Ολυμπιακός : Μερικοί δεν έχουν καταλάβει τι έχει καταφέρει ο Σπανούλης

Ολυμπιακός : Μερικοί δεν έχουν καταλάβει τι έχει καταφέρει ο Σπανούλης

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν ιστορικό για τον εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού. Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να ηττήθηκε στη Μάλαγα, όμως ο Βασίλης Σπανούλης με την πάσα του στον Βαγγέλη Μάντζαρη και το τρίποντο του Έλληνα γκαρντ, προσπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην κορυφή της στατιστική κατηγορία στους κορυφαίους πασέρ της Ευρωλίγκας και έμεινε μόνος […]

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν ιστορικό για τον εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού. Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να ηττήθηκε στη Μάλαγα, όμως ο Βασίλης Σπανούλης με την πάσα του στον Βαγγέλη Μάντζαρη και το τρίποντο του Έλληνα γκαρντ, προσπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην κορυφή της στατιστική κατηγορία στους κορυφαίους πασέρ της Ευρωλίγκας και έμεινε μόνος πρώτος.

Το τέλος της βραδιάς τον βρήκε ηττημένο από το συγκρότημα του Πλάθα, όμως ταυτόχρονα και στις 1260 ασίστ!

Τα λόγια πραγματικά στερεύουν για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει μάθει να ζει με τους ψιθύρους αμφισβήτησης πλέον προς το πρόσωπό του. Σκεφτείτε και αν μπορείτε συλλέξτε όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το πρόσωπό του, από άρθρα και social media και αν έχετε τη δυνατότητά του, να του τα δείξετε.
Η αντίδραση του; Θα είναι η αναμενόμενη. Δουλειά, ιδρώτας, μπάσκετ, επανάληψη και πάλι επανάληψη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ένας ζωντανός θρύλος της Ευρωλίγκας. Όχι μόνο ελέω των ασίστ του. Αλλά γιατί από αυτές έχουν τροφοδοτηθεί πάνω από 2620 πόντοι!

Αναλυτικά όλες οι ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στην Ευρωλίγκα (τα στοιχεία προέρχονται από το αρχείο του εκλεκτού συνάδελφου Γιάννη Ψαράκη).

Πρίντεζης 165,Παπανικολάου 104, Λοτζέσκι 65, Μάντζαρης 64, Μπατίστ 63, Ντάνστον 57, Μιλουτίνοφ 50, Χάντερ 43, Μπιρτς 42, Χάινς 36, Παπαπέτρου 36, Διαμαντίδης 29, Νεστέροβιτς 26, Σερμαντίνι 22 (σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), Πέτγουεϊ 22, Γιάνγκ 22, Πέκοβιτς 22, Άντιτς 21, Φώτσης 21, Πάουελ 19, Σλούκας 19, Μπουρούσης 19, Αγραβάνης 18, Λο 15, Νίκολας 14, Περπέρογλου 14 (σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό), Τσαρτσαρής 13, ΜακΛίν 11, Λαφαγιέτ 11, Μαυροκεφαλίδης 11, Γιασικεβίτσιους 11, Χατζηβρέττας 10, Ντάρντεν 9, Σίμονς 9, Τομάσεβιτς 9, Γκριν 8, Ντόρσεϊ 8, Τεόντοσιτς 8, Ντικούδης 7, Κέσελ 6, Ρόμπερτς 5, Στρόμπερι 5, Ερτσεγκ 5, Παπαδόπουλος 5, Ζίζιτς 5, Λάκοβιτς 5, Μπέγκιτς 4, Μπετσίροβιτς 4, Τόμπσον 3, Χάκετ 4, Λούκας 3, Γλυνιαδάκης 3, Νίλσεν 3, Κέτσμαν 3, Αλβέρτης 3, Σάκοτα 3, Τιλί 3, Στρέλνιεκς 2, Ουίλτζερ 2, Ουότερς 2, Αθηναίου 2, Τζόνσον-Οντομ 2, Καββαδάς 2, Παπαλουκάς 2, Γκόρντον 2, Γκόλεματς 2, Ουίνστον 2, Μπόγρης 1, Ουόρικ 1, Τσαϊρέλης 1, Κόλινς 1, Μαυροειδής 1, Γκετσεβίτσιους 1, Πελεκάνος 1, Χαλπερίν 1, Τέπιτς 1, Χάισλιπ 1, Καλάθης 1, Πρκάτσιν 1, Δ.Παπανικολάου 1, Σκεπάνοβιτς 1, Φέμερλιγνκ 1, Μπ. Χάντερ 1

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει κάνει… μάγκες τους ψηλού σε όποια ομάδα και αν έπαιζε. Πάνω από 20 από τα παραπάνω ονόματα είναι σέντερ, οι οποίοι στη συνέχεια της καριέρας τους, θα έπρεπε να κόβουν… ποσοστά στον Σπανούλη που εκτόξευσε το κασέ τους στα ύψη.

Αξίζει να σημειωθεί και κάτι άλλο. Το φοβερό στην περίπτωση του Σπανούλη δεν είναι ότι έφτασε τις 1260 ασίστ (με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αρχικά και μετά του Ολυμπιακού). Το φοβερό είναι ότι στα πρώτα του 6 χρόνια στην Ευρωλίγκα είχε 413 τελικές πάσες (244 με τον Παναθηναϊκό) και στα επόμενα 6 μέχρι στιγμής 847! Διπλασίασε τις ασίστ του σε σχέση με τις πρώτες 6 σεζόν του και ουσιαστικά τροποποίησε και τελειοποίησε το παιχνίδι του. Μπορεί να τροποποιήθηκαν οι κανονισμοί που βοηθούν στο να υπάρχουν περισσότερες τελικές πάσες για τους παίκτες αλλά και να πληθύναν τα παιχνίδια που δίνουν πλέον οι ομάδες της Ευρωλίγκας, όμως αν μη τι άλλο, τα νούμερα για τον ηγέτη των «ερυθρόλευκων» είναι εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με το όμορφο στατιστικό στοιχείο που αλίευσα από το badbasket (είπαμε στο ίντερνετ υπάρχουν διαμαντάκια και σε όλα τα social media), ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει 1255 ασίστ, από τις οποίες οι 1167 προέρχονται από πάσα σε σουτ και οι 88 από ελεύθερες βολές.

Στην περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πλέον έχει 1260 ασίστ από τις οποίες οι 1156 είναι σε σουτ και οι 104 σε βολές. Αρα έχει ακόμα και 11 ακόμα τελικές πάσες σε σουτ για να ξεπεράσει και σε αυτό το κομμάτι τον επίσης φοβερό και τρανό Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά οι πάσες των δύο αθλητών όπως τις παρουσίασε το badbasket

Τέλος και κλείνοντας o Βασίλης Σπανούλης είναι πίσω από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην δεύτερη θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκας. Έχει 3645 πόντους, με τον «Λα Μπόμπα» να έχει 4135.

Μαζί με αυτούς τους πόντους λοιπόν, ο Σπανούλης εμπλέκεται σε τουλάχιστον 5905 πόντους στην διοργάνωση! Τα λόγια όντως στερεύουν για το μεγαλείο του…

ΥΓ Το έχω ξαναπεί και γράψει. Χαρείτε τον τώρα που μπορείτε. Όταν θα έρθει η ώρα που θα σταματήσει, θα ψάχνουμε τον επόμενο και δεν θα τον βρίσκουμε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού και ο παίκτης που πρέπει να κρεμαστεί η σημαία του στο γήπεδο των «ερυθρόλευκων»..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ