Ολυμπιακός : Όταν είσαι απαράδεκτος, βρες τα με σένα

Ολυμπιακός : Όταν είσαι απαράδεκτος, βρες τα με σένα

Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πήρε δίκαια το Κύπελλο και στον Πειραιά οφείλουν πλέον να αποφασίσουν ακόμα και εν θερμώ για αλλαγές.

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που το μυαλό έχει κολλήσει και τα χέρια δεν πηγαίνουν στο πληκτρολόγιο.

Ας πάμε με τα απλά και λογικά. 100% δίκαια Κυπελλούχος η ΑΕΚ. Μαγκιά τεράστια του Ντράγκαν Σάκοτα, τον οποίο (και εγώ) σταύρωσαν όλοι με το που ανέλαβε τις τύχες της. Είχε διαβάσει τέλεια κάθε αδυναμία του Ολυμπιακού, παρουσίασε ομάδα με αρχές, που έπαιξε  σύγχρονο μπάσκετ, με πολύ «1 εναντίον 1», δίνοντας το ελεύθερο στους παίκτες που έχουν επιθετικό ένστικτο.

Δέχθηκε 83 αλλά έβαλε 88 και αυτό του έδωσε τη νίκη. Και πρέπει να της δώσει το credit κανείς, γιατί απέκλεισε και τον Παναθηναϊκό νωρίτερα. Μόνο μπράβο της. Δεν έχω κάτι άλλο να γράψω για την ΑΕΚ. Και δηλώνει ότι μπορεί να είναι τεράστιο πρόβλημα και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την ξεγράψει.

Τέσσερις μέρες νωρίτερα είχα τονίσει- κάπως προφητικό ήταν – ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μπει… μπλαζέ στο ματς. Και όμως λες και το ήξερα.

Το… κουφάρι των ερυθρόλευκων περιφερόταν στο παρκέ στα «Δύο Αοράκια». Μόνο ο Σπανούλης έμοιαζε να το πιστεύει 100%. Βλέποντας έναν 36χρονο (τυπικά αναφέρω την ηλικία καθώς νιώθει 20αρης και μέσα στο ματς μόνο τόσο δεν μοιάζει) να παλεύει για 32 λεπτά απέναντι σε όλη την ΑΕΚ, ειλικρινά, πως θα τον κοιτάξουν στα μάτια όλοι; Τι θα του πουν; Πώς θα τον αντικρούσουν;

Συγνώμη αλλά όταν σου έχουν προσφέρει τα πάντα, σε έχουν στηρίξει άπαντες στα στραβά,  δεν γίνεται να έχεις αυτήν την εικόνα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την εικόνα. Δεν είναι μόνο η άμυνα. Είναι και η επίθεση. Ένα μονότονο πράγμα, περιμένοντας τα πάντα από τον Σπανούλη και πάλι στατικός Ολυμπιακός, άνευρος και άγουρος.

Ο Μιλουτίνοφ ήταν καλός επιθετικά, προβληματικός απέναντι στον Χάντερ. Ο Στρέλνιεκς κόλλησε… ολυμπιακίτιδα στις βολές, έχοντας 6/9. Οι Ρόμπερτς και Τόμπσον αρνητικοί από το πρώτο δευτερόλεπτα που πάτησαν το παρκέ, ο Ουίλτζερ μία «μαύρη τρύπα» στην άμυνα που ήταν η αιτία σε 1:36 να δεχτεί 7 πόντους η ομάδα του! Τέσσερις φορές τον «στόχευσε» ο Σάκοτα. Κρίμα το επιθετικό του ταλέντο.

Δεν δέχομαι και δεν πρόκειται να γράψω ότι «θα μάθει από την ήττα». Συγνώμη, αλλά έχουμε Φεβρουάριο και μένουν 11 μέρες για αλλαγές. Η τώρα ή ποτέ. Η περίοδος χάριτος όπως φαίνεται σιγά σιγά θα πάρει τέλος. Η εικόνα μιλάει από μόνη της και το παρκέ τις  περισσότερες φορές είναι ο ιδανικότερος καθρέφτης.

Κάτω από το χαλάκι πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα. Η σκόνη έχει φτάσει στα ύψη το χαλί και πλέον πρέπει να αδειάσει. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Κούρασε η ιστορία.. Και πλέον νιώθω ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

ΥΓ1 Τεράστιο μερίδιο ευθύνης από όλους. Στα σχοινιά από την αρχή ο Ολυμπιακός. Δεν μπόρεσε ο Σφαιρόπουλος να βρει απαντήσεις. Δεν μπόρεσαν οι Έλληνες να βγουν μπροστά. Οι ξένοι ένα ανάλατο φαγητό..

ΥΓ2 Οι νίκες επί της Φενέρ και Ρεάλ έφερε αισιοδοξία. Η ήττα από την ΑΕΚ, οφείλει να προσφέρει πια αλλαγές. Συγνώμη αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

ΥΓ3 Ήρθε η ώρα για αυτοκριτική από ΟΛΟΥΣ. Όποιος δεν μπορεί, η πόρτα είναι εκεί, να την ανοίξει και να φύγει… Απλά τα πράγματα. Γνωρίζω ότι εν θερμώ δεν παίρνει αποφάσεις κανείς στον Ολυμπιακό όμως θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να συμβεί και αυτό.

ΥΓ4 Εμμονή με τον Τολιόπουλο ναι. Αλλά αυτός ο Ρόμπερτς είναι κατώτερος και από το Ουότερς. Που έκανε το 1/10 από τα όσα κερδίζει ο Αμερικανός γκαρντ. Δεν φταίει αυτός που τα παίρνει βέβαια, να τα λέμε και αυτά.

ΥΓ5 Όποιος πει ότι δεν με νοιάζει το… κυπελλάκι και η Ευρωλίγκα με ενδιαφέρει, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

ΥΓ6 Δεν δέχομαι να είσαι πίσω στο σκορ, σε τελικό, από την φιλότιμη ΑΕΚ και να… μπαίνεις στο παιχνίδι της διαιτησίας. Μέσα στο ματς είδα μουρμούρα στο τέλος που με έκανε έξαλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ