Κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ο Σπανούλης!

Κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ο Σπανούλης!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Μάλαγα μοίρασε τέσσερις ασίστ πριν καν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο και έφτασε τις 1256 ασίστ στη διοργάνωση, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Στα πόδια του Βασίλη Σπανούλη υποκλίθηκε για μια ακόμα φορά η μπασκετική Ευρώπη, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να είναι πλέον και με τη βούλα ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Ο έμπειρος γκαρντ πριν την έναρξη του παιχνιδιού των Πειραιωτών με την Μάλαγα στην Ισπανία, για την 29η αγωνιστική, βρισκόταν στη δεύτερη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, ο ηγέτης των Πειραιωτών είχε μοιράσει 1252 τελικές πάσες, τρεις λιγότερες από τον Διαμαντίδη, που είχε ολοκληρώσει την καριέρα του, δίνοντας συνολικά 1255 ασίστ στην Ευρωλίγκα!

Στο ματς με την Μάλαγα ο Σπανούλης ξεκίνησε φουριόζος και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο είχε μοιράσει ήδη τις 4 ασίστ που χρειαζόταν για να φτάσει τις 1256, να ανέβει μόνος πρώτος στη σχετική λίστα και να γράψει για μια ακόμα φορά το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της διοργάνωσης.  Ο «Kill bill» φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση της λίστας και έχει μπροστά του πολλά ακόμα παιχνίδια για να βελτιώσει το προσωπικό του ρεκόρ και να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του.

Δείτε το βίντεο με την ασίστ νούμερο 1256!

Πίσω από τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τον Δημήτρη Διαμαντίδη βρίσκεται ο Μίλος Τεόντοσιτς με 1126 ασίστ, ενώ ο Θοδωρής Παπαλούκας είναι στην 5η θέση με 977. Ο Νίκος Ζήσης είναι 8ος με 879, ο Νικ Καλάθης 13ος με 674, ενώ στην 16η θέση είναι ο Κώστας Σλούκας με 562 τελικές πάσες. Από τους παίκτες της πρώτης 20άδας, πάντως, το καλύτερο ποσοστό έχει ο Ερτέλ, ο οποίος μοιράζει 5,72 ασίστ ανά αγώνα.

*Δείτε τη σχετική λίστα, η οποία πάντως έχει διαμορφωθεί πριν την έναρξη του παιχνιδιού Μάλαγα-Ολυμπιακός:

Δείτε το τιτίβισμα της Ευρωλίγκας για τον Σπανούλη:

Και η ανάρτηση του Ολυμπιακού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ