Ο πρωθυπουργός ξεχνώντας ότι ο υπουργός Άμυνας έχει απειλήσει πολλάκις ότι θα ρίξει την κυβέρνηση μόλις έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, αντί να τον επιπλήξει για την αλλοπρόσαλλη πολιτική του που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μείζον εθνικό θέμα, αποφάσισε να του «χαϊδέψει τα αυτιά».
Την ώρα που ο πρωθυπουργός επιμένει να «βαφτίζει» ακραία τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, την ίδια στιγμή αρνείται πεισματικά να επιπλήξει τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο για την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έφτασε στο σημείο να προεξοφλήσει ότι την ύστατη στιγμή, ο υπουργός Άμυνας θα το… ξανασκεφτεί και δεν θα διακινδυνεύσει την πορεία ανάκαμψης της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ επιχείρησε να υποβαθμίσει για μία ακόμη φορά τις αντιδράσεις των Ελλήνων για το Μακεδονικό, χαρακτηρίζοντας ακραίους όσους συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη για τα επεισόδια στους διαδηλωτές και όχι στη στάση που κράτησε η Αστυνομία.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ξεχνώντας ότι ο υπουργός Άμυνας έχει απειλήσει πολλάκις ότι θα ρίξει την κυβέρνηση μόλις έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, αντί να τον επιπλήξει για την αλλοπρόσαλλη πολιτική του που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μείζον εθνικό θέμα, αποφάσισε να του «χαϊδέψει τα αυτιά» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι εκτιμά τη στάση του κ. Καμμένου παρά τη διαφωνία που έχει μαζί του για το θέμα.
«Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι η Συμφωνία ανοίγει μια προοπτική για τη χώρα. Σέβομαι τη στάση αρχής που έχει εδώ και πολλά χρόνια, να μην περιλαμβάνεται το όνομα «Μακεδονία». Βάσει των διεθνών συσχετισμών δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αυτό, ακόμη κι αν όλοι το θέλαμε» είπε προσπαθώντας να… προσγειώσει τον κ. Καμμένο.
Αμέσως μετά όμως, ο πρωθυπουργός – ο οποίος στο μεταξύ έχει ρίξει δίχτυα και σε άλλους πολιτικούς χώρους προσβλέποντας στήριξη στο Μακεδονικό από συγκεκριμένους βουλευτές – προσέθεσε μιλώντας για τον υπουργό Άμυνας ότι «επειδή όμως τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και έχουμε ειλικρινή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο». Πως ερμηνεύεται η εν λόγω φράση του πρωθυπουργού;
Πολλοί κακεντρεχείς θα έλεγαν ότι ενδεχομένως να έχει κάποιες διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας ότι ενδεχομένως να αλλάξει γνώμη στην πορεία για το θέμα ώστε να μην ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όπως λέει και ο πρωθυπουργός . Είναι κάτι που θα φανεί στη συνέχεια για το αν θα υπάρξει μία νέα… κυβίστηση από τον υπουργό Άμυνας.
Ωστόσο, για να μην υπάρχουν σκιές στη δήλωσή του, υποστήριξε ότι «κυβερνάμε 3,5 χρονια με ένα κόμμα που έχει τελείως διαφορετική ιδεολογία και καταφέραμε πράγματα όπως η έξοδος από τα μνημόνια που δεν κατάφεραν άλλες κυβερνήσεις και προχωράμε με το στόχο της πάταξης της διαφθοράς». Η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ έχει κριθεί, έχει προχωρήσει μια χαρά και ήταν πολύ αποτελεσματική, συμπλήρωσε. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ιδεολογικές διαφορές ενώ τόνισε με νόημα πως «δεν είναι ισότιμη η συνεργασία μας γιατί εμείς έχουμε πάνω από 140 βουλευτές και εκείνοι 7». Ωστόσο, κατέληξε ο πρωθυπουργός «δεν διαβλέπω κίνδυνο».