Ούτε εθνικόφρων, ούτε ΠΑΟΚτζής. Αεριτζής είναι

Ούτε εθνικόφρων, ούτε ΠΑΟΚτζής. Αεριτζής είναι

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή τον Άδωνι Γεωργιάδη, γράφει γιά τους απατεώνες. Γιά όλους αυτούς που σου λένε αυτά που θέλεις ν ακούσεις.

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ θα σου πει αυτο, που θέλεις ν ακούσεις. Αν θέλεις να ρίξεις μιά γκόμενα θα της πουλήσεις παραμύθι. Αν είσαι πλασιέ και θέλεις να πουλήσεις, το προϊόν, θα πεις το ποίημα. Αν είσαι ιεροκήρυκας θα φτιάξεις, έναν ωραίο παράδεισο.

Αν είσαι ο Χατζηχρήστος, η ο οποιοσδήποτε αρχηγός, της οποιασδήποτε Θύρας, θα πλασάρεις το παραμύθι ότι η ομαδάρα μας είναι η καλύτερη απ όλες. Όπως ο δικός μας θεός, είναι ο καλύτερος, το δικό μας το κόμμα είναι το καλύτερο. Ο κατ εξοχήν απατεώνας, ο καθ έξι και κατ επάγγελμα απατεώνας, είναι ο πολιτικός. Ο πολιτικός ποτέ, δεν λέει αυτά που πιστεύει. Ο πολιτικός επειδή ξέρει, ότι είσαι, κοροίδο, θα σου πει αυτά που θέλεις ν ακούσεις. Αν δεν λέει, άλλωστε, αυτά που θέλει ο λαός, αν δεν έχει τον τρόπο να είναι αρεστός, όχι μόνο δεν ψηφίζεται αλλά τρώει και ξύλο κι από πάνω. Όπως ο Μπουτάρης.

Ο ΑΔΩΝΙΣ Γεωργιάδης είναι η επιτομή του λαϊκισμού. Αν δεν ηταν ψήστης και καταφερτζής, άλλωστε δεν θα είχε φτάσει εκεί που έφτασε. Ένα σωρό κοροίδα, όχι μόνο τον πιστεύουνε, αλλά πίνουνε νερό, στο όνομά του. Ότι είναι τίμιος, είναι εργατικός, ξέρει πολύ καλά ελληνικά, είναι οικογενειάρχης, δεν είναι από τζάκι και πουλάει βιβλία γιά να ζήσει. Λες και δεν υπάρχουν κάποια εκατομμύρια, έλληνες που είναι τίμιοι και εργατικοί. Τέλος πάντων. Τελευταία επιτυχία του Αδώνιδος, η ιδιαίτερα, σημαντική παρέμβαση του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Αν ο Χίλωνας ο Λακεδαίμονος, είπε το «μηδέν άγαν», ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε το ακόμα πιό συγκλονιστικό και πρωτότυπο:

«Εμένα μου αρέσει, οι ομάδες να κερδίζουν μέσα στα γήπεδα»
ΛΕΣ κι έχει πει κανείς ότι οι ομάδες πρέπει να κερδίζουν έξω από τα γήπεδα. Αν μπουκάρει όμως ο άλλος με το περίστροφο στη ζώνη και το διακόπτει τι γίνεται; Ωφείλουμε να βγούμε έξω και να συνεχίσουμε; Με τον Άδωνι, να το πηγαίνει παρακάτω και να λέει αυτά ακριβώς που θέλει ν ακούσει ο υπερήφανος λαός του ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και να τονίσω πως ήταν η καλύτερη ομάδα της φετινής περιόδου. Το έχω ξαναπεί πως γιά μένα ο ΠΑΟΚ είναι ο πραγματικός πρωταθλητής. Ο διαιτητής δεν χειρίστηκε καλά την υπόθεση». Τύφλα νάχει ο Γιώργος Μήνος. Κι αφήνοντας το καλύτερο γιά το τέλος: «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι ο κ.Σαββίδης, είναι αντίπαλός μας».

ΑΣ δούμε όμως, τι έλεγε ο εν λόγω Γεωργιάδης πριν δύο μήνες, περί του ιδίου θέματος: «Η εικόνα ενός ανθρώπου, που αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει με σοκάρει. Στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε οι αστυνομικοί. Αυτά συμβαίνουν σε χώρες σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Κολομβία αλλά και στη Ρωσία. Από που κρατάει τον κ.Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης»; Στο παρελθόν ο ίδιος Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αναρωτηθεί σε άπταιστον Τουρκική: «Θέλει να πολεμήσει τη Νέα Δημοκρατία: Γκιέλ Μπουρντά. Έδώ είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι Ρωσία, να κάνει ότι γουστάρει».

ΤΗ μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι. Και δεν είναι η πρώτη η φορά βέβαια. Όταν ο Άδωνις ήταν, στο πάλαι ποτέ, Λάος, είχε άλλo target group. Οι ψηφοφόροι του, ήταν βασιλοχουντικοί, απόγονοι Χιτών και Ταγματασφαλιτών και πάσης φύσεως και προέλευσης ακροδεξιοί της κακιάς ώρας. Ώφειλε λοιπόν να τους λέει, αυτά που θέλανε ν ακούσουνε. Κι αυτό έκανε. Πέρα από τους κομμουνιστής, κυνηγούσε και τους Εβραίους.

Ιδού όμως, που δηλώσεις μετανοίας, δεν υπέγραφαν μόνο οι κομμουνίστες στη Μακρόνησο. Δηλώσεις μετανοίας, υπογράφουν εβδομήντα έτη μετά και οι εθνικόφρονες, σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και χωρίς να φάνε ούτε μία σφαλιάρα μάλιστα. Αυθορμήτως και αυτοβούλως. Κάνοντας καριέρα, στη Νέα Δημοκρατία και φτάνοντας στο αξίωμα του αντιπροέδρου, άλλαξε target group. Ώφειλε λοιπόν να αποκηρύξει τον προηγούμενο εαυτό του. Και το έκανε και με ιδιαίτερη ευκολία μάλιστα: «Στο παρελθόν είχε συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα»

ΚΙ αφού, πήρε φόρα ο Άδωνις συνέχισε ακάθεκτος: «Τα τελευταία χρόνια, έχω μάθει πολλά για τον εβραϊκό λαό την ιστορία του και τη προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στη χώρα μας». Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι, αυτό που είχε πει ο Πάτροκλος στον Αχιλλέα: «Ουαί υμιν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί». Πέραν τούτου όμως, ας υποθέσουμε, ότι μιλάγαμε γιά κάποιον άλλον λαό. Χωρίς ιστορία και χωρίς προσφορά στη χώρα μας. Θα δικαιούται κάποιος να είναι ασεβής απέναντι, σ αυτόν το λαό; Να είναι ρατσιστής κατά του λαού αυτού; Ποιός λαός άραγε δεν έχει ιστορία; Κι υποτίθεται ότι ο εν λόγω Άδωνις, είναι μορφωμένος. Διαθετει Παιδεία. Ξέρει να μιλάει και να γράφει. Δεν είναι Ανατολάκης που είχαν διατελέσει μαζύ στον θίασο της κοινοβουλευτικής ομάδας, του Λάος

ΑΝ δηλαδή επρόκειτο γιά τον λαό των Πυγμαίων, του Τζιμπουτί και της Μποτσουάνα. Που δεν έχουν ιστορία και προσφορά στη Ελλάδα, δικαιούμεθα να είμεθα ρατσιστές. Αυτό, είχε πει, εμμέσως πλην σαφώς. Πράγματι. Ο ίδιος ο Άδωνις, έχει αποδείξει ότι δεν είναι ρατσιστής. Έχει αποδείξει, ότι είναι ένας σαχλαμάρας. Ένας αεριτζής. Ούτε ακροδεξιός είναι, ούτε εθνικόφρων. Τίποτα δεν είναι. Αέρα πουλάει.

Ότι, μπορεί να πούλησε κάθε φορά, πουλάει: Βιβλία, θαυματουργά γιλέκα, αντισημιτισμό, ρατσισμό, πατριωτισμό και πάνω απ όλα πουλάει τον εαυτό του. Ακόμα και γυναίκα του, με φωτογραφίες, στο instagram. Και τα παιδιά του. Όσο πίστευε τα αντισημιτικά και ρατσιστικά που έλεγε, άλλο τόσο πιστεύει τα «προοδευτικά». που λέει τώρα. Αέρα πουλάει, όταν καταφέρεται κατά των λαθρομεταναστών, αέρα πουλάει όταν αποθεώνει τον Αντετοκούμπο.

Στη μουσική επιλογή της ημέρας, Carl Perkins, George Harrison, Eric Clapton-Medley.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ