Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός… Αυτός ο μύθος…

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός… Αυτός ο μύθος…

Λένε πως το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς σε αυτή. Σκεφτείτε τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Επί 23 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή. Μόνιμα. Δίκαια. Τίμια.

Είναι ορισμένα πράγματα που είναι δύσκολο να τα εξηγήσεις με λόγια. Είναι δύσκολο να τα μοιραστείς μέσα από ένα… word. Είναι από εκείνα που λέμε πως δεν υπάρχουν λέξεις για να τα περιγράψεις. Αυτό ακριβώς είναι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός από το 1996 και έπειτα κατακτά τουλάχιστον ένα τίτλο κάθε χρόνο. Μιλάμε για ρεκόρ που δεν συναντάς όχι μόνο στην Ελλάδα (μόνο ο Ολυμπιακός στο πόλο έχει… πλησιάσει, αλλά το 2012 δεν πήρε κάποιον τίτλο) αλλά στον παγκόσμιο αθλητισμό. Είτε σε καλή του χρονιά, είτε όχι. Είτε με αστέρες παγκοσμίου επιπέδου, είτε περιόδους μεταβατικές. Άλλες φορές είναι ένα ευρωπαϊκό, άλλες ένα Κύπελλο Ελλάδος, άλλες (τις περισσότερες) ένα πρωτάθλημα. Άλλες και τα τρία μαζί ή δύο απ’ αυτά.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι ένας μύθος: εκεί που οι άλλοι σταματούν, εκείνος συνεχίζει. Εκεί που όλοι οι σύλλογοι μπορεί να περάσουν κάποια χρόνια κρίσης, κάποια χρόνια με σκαμπανεβάσματα, εκείνος παραμένει στην κορυφή. Λένε πως το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς σε αυτή. Σκεφτείτε τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Επί 23 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή. Μόνιμα. Δίκαια. Τίμια.

Καμιά φορά, συζητώντας με φίλους, λέμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου πως σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να κερδίσει καμιά ομάδα στον πλανήτη. Ούτε οι… Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Είναι τέτοια η αύρα αυτού του γηπέδου, τέτοια η δύναμη που πηγάζει απ’ αυτό, τέτοια η σιγουριά, η αυτοπεποίθηση, το δέσιμο μεταξύ ομάδας και κόσμου, που μπορούν να λυγίσουν και τους πιο σκληρούς.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός… Αυτός ο μύθος… Αυτός ο μύθος που έχτισε με κόπο, ιδρώτα, χρήμα και αξεπέραστη αγάπη ο μεγάλος Παύλος Γιαννακόπουλος. Μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του, αυτό το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε άλλα χέρια. Αυτή η κούπα είναι του Παύλου. Μονάχα του Παύλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ