Η ΕΠΟ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια

Η ΕΠΟ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια

Η Ομοσπονδία προσπαθεί να πείσει ότι μέχρι και η FIFA πήγε (για πρώτη φορά στα χρονικά) κόντρα στο καταστατικό της.

Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν… Με καθυστέρηση αρκετών ημερών η ΕΠΟ απάντησε στο σκάνδαλο της αλλαγής διάταξης του Πειθαρχικού Κώδικα, ενώ το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει, με συνέπεια σύμφωνα με το καταστατικό να είναι έκπτωτα τα μέλη της διοίκησής της.

Όμως, η ανακοίνωσή της στερείται σοβαρότητας, ή τουλάχιστον φαντασίας, ακόμη και ρεαλισμού! Με άλλα λόγια η Ομοσπονδία φαίνεται ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, καθώς το θέμα της αλλαγής του Πειθαρχικού Κώδικα ανέδειξε το σκεπτικό του αθλητικού δικαστή που τιμώρησε την ΑΕΚ μόνο με πρόστιμο και όχι με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας για τα επεισόδια των οπαδών της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το 10.gr πρόβαλε το σκεπτικό της απόφασης και τις συνέπειες που προκύπτουν από την ποινή-χάδι στην ΑΕΚ. Αλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων. Αρα, ο χαρακτηρισμός περί «ανυπόστατων δημοσιευμάτων» επιστρέφεται, ή σε άλλη περίπτωση στην ομοσπονδία ας κοιταχθούν στον καθρέφτη και να προσέχουν τις ανακοινώσεις που βγάζουν.

Παράλληλα η ΕΠΟ καταφεύγει στην εύκολη λύση που είναι τα… ρίχνουμε όλα στη FIFA, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, με τη διαφορά ότι αυτοί ήταν διορισμένοι και όχι εκλεγμένοι όπως οι τωρινοί. «Οι απαραίτητες τροποποιήσεις του συγκεκριμένου άρθρου εγκρίθηκαν από τη FIFA στις 24 Αυγούστου 2017 με επίσημο έγγραφο της», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Μόνο που δεν δίνει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο έγγραφο για να διαπιστώσουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία για πρώτη φορά στα χρονικά δεν σέβεται το καταστατικό ομοσπονδίας μέλους της. Αλλωστε η αλλαγή των κανονισμών, ενώ οι διοργανώσεις έχουν ξεκινήσει, αντιβαίνει και στο δικό της καταστατικό!

Μια καλή λύση είναι να παραιτηθούν τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και κατ’ επέκταση της διοίκησή της που νομιμοποίησε απόφαση για αλλαγή κανονισμού μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Αν τελικά η ΕΠΟ θεωρεί ότι ορθώς έγιναν, τότε ας κάνει έφεση εναντίον της απόφασης του αθλητικού δικαστή της διοργανώτριας, από τη στιγμή που δεν εφάρμοσε τις προβλεπόμενες ποινές του Πειθαρχικού Κώδικα, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας!

ΥΓ. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση της ΕΠΟ για τις 43 προσλήψεις, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Γραμμένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ