Grexit και για τον Γραμμένο

Grexit και για τον Γραμμένο

Ο «δικός μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος, βρίσκεται πλέον και με την «σφραγίδα» της FIFA στον δρόμο για την έξοδο αν δεν αποφασίσει να πάει κόντρα σε αυτούς που τον στήριξαν και στηρίζουν.

Πέρασαν ώρες, πέρασαν μέρες, πέρασαν εβδομάδες αλλά ακόμη οι τρεις λέξεις που κάνουν «τζιζ» δεν έχουν ακουστεί από το όνομα του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου.

Σαββίδης, ΠΑΟΚ, Τούμπα. Ο «Πρωθυπουργός» του ποδοσφαίρου μας, ο άνθρωπος που ήρθε για να φέρει την εξυγίανση και την νέα εποχή στο ποδόσφαιρο μας όπως δήλωνε τις ήρεμες μέρες της διοίκησης του στην ΕΠΟ δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα που είχε οδηγηθεί σε διακοπή. Το πρωτάθλημα που ναι μεν αρχίζει το Σαββατοκύριακο αλλά για αυτόν και την διοίκηση του στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τα δύσκολα συνεχίζονται.

Στην FIFA όμως και είδαν και άκουσαν και έτοιμοι να πάρουν αποφάσεις είναι. Βλέπετε η FIFA δεν είναι ούτε Κυβέρνηση ούτε ασχολείται με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Μπορεί λοιπόν στην Ελλάδα ο Βαγγέλης Γραμμένος να έχει κρυφτεί όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα, να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να αναφερθεί στον λόγο που οδηγηθήκαμε στην διακοπή, την εισβολή του Σαββίδη με το όπλο του στην ζώνη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όπως ανακοινώθηκε άλλωστε και στο ΦΕΚ, όμως για την FIFA το «κρυφτό» που παίζει δεν περνάει απαρατήρητο.

Η FIFA που όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ άλλωστε εδώ και λίγες ώρες μόνο ήσυχη δεν είναι από τις… τομές που έφερε η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΠΟ στο διάστημα της διακοπής.

Για αυτό και ο Χέρμπερτ Χούμπελ στην συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Γραμμένο τον «έστησε στον τοίχο» για όλα όσα δεν έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ άλλωστε είναι εκκωφαντικά απών από όλες τις διεργασίες κάνοντας απλά και μόνο τον διαμεσολαβητή, χωρίς πολλά-πολλά.

Και έτσι, ενώ φυσιολογικά στην FIFA δεν καλύφθηκαν από τους όρους Βασιλειάδη που υπέγραψαν οι ΠΑΕ, όρους που δεν έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα οι ίδιες για να γίνουν πράξη και αν γίνουν θα γίνουν από την ΕΠΟ το καλοκαίρι (αφήστε που δεν εφαρμόζονται και αυτοί που ήδη υπάρχουν) απειλούν με κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με Grexit με αναστολή ή τιμωρίες στις ομάδες.

Γιατί το κάνουν; Μα γιατί δεν έχει «κουνηθεί φύλλο» γύρω από το πραγματικό πρόβλημα που οδήγησε στην διακοπή.

Θυμάστε σε τι αναφέρθηκε ο κ. Χούμπελ στην συνέντευξη που παραχώρησε; Μίλησε για το απίστευτο περιστατικό με τον ένοπλο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο τονίζοντας πως στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν όπλα και αναφέρθηκε στα πειθαρχικά όργανα ζητώντας να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις που μάλιστα αν η FIFA θεωρήσει ότι δεν είναι οι αποδεκτές τότε θα επέμβει!

Ο Χούμπελ που ήρθε στην Αθήνα το βράδυ της μέρας που ανακοινώθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος δείχνοντας πως η FIFA δεν θα ανεχθεί χρονοτριβές. Και δύο εβδομάδες μετά δεν έχει δει απολύτως τίποτα!

Οι όροι Βασιλειάδη είναι άλλωστε οι περισσότεροι «να είχαμε να λέγαμε». Ούτε καν την πρωτόδικη απόφαση δεν έχει δει ακόμη ο Χούμπερτ και κανείς μας! Για ένα ματς που έγινε πριν 17 μέρες! Που να καταλάβει ο Αυστριακός πως εδώ είναι Ελλάντα! Και πως η Κυβέρνηση που διέκοψε το πρωτάθλημα γιατί δεν σκέφτεται το πολιτικό κόστος φαίνεται πως θέλει να παίξει… καθυστερήσεις μέχρι να τελειώσει το συνέδριο της στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός. Αυτό άλλωστε κυκλοφόρησε από το βράδυ της Δευτέρας και ενώ είμαστε Τετάρτη μεσημέρι όχι μόνο δεν διαψεύστηκε με κάποιο τρόπο αλλά ακόμη ο κ. Καποδίστριας δεν έχει εκδώσει απόφαση. Για μια υπόθεση που εκδικάστηκε περίπου δύο εβδομάδες πριν!

Ο Χούμπελ λοιπόν που μίλησε για τον ένοπλο Σαββίδη αλλά και τις απειλές του Μίχελ είδε τον Γραμμένο να του δίνει ένα χαρτί με όρους για το καλοκαίρι και τέλος.

Περιμένει ακόμη τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για ένα θέμα που απασχόλησε στην κυριολεξία όλο τον κόσμο με την πρωτοφανή εισβολή με όπλο και συνάμα βλέπει τους τόνους όχι να πέφτουν αλλά να ανεβαίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους.

Και βεβαίως βλέπει την ΕΠΟ απούσα, τον Γραμμένο να είναι «δέσμιος» των προεκλογικών του δεσμεύσεων ζητώντας του να διοικήσει όπως οφείλει άλλωστε να κάνει.

Αλλά πώς να διοικήσει ο Γραμμένος και να μπει στην ουσία του προβλήματος όταν για να το κάνει αυτό θα πρέπει να βγάλει στη «σέντρα» τον άνθρωπο που τον στήριξε για να πάρει την ΕΠΟ και τον στηρίζει ακόμη; Πως θα μπορέσει να πει την λέξη Σαββίδης, ο «δικός μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη;

Για αυτό και το Grexit δεν αφορά μόνο τις ομάδες, έστω και αν είναι με αναστολή (δηλαδή τελευταίο καμπανάκι και στην επόμενη «άντε γεια» με εσάς που μπλέξαμε) αλλά και τον ίδιο τον Γραμμένο. Εκτός και αν άμεσα αναλάβει τις ευθύνες που έχει ως «Πρωθυπουργός» του ποδοσφαίρου.

Όπου Grexit βεβαίως για τον Γραμμένο σημαίνει αποκαθήλωση και επιστροφή σε κάποια διοίκηση ξεκάθαρα υπό την αιγίδα της FIFA/UEFA όπως συνέβη πέρσι πριν την εκλογή Γραμμένου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ