Σιμόες : «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε μια πράξη τρομοκρατίας, ο Βιερίνια ήταν πολύ θυμωμένος»

Σιμόες : «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε μια πράξη τρομοκρατίας, ο Βιερίνια ήταν πολύ θυμωμένος»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του σχετικά με τα γεγονότα της Τούμπας παραχώρησε ο Αντρέ Σιμόες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε μια πράξη τρομοκρατίας. «Ο Βιερίνια ήταν πολύ θυμωμένος στα αποδυτήρια», αποκάλυψε ο Πορτογάλος χαφ.

Το ντου του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μετά το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ έκανε όπως είναι λογικό το γύρο του κόσμου, με διεθνή ΜΜΕ να αναπαράγουν την είδηση της πρωτοφανούς αυτής εισβολής του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου του Βορρά. Η πορτογαλική εφημερίδα Record, θέλοντας να δώσει έμφαση στο θέμα, απευθύνθηκε στον Αντρέ Σιμόες, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να εξηγεί το πως έζησε ο ίδιος τα πράγματα στο ανολοκλήρωτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την είσοδο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο: «Στα αλήθεια, ήταν έκπληξη να βλέπεις έναν πρόεδρο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν πραγματικά τρομακτικό να τον βλέπεις να έχει όπλο. Δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό κανενός αυτό! Από τη στιγμή που υπάρχει ένας πρόεδρος οπλισμένος μέσα στο γήπεδο, όλα είναι πιθανά. Ο διαιτητής ένιωσε να απειλείται και εμείς εγκαταλείψαμε τον αγωνιστικό χώρο και τον ακολουθήσαμε».

Για όσα ακολούθησαν: «Πήγα με τον Βιερίνια στο δωμάτιο του διαιτητή για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση, αλλά αυτός δεν άνοιγε την πόρτα. Ο Βιερίνια ήταν πολύ θυμωμένος. Είναι λογικό. Ήμασταν δύο ώρες στα αποδυτήρια περιμένοντας να μας πουν κάτι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε μια πράξη τρομοκρατίας. Δεν υπήρχε καμία προστασία από την αστυνομία, ήταν περίπου μια κατάσταση στην οποία καθένας έπρεπε μόνος να σωθεί. Απέμενε μόνο να παίξουμε τις καθυστερήσεις. Περιμέναμε, αλλά λίγο αργότερα καταλάβαμε ότι δεν επρόκειτο να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπαν μόνο να φάμε κάτι για να ανακτήσουμε ενέργεια».

Για την επόμενη ημέρα του ντέρμπι: «Είχαμε προπόνηση το πρωί της Δευτέρας και μας ενημέρωσαν ότι δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ανέστειλαν το πρωτάθλημα και καταστρέφουν όλες τις ομάδες, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός που πρέπει να τιμωρηθεί. Πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί, αλλά αν δεν μπορεί να κάνει κάτι η διοργανώτρια αρχή ή η κυβέρνηση, τότε πρέπει να εμπλακεί η FIFA. Ο υπαίτιος σύλλογος πρέπει να τιμωρηθεί. Ήμασταν στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα τα αναστέλλουν όλα».

Για το μέλλον του: «Μου αρέσει πολύ εδώ και ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι με βοήθησαν να εξελιχθώ ως παίκτης. Παρόλα αυτά, όταν ζούμε τέτοιες καταστάσεις, δεν σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο. Μπορώ ακόμα και να καταλάβω όταν οι οπαδοί μπαίνουν στα γήπεδα επειδή θέλουν καλά αποτελέσματα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν ένας άνθρωπος με όπλο και αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι πολλά. Πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί και θα καταφέρουμε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας τη φετινή σεζόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ