Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ για την επικύρωση της βαθμολογίας!

Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ για την επικύρωση της βαθμολογίας!

Απόλυτη δικαίωση για to10.gr γύρω από το θέμα που προέκυψε με την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου της Basket League.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε την Κυριακή όμως δεν έχει ακόμη επικυρωθεί η βαθμολογία για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ! Ο λόγος, αυτός που αποκάλυψε χθες to10.gr με την ισοβαθμία Λαυρίου και Κύμης. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι αμφίσημη όσον αφορά το κριτήριο με το οποίο θα επιλυθεί η ισοβαθμία, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια από μία νίκη έκαστη με την ίδια ακριβώς διαφορά (+13), οι δύο διαφορετικές εκδοχές δίνουν δύο διαφορετικές βαθμολογίες και τη λύση θα δώσει ο ΕΣΑΚΕ!

Το μεσημέρι της Τρίτης, λοιπόν, θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της Λίγκας προκειμένου να επικυρώσει την τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Έχει κληθεί μάλιστα να παραστεί και εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας, η οποία έχει εγκαταστήσει το πρόγραμμα και γνωρίζει όλες τις παραμέτρους, ώστε να εξεταστεί κάθε παράμετρος και να ληφθεί απόφαση ομόφωνη, που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν.

Όλα ξεκίνησαν από μία επιστολή που απέστειλε το πρωί της Δευτέρας σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΚΕΔ ο Προμηθέας, ο οποίος έχει έννομο συμφέρον, καθώς θα παίξει στα πλέι οφ με τον 6ο της βαθμολογίας, που μπορεί να είναι το Λαύριο, μπορεί να είναι όμως και η Κύμη. Η ΕΟΚ δεν θέλησε να εμπλακεί και παρότρυνε τον ΕΣΑΚΕ να βρει άκρη μόνος του, επομένως η σύγκληση του Δ.Σ. ήταν από εκεί και πέρα μονόδρομος.

Το θέμα, ωστόσο, είναι πλέον πότε θα αρχίσουν τα πλέι οφ. Ο ΕΣΑΚΕ όρισε αρχικά ως ημερομηνία έναρξής τους την Τετάρτη 16/5, αλλά αν 24 ώρες νωρίτερα δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα (όχι μόνο το ωρολόγιο, αλλά και τα ζευγάρια, καθώς Ολυμπιακός και Προμηθέας δεν γνωρίζουν ακόμα τους αντιπάλους τους!), τότε πιθανότατα θα υπάρξει πρόβλημα και ίσως να χρειαστεί να υπάρξει μετάθεση για αργότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ