ΑΕΚ : Μεγαλώνει συνεχώς

ΑΕΚ : Μεγαλώνει συνεχώς

Ο για πολλούς απρόσμενος αποκλεισμός της Νίμπουργκ, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το ανάστημα της ΑΕΚ σε μια σεζόν που εκτυλίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους κιτρινόμαυρους.

Το κατάφερε και αυτό. Χάρη σε ένα εκπληκτικό τρίποντο του Πάντερ τρία δεύτερα πριν από το τέλος η ΑΕΚ υπερκάλυψε τη διαφορά της ήττας της στο πρώτο ματς, έριξε την Νίμπουργκ στο καναβάτσο και πέρασε στην επόμενη φάση. Έκανε δηλαδή τουλάχιστον ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, όπου είχε αποκλειστεί σε αυτή τη φάση από τη Μονακό. Η πρόκρισή της μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Για την ακρίβεια για να γίνει πραγματικότητα συνέβησαν ταυτόχρονα πολλά πράγματα κόντρα στη λογική του αθλήματος. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είχε να διαχειριστεί ένα προβάδισμα υπέρ της, της τάξεως των 10 πόντων, η τακτική του Σάκοτα ήταν πολύ σωστή. Επέλεξε να μην κυνηγήσει  με ορμή από την αρχή την κάλυψη του χάντικαπ, αλλά να προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στους Τσέχους και να εξαπολύσει την τελική του αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο.

Από το πρώτο λεπτό η Ένωση έδειχνε ικανή να κάνει το θαύμα, αφού όποτε της δινόταν η ευκαιρία έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, με μικρές διαφορές βέβαια. Η πρώτη φορά που οι παίκτες της ΑΕΚ πλησίασαν το μαγικό +10 φτάνοντας τους 8 πόντους ήταν προς το τέλος του ημιχρόνου. Η τραγική διαχείριση σε εκείνο το σημείο έβαλε τους γηπεδούχους ξανά στο κόλπο δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, κάτι που φάνηκε στην πολύ κακή για την ελληνική ομάδα τρίτη περίοδο.

Το χρονικό αυτό διάστημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την πρόκριση, αφού λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι Τσέχοι έφτασαν να προηγούνται σχεδόν με δέκα πόντους. Το καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα απίστευτο τετράποντο από τον Χάρις γεγονός που έδωσε ώθηση στους παίκτες της ΑΕΚ για την τελική αντεπίθεση. Ο Αμερικανός κράτησε όρθια σχεδόν μόνος του στο κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού και ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς.

Το τελικό 82-93 γράφτηκε με το εκπληκτικό Buzzer Beater του Πάντερ δίνοντας στην κυπελλούχο Ελλάδας μια πρόκριση που θα θυμάται για πολύ καιρό. Οι Τσέχοι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι και θα μπορούσαν να έχουν χαμογελάσει αυτοί αν δεν κοιμόταν στον πάγκο ο προπονητής τους στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχοντας φάουλ να δώσει επέλεξε να παίξει άμυνα, ενώ στη χειρότερη θα μπορούσε να είχε οδηγήσει το ματς σε πεντάλεπτη παράταση.

Η επιτυχία αυτή μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το ανάστημα της ΑΕΚ σε μια σεζόν που εκτυλίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού μετά την επιστροφή στους τίτλους ήρθε και η Ευρωπαϊκή καταξίωση. Επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη υπομονή μέχρι τον επόμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ