Γιασίν Μεριά: Στόπερ από το Μουντιάλ για τον Θρύλο (pic, vids)

Γιασίν Μεριά: Στόπερ από το Μουντιάλ για τον Θρύλο (pic, vids)

Ο βασικός κεντρικός αμυντικός της εθνικής Τυνησίας στο τραπέζι του Ολυμπιακού. Ο Μεριά, που εντυπωσίασε στο ματς με την Αγγλία, εξετάζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι κρούσεις από Πόρτο, Μπράγκα, Λοκομοτίβ Μόσχας και τα εγκώμια της FIFA.

Παρακολουθώντας κάποιος το παιχνίδι της Αγγλίας με την Τυνησία, είναι πολύ πιθανό να του προκάλεσε εντύπωση ο αριθμός «4» των Αφρικανών. Ενας δυναμικός ψηλός κεντρικός αμυντικός, με ταχύτητα, καλή τεχνική, ακόμη καλύτερες μεταβιβάσεις και ένα world class τάκλιν (όπως το χαρακτήρισε στην αγγλική τηλεόραση ο Γκάρι Λίνεκερ) πάνω στον Χάρι Κέιν, που ενθουσίασε τους συμπατριώτες του.

Ο Γιασίν Μεριά, περί ου ο λόγος, προκάλεσε αίσθηση με την εμφάνισή του. Και σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια αίσθηση έχει προκαλέσει και στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος παρακολουθεί εδώ και καιρό την περίπτωσή του. Και αυτό διότι ο 25χρονος Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός είναι ένας από τους παίκτες εξετάζει ο Πορτογάλος τεχνικός, για την ενίσχυση της άμυνας του Ολυμπιακού. Μια περίπτωση άγνωστη μέχρι στιγμής, που ωστόσο ήρθε στο προσκήνιο μετά τα όσα εντυπωσιακά έκανε ο Τυνήσιος κόντρα στους Αγγλους.

Το εντυπωσιακό για τον Μεριά είναι ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Ο 18 φορές διεθνής κεντρικός αμυντικός, ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΣ Μέτλαουι της πατρίδας του και τα τελευταία 3,5 χρόνια αποτελεί τον βασικό αμυντικό της ομάδας Σφαξιέν, επίσης από την Τυνησία. Με την ομάδα της πόλης Σφαξ έχει 96 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ αγωνίζεται κυρίως σε ρόλο αριστερού κεντρικού αμυντικού, όπως και στην εθνική Τυνησίας. Παρά το γεγονός ότι το καλό του πόδι είναι το δεξί.

Το όνομα του Μέρια είναι στη λίστα των υποψηφίων μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού, ωστόσο, αναλόγως με το τι μέλλει γενέσθαι με τις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα κριθεί εάν θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του ή όχι. Με τις πιθανότητες να μην είναι λίγες, ειδικά από τη στιγμή που οι περιπτώσεις των Μολέδο και Λισάντρο Λόπες, δείχνουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τις τελευταίες ημέρες. Λόγω των απαιτήσεων της Ιντερνασιονάλ, αλλά και των δεύτερων σκέψεων του Αργεντινού να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

ΠΟΡΤΟ, ΜΠΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ!

Βεβαίως, ο Μεριά έχει προκαλέσει αίσθηση σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, πριν ακόμη αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα «A Bola» είχε αποκαλύψει ενδιαφέρον της Πόρτο και της Μπράγκα για την απόκτησή τους στις αρχές Ιουνίου. Επισημαίνοντας ότι το τμήμα σκάουτινγκ των Δράκων είχε σε πρώτο πλάνο τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό! Επίσης, το ειδησεογραφικό δίκτυο της Τυνησίας «Assabahnews» ανέφερε στις 8 Ιουνίου ότι για τον ποδοσφαιριστή κινήθηκε επίσημα η Λοκομοτίβ Μόσχας, ρωτώντας για τις λεπτομέρειες της περίπτωσης.

 

ΕΓΚΩΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ FIFA

Ενδεικτικής του καλού ονόματος του Μεριά είναι η περιγραφή που κάνει στον παίκτη η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Εάν η καριέρα του Γιασίν Μεριά έπρεπε να περιγραφεί με δύο λέξεις, οι παρατηρητές της προόδου του θα επέλεγαν εύκολα τις λέξεις «επίμονος» και ελπιδοφόρος. Ο πολύπλευρος αμυντικός, ο οποίος μπορεί επίσης να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, έχει ψύχραιμα προσπεράσει όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν στον δρόμο του μέχρι στιγμής, ανεβαίνοντας με ευκολκία από την ομάδα Β’ κατηγορίας ΑΣ Αριάνα στην ΕΣ Μετλάουι, ένα από τα παραδοσιακά και μεσίας δυναμικής κλαμπ της Τυνησίας και από εκεί στη Σφαξιέν, μια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας.

Ο Μεριά έχει επιδείξει την ίδια εντυπωσιακή άνοδο και σε διεθνές επίπεδο, αρχικά λάμποντας με την Ολυμπιακή Ομάδα της Τυνησίας και στη συνέχεια κερδίζοντας θέση στην ανδρική ομάδα. Μόνιμα βασικός το τελευταίο διάστημα, βρήκε την ιδανική στιγμή για να πετύχει το πρώτο του διεθνές γκολ, βάζοντας τους Τυνήσιους μπροστά στο σκορ στη νίκη τους με 2-1 επί του Κονγκό, ένα κρίσιμο παιχνίδι των προκριματικών για την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας».

https://www.youtube.com/watch?v=tTpHaJGcF9A

https://www.youtube.com/watch?v=x1fqkFwldBw

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ