Τα ζευγάρια των πλέι οφ κι ένα πρόβλημα

Τα ζευγάρια των πλέι οφ κι ένα πρόβλημα

Μια ασάφεια στην προκήρυξη του πρωταθλήματος δημιουργεί αβεβαιότητα για τη θέση της Κύμης και του Λαυρίου. Αυτά είναι πάντως τα ζευγάρια των πλέι οφ

Μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός του Κοροίβου μαζί με τα Τρίκαλα στην Α2, καθώς επίσης και τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ! Τι γίνεται με το τέταρτο; Υπάρχει μια ασάφεια στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, που δεν καθιστά 100% βέβαιο ότι το Λαύριο τερμάτισε στην έκτη θέση και η Κύμη στην έβδομη, όπως αναφέρει η βαθμολογία, που ανάρτησε ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του και μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τι έχει συμβεί; Κύμη και Λαύριο ισοβαθμούν στην έκτη θέση, πίσω από την ΑΕΚ, με ρεκόρ 14-12. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση που δύο ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών ηττών, τα παιχνίδια μεταξύ αυτών των δύο ομάδων θα καθορίζουν την κατάταξη». Κύμη και Λαύριο έχουν από μία νίκη, άρα ισοπαλία.

Συνεχίζει η προκήρυξη: «Εάν οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών-ηττών από τα μεταξύ τους παιχνίδια, περαιτέρω κριτήρια θα πρέπει να εφαρμόζονται με την ακόλουθη σειρά: Μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια». Η Κύμη είχε κερδίσει με +13 το Λαύριο και το Λαύριο με +13 την Κύμη, άρα ισοπαλία.

Επόμενο κριτήριο: «Μεγαλύτερο αριθμό πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια». Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής εδώ; Αν εννοεί καλύτερη επίθεση στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, τότε υπερτερεί η Κύμη, που είχε σκοράρει 94 στη νίκη της επί του Λαυρίου, ενώ το Λαύριο είχε σκοράρει 78 στη νίκη του επί της Κύμης. Αν όμως εννοεί συνολική επιθετική παραγωγή και στα δύο παιχνίδια, τότε υπάρχει και πάλι ισοπαλία, καθώς οι δύο ομάδες έχουν σκοράρει από 159 πόντους στους μεταξύ τους αγώνες!

Άρα πάμε στο τρίτο κριτήριο, που είναι η καλύτερη διαφορά πόντων σε όλο το πρωτάθλημα. Εδώ υπερτερεί το Λαύριο με +39 έναντι -6 της Κύμης. Κι αυτή την εκδοχή δέχεται ο ΕΣΑΚΕ για την ώρα στη βαθμολογία του.

Με βάση αυτή τη βαθμολογία, λοιπόν, στα πλέι οφ, που αρχίζουν την Τετάρτη, θα αναμετρηθούν:

Ο πρώτος Παναθηναϊκός με τον όγδοο Κολοσσό

Ο δεύτερος Ολυμπιακός με την έβδομη Κύμη

Ο τρίτος Προμηθέας με το έκτο Λαύριο

Ο τέταρτος ΠΑΟΚ με την πέμπτη ΑΕΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ