρθία και έγινε το πρώτο όνομα στη λίστα. Πλέον, ο Πορτογάλος είναι ελεύθερος και φιγουράρει στην κορυφή, ως η πρώτη εκ των ερυθρόλευκων επιλογών.

Ο αρκετά έμπειρος, παρά τα μόλις 47 του, προπονητής ανέλαβε το τιμόνι τις Γκιμαράες το 2016. Την περασμένη σεζόν την οδήγησε με πενιχρό μπάτζετ μέχρι την 4η θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τα πολύ ηχηρά ονόματα της χώρας (Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπενφίκα) και ως τον τελικό του Κυπέλλου. Τη διετία 2014-2016 ήταν στον πάγκο της Ρίο Άβε και της εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League (6η θέση στη βαθμολογία). Έχει επίσης για μία τετραετία (2010-14) κοουτσάρει την Μαρίτιμο. Πιο αναλυτικά έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία των: Ουνιάο ντε Λάμας (2006-2007), Λουσιτάνια (2007-2009), Εσπίνιο (2009-2010) Μαριτίμο (2010-2014), Ρίο Άβε (2014-2016) και Βιτόρια Γκιμαράες (2016-2018).

Ο Ίβηρας προπονητής αρέσκεται να στήνει την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 το οποίο τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στην ομάδα του Πειραιά, ενώ στη θητεία του στην Ρίο Άβε προτιμούσε το 4-3-3. Πριν φορέσει το κουστούμι του και καθίσει στην άκρη των πάγκων, έγραψε αρκετά χιλιόμετρα στο γρασίδι στη θέση του αμυντικού μέσου με τις φανέλες των Φεϊρένσε, Γκιμαράες, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μποαβίστα, Σάντα Κλάρα και Αλβέρσα.

Όπως όλα δείχνουν, με το ισπανικό μοντέλο να μην έχει δέσει στο Λιμάνι του Πειραιά, ο Πέδρο Μάρτινς «φλερτάρει» με τον τίτλο του επόμενου: Μάρκο Σίλβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ