Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 63-90

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 63-90

Απίστευτη κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, γνώρισε τη συντριβή στο ΣΕΦ με 63-90 από την αποκλεισμένη Μπαρτσελόνα! Δύσκολη πλέον η κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Δεν βγήκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και ηττήθηκε με το βαρύ 63-90 από την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 25 πόντους στο β μέρος, δέχθηκαν 50 πόντους και τελείωσαν το ματς με το απαράδεκτο 6/30 από την γραμμή των 6,75μ. Ταυτόχρονα έχασαν την μάχη των ριμπάουντ (35 έναντι 48) και ηττήθηκαν κατά κράτος από την ομάδα του Πέσιτς που ήταν αψεγάδιαστη.

Διακριθείς δεν υπάρχει για το συγκρότημα των «ερυθρόλευκων». Μόνο ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά παίρνει άριστα, που έμεινε μέχρι το τέλος, αποθέωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και ζήτησε την Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό. Πρίντεζης και ΜακΛίν οι πρώτοι σκόρερ με 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ για την Μπαρτσελόνα, Τόμιτς (19 πόντοι και 10 ριμπάουντ) και Μόερμαν (17 πόντοι και 13 ριμπάουντ), ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Υπνωτισμένος στο ξεκίνημα

Παρότι ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς., η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι δεν ήρθε για να κάνει τουρισμό στην Ελλάδα. Με τον Σπανούλη λοιπόν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-6, για να έρθει ένα 12-4 επιμέρους σκορ των Καταλανών και η διαφορά να πάει στους +6 για το συγκρότημα του Πέσιτς (12-18) με τρίποντο του Μόερμαν.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τρίποντο μείωσε σε 17-22 για να λήξει η περίοδος όμως υπέρ των φιλοξενούμενων, καθώς με δίποντο του Τόμιτς η Μπαρτσελόνα έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν αντίδραση,  ο Σφαιρόπουλος κοίταξε μέχρι την άκρη του πάγκου του, όμως έμοιαζε η ομάδα του σαν υπνωτισμένη. Από τις βολές και μόνο οι γηπεδούχοι βρήκαν για ώρα σκορ (4/4 από Ρόμπερτς και ΜακΛίν), την ώρα που ο ΜακΛίν με κάρφωμα μείωσε στον πόντο (23-24).

Αντέδρασε όταν έπρεπε…

Ο Ολυμπιακός έφτασε το ματς με τον ΜακΛίν στο 25-27. Ο Πέσιτς αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ και αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του. Τρίποντο μετά από καλή κυκλοφορία από τον Ρίμπας και μία κακή αμυντική λειτουργία των παικτών του Σφαιρόπουλου, ήταν ο λόγος για το 25-32 στο ΣΕΦ.

Τάιμ άουτ ανάγκης από τον Έλληνα τεχνικό και η επιστροφή της ομάδας του φέρνει ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς (28-32). Ο Μπράουν ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους, σκόραρε για το 31-34 και ο ΜακΛίν και πάλι μείωσε στον πόντο με φόλοου κάρφωμα (33-34). Ο Κόπονεν συνέχισε να πληγώνει τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης αντιστεκόταν σθεναρά και παρά το 2/13 στα τρίποντα από τους γηπεδούχους, το ημίχρονο έκλεισε στο τιμητικό για τους ερυθρόλευκους, 38-40.

Φάντασμα από τα αποδυτήρια

Και  εκεί που άπαντες περίμεναν πως οι γηπεδούχοι θα εμφανιστούν ακόμα πιο καλοί στο β μέρος, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που είχε τα ηνία της αναμέτρησης και πάλι. Με τον Κόπονεν και τον Τόμιτς στο σκορ, απέναντι στην απαράδεκτη άμυνα του Ολυμπιακού, οι Καταλανοί προηγήθηκαν με εφτά πόντους (41-48) με 6 λεπτά να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Σφαιρόπουλος και πάλι πήρε τάιμ άουτ. Ε και; Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να «σκοτώνει» από την περιφέρεια τους Πειραιώτες. Και μάλιστα με δίποντο του Ερτέλ έφτασε στο 17-0 το σερί της με το σκορ να πηγαίνει αυτόματα στο 41-57! Απόλυτη καθίζηση σε άμυνα και επίθεση. Το νέο τάιμ άουτ έφερε αντίδραση. Ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα, έτρεξε ένα μικρό επιμέρους σκορ (9-2) και μείωσε σε 50-59.

Και πάλι όμως τα… έσπασε από την περιφέρεια, έκλεισε το δεκάλεπτο με 4/22 τρίποντα και αναμενόμενα έμεινε στο 52-63 με την Μπαρτσελόνα απόλυτη κυρίαρχο.

Το χειροκρότημα στον κόσμο

Αρχή για κλάματα από τους ερυθρόλευκους. Χωρίς καθαρό μυαλό, έχανε κάθε μάχη η ομάδα του Πειραιά και στις δύο μεριές του παρκέ και με δύο τρίποντα, η Μπαρτσελόνα έκανε το 52-69. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ. Το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο και το αποτέλεσμα ήταν η Μπαρτσελόνα να σκοράρει ασταμάτητα και ο Μόερμαν να εκθέτει με κάθε τρόπο την άμυνα του Ολυμπιακού. Η διαφορά έφτασε μάλιστα και μέχρι τους 33 πόντους (55-88) με τον Παπαπέτρου να σκοράρει δις από την περιφέρεια και να ρίχνει κάτω από τους 30 πόντους τη διαφορά.

Το ματς  τελείωσε στο 63-90 και το μόνο που μένει για τους «ερυθρόλευκους» είναι η  αντίδραση του κόσμου τους. Οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά αποθέωσαν τόσο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τόσο και τους παίκτες τους, και ζήτησαν το ευρωπαϊκό. Ο Ολυμπιακός πλέον είναι 18-8 και θα δώσει τη μάχη του για το πλεονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 52-63, 63-90

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ