Τα… τρίποντα «θέματα» του Ολυμπιακού

Τα… τρίποντα «θέματα» του Ολυμπιακού

Ο προβληματισμός για την ευστοχία της περιφέρειας, η πτώση της παραγωγικότητας μπροστά στο κοινό του και το «δυνατό όπλο» δεν λειτούργησε στο ΣΕΦ.

Παρότι όλοι τον περίμεναν ως φαβορί (ίσως και ο ίδιος το πίστεψε κάπως παραπάνω),  ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και γνώρισε μία βαριά ήττα. Η ομάδα του Πειραιά έχασε με 63-90 από το συγκρότημα του Πέσιτς και πλέον περιμένει τη συνέχεια με τεράστιο ενδιαφέρον αναφορικά με τη θέση που θα πάρει στην τελική βαθμολογία.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απογοητευτικοί λοιπόν στην επίθεση και σταμάτησαν στους 63 πόντους με τους Καταλανούς. Ένα αρνητικό ρεκόρ που είχαμε καιρό να αντικρίσουμε για τους Πειραιώτες στην έδρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη επιθετική βραδιά του Ολυμπιακού στο Φάληρο, μετά τους 62 πόντους με τον Παναθηναϊκό στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν σε 8 παιχνίδια (με Ερυθρό Αστέρα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια, Μπάμπεργκ) κατά μέσο όρο 88,5 πόντους!

Και όμως οι «ερυθρόλευκοι» με το συγκρότημα του Πέσιτς έπεσαν κατά 25,5 από τον μέσο όρο τους στα τελευταία οχτώ νικηφόρα τους παιχνίδια στο Φάληρο, γεγονός που έφερε και την ήττα, ειδικά με τέτοια απόσταση.

Εννοείται βέβαια πως οι 90 πόντοι που πέτυχε η Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ είναι και η μεγαλύτερη επιθετική συγκομιδή ομάδας φέτος στο Φάληρο.

ΤΑ «ΕΣΠΑΣΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που προβληματίζουν από την περιφέρεια. Δεν υπάρχει πιο αδιάψευστος παράγοντας από τους αριθμούς, με τους Πειραιώτες να είναι η χειρότερη ομάδα στην διοργάνωση στο συγκεκριμένο στατιστικό πίνακα. Είναι πλέον λοιπόν στην 16η θέση στα σουτ από τα 6,75μ, έχοντας σε 26 αγωνιστικές 33,22% με 196/590 τρίποντα!

Θέλετε να τα πάρουμε ξεχωριστά. Ας δούμε τι γίνεται όταν ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχος και όταν είναι φιλοξενούμενος:
* Ο Ολυμπιακός μπροστά στον κόσμο του έχει 95/288  τρίποντα δηλαδή 32,98%
* Ο Ολυμπιακός μακριά από την έδρα του έχει 101/302 τρίποντα δηλαδή 33.44%

Το θέμα είναι βέβαια πως ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ… διέπραξαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η εμφάνιση αυτή ήταν η χειρότερη τους φέτος στο ΣΕΦ από τα 6,75μ., καθώς είχαν 6/30 σουτ, που μεταφράζεται σε 20%.

Πέντε φορές ο Ολυμπιακός φέτος έχει καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να τελειώσει μία αναμέτρηση με ποσοστό στο τρίποντο κάτω από το 30% στην έδρα του. Οι άλλες τέσσερις κακές βραδιές ήταν κατά σειρά με την Μπάμπεργκ που είχε 21,7% (5/23), την Βαλένθια που είχε 22,2% (4/18) και με Ρεάλ και Παναθηναϊκό που είχε 26,1% και στα δύο ματς (6/23).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ