Tσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Tσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας των εργασιών της άτυπης συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έθεσε στη σύνοδο, από κοινού με τον […]

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας των εργασιών της άτυπης συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έθεσε στη σύνοδο, από κοινού με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, το ζήτημα της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ ενημέρωσε τους εταίρους για το περιστατικό στα Ίμια.

Είπε επίσης ότι η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι «κόκκινη γραμμή» και σημείωσε πως Κύπρος και Ελλάδα έλαβαν ουσιαστική στήριξη από την ΕΕ.

tsipras-696x392


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ