Η Ελένη δεν μαγειρεύει συχνά στον αέρα της εκπομπής αλλά όταν το κάνει, σκίζει
Και πόσοι μάγειρες και πόσες μαγείρισσες δεν έχουν περάσει από την κουζίνα της Ελένης Μενεγάκη. Από την θρυλική Βέφα Αλεξιάδου μέχρι την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.
Κι όμως, ανάμεσα στους σεφ που της μαγείρευαν, η Ωραία Ελένη φρόντιζε σπάνια μεν αλλά με μεγάλη επιτυχία να μπαίνει στην κουζίνα κι εκτός από το να δοκιμάζει νέες γεύσεις, ετοίμαζε και τις δικές της συνταγές.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, η Ελένη έφτιαξε την μακαρονάδα που είναι πανεύκολη και την αγαπούν τα παιδιά της.
Έβαλε τα μακαρόνια της σε μία κατσαρόλα να βράσουν και όπως τόνισε δεν θέλει να είναι πολύ βρασμένα και σε μία άλλη κατσαρόλα έβαλε το λάδι, μία σκελίδα σκόρδο που θα το έβγαζε μετά μιας και τα παιδιά της δεν αγαπούν το σκόρδο και πρόσθεσε πιπεριά και κρεμμύδια ενώ στο τέλος πρόσθεσε και λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια έβαλε φρέσκια πολτοποιημένη ντομάτα και άφησε να σιγοβράσει η σάλτσα.
Η Ελένη Μενεγάκη όπως τόνισε της αρέσει να πετά τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, όπως κάνουν οι Ιταλοί και στο τέλος πρόσθεσε βασιλικό. Μία εύκολη συνταγή που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε σε χρόνο ρεκόρ!